Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 5 maj 2012

Så går det när man döper ungen till Jimmy

På pappret är Eskilstunas kommunalborgarråd Jimmy Jansson socialdemokrat men hans agerande före och efter engagerade medborgares protesterat mot att nazister beviljats tillstånd att demonstrera den första maj röjer hans grumliga inre. Och horoskopet bekräftar exakt de sedvanliga problem som brukar finnas bland rasister.

Berättelsen om denna svenska skandal återges av den välskrivna och medvetna bloggen Kildén & Åsman - synbarligen två mogna herrar som till skillnad från så många andra suttit ner och frigjort vari det goda livet består. Och det handlar naturligtvis inte att berika sia på andras bekostnad eller någon annan av den dynga som sprids från högerkanten. 

Det är så typiskt att det som kallas vänster, till skillnad från Solens "korrekta" färg "åt höger" på himmelen i själva verket är ett uttryck för omvända världen. Det som ser vänster ut på jorden är i själva verket "höger" i det himmelska och korrekta perspektivet. Jordmänskligheten har påfallande svårt att se verkligheten i vitögat och veta när det är deras lägre själ som styr tankarna eller de är vakna och i besittning av sitt fulla jag. 


Här är en stark Sol i Väduren - direkt och expressiv kunde tyckas, men dessvärre utan starkt fundament. Den fallna Mars i Kräftan obsessar över sin egen trygghet och här är ett första varningstecken att sådana som Jimmy Jansson kanske har "åsikter" om främlingarna på bygden och börjar projicera sin egen själsliga skada på lämpliga, avvikande individer.

Men det är ju så här, att skadegöraren Mars har vi alla på insidan av oss. VI ÄR STÖRRE ÄN KOSMOS. Men den fallna Mars i försvarsinstinktens Kräfta svartmålar friskt och bloggen har sett den flagrant överrepresenterad i horoskop för homosexuella, en grupp där våldet är större än normalt. Det är med andra ord sig själv Jimmy Jansson fruktar men inte kan erkänna. Därför okejar han nazidemonstrationen och attackerar sedan andra för att de sett klarar än han själv förmår.

Saturnus i sin svurna fiende Solens - generositetens planet - är i sig inte ett avgörande omen om ett trångt och begränsat hjärterum. Men när Saturnus angriper sinnet och förmågan till harmoni med andra i ett redan från början snävt och lite inskränkt tecken, då har vi genast ännu en varningssignal.

I det stora testet av främlingsfientliga horoskop utmärkte sig visserligen inte Oxen, men Moderata politiker med denna materialistiska Måne är överrepresenterade och bloggen noterade efter Sannfinländarnas framgångar i finska valet att Norden nu hade fyra främlingsfientliga partiledare som ALLA VAR FÖDDA I OXEN med ett undantag där istället himlen rymde svåra angrepp mot Oxen (som i ovanstående horoskop).

Ibland har jag undrat om föräldrars val att döpa ungarna till något enkelt och folkligt som Jimmy faktiskt tvingar ner själen på en simpel nivå. Jämför främlingshataren Jimmie Åkesson. Jag tror det var någon sociologisk studie för en tid sedan som konstaterade att det mycket riktigt att oproportionerligt många "Johnny" i fängelse (eller något liknande).

Och till sist rymmer den här tråkiga socialdemokraten också ett tredje uselt omen, som kan utläsas redan genom elementens samverkan eller problem att skapa goda "legeringar": hans intellektuella förmågor  (Merkurius) står "fallna" i Fiskarnas tecken, vilket i sig inte är något avgjort problem. Men...denna Merkurius där mycket av logiken ersatts av dunkla känslor disponeras av Jupiter som själv befinner sig i Luft. Därmed har vi en ömsesidig reception som borde göra gott. Men mellan Luft och Vatten - den dissociativa tendensen? 

Det kan vara så att den här politikern inte har någon kontroll på sitt tankeliv alls, utan ägnar sig åt dubbel bokföring till och med inför sig själv! Han har alltså inte vågat erkänna för sig själv att han är främlingsfientlig och helt driven av irrationella känslor. Det är inte ovanligt med ett sinnelag i Oxen, som vetter utåt, mot "världen", snarare än inåt, mot själen. Det är det som gör Mån-Oxen till en trygg klippa i externa omständigheter men som inte ens påbörjat vägen till introspektion. 

Sekundära faktorer kan i viss del återskapa den förmågan, men överskottet på Mån-Oxar bland just moderata politiker talade sitt tydliga språk. De är bara på jorden för att själviska njuta sina egna sinnen, sådan är grundböjelsen. Möjligen kan en stark och välplacerad Sol sedan leda livsödet från denna självupptagenhet, men det är som missionären Paulus sade, Anden är villig men köttet (kroppen) är trögt.

I Dödahavsrullarna finns en hel dikt tillägnad Horan, vilket jag uppfattar som motsvarande Venus i Oxen som i ovanstående horoskop. (Se även föregående inlägg om Riksbankschefen Stefan Ingves för en lång diskussion om lortens makt över kroppens sinnen - varav Jesus maning att slita av sig de kroppsdelar som leder sinnena att förlora kontakten med den inre, högre själen.)

*****

Jag noterar att Janssons bild ser ut att föreställa en "hygglig" och snäll kille. Ja, detta är faktiskt en effekt jag ofta tyckt mig se hos Mars-Kräftan. De ser bra ut och är nog så harmlösa vid "normal väderlek". Den fallna Mars brister i manlighet (och blir som en stirrig neurotiker i trängda lägen - se ärkeateisten Christer Sturmark) och för allt jag vet skulle kommunalrådet kunna vara en latent homo som fegvägen låter nazisterna angripa hans sort. För så illa är det ibland med intelligensen när Vatten rör ihop sig med Luft att förståndet inte ens ser tre steg framåt på vägen. 

Nu pladdrar han om allas rätt att yttra sig, men ser inte konsekvenserna. Han väger inte ens in (som bloggen Kildén säger) den historiska erfarenhet vi redan har av nazismen. 

När politiker är som byfånar (och är det inte något fånigt i uppsynen hos den här svärmorsdrömmen?), då är en nation i fara. Då vet vi att samhället totalt har misslyckats utbilda sina medborgare till kritiskt tänkande.



PS. Horoskopet rymmer således praktfulla varianter av alla bloggens tidigaste, lekfullt enkla byggklotsar: sensationalismen (Eld/Vatten - oproportionerlighet), dissocitionen (Vatten/Luft - dubbel bokföring, logiska glapp, etc) samt egenmäktigheten (Eld/Jord - visionen stöter på patrull i den grovfysiska verkligheten).


Inga kommentarer: