Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 19 maj 2012

På marknaden: Kvinnor i krig



Det var tidigt i bloggens historia det blev ett eller två raljanta inlägg om feminismen, raljtanta på grund av den springande punkten att också detta är ett uttryck för västerlänningens irrfärd under sin tid av uppror mot det Större Perspektivet. 

I detta perspektiv inordnas mänskligheten och dess kollektiva intelligens i sitt rätta sammanhang, i vad Platon kallade Nous, en term kristendomen tacksamt lånade för att beskriva Guds medvetande eller intelligens. Det är en nivå oändligt långt bortom till och med Planen eller Logos som förklarar att vi är här där vi är, gör och tänker det vi nu gör. 

Den fallna människan accepterar visserligen en plan eller förnuftsskäl (logos), men inte som Guds eller Nous förstfödde utan som frukten av hennes egen mentalisering! Djupare ner i inbilskhet har väl aldrig en art i universum störtdykt. 

Med rätta placerade antikens tänkare Jordelementet som sinnebilden för det allra mest negativa, det mest förkrympta, för absolut beslöjelse om den fria och rymliga värld som den som lever i tanken via den typens avbild kanske kan nosa på. 

Det är som om vissa själar är mer hands-on än andra. De behöver de där fysiska prylarna, de glimrande mynten att fingra på. Först då kickar något in, och de inser att de faktiskt har ett medvetande, att de existerar! 

Bortom Jordelementet väntar sedan bara den Objektiva och självsubsistenta Ondskan, lika evig som den gudomliga Godheten, men inte arvtagare till något. Eftersom Jordelementet bor granne med ren och skär Ondska, är det inte konstrigt att materialister alltid gör sig skyldiga till grovheter som skadar andra.

Jag hade just bara anat att den ursprungliga österländska zodiaken var den som gav korrekta utslag om människors orientering i livet och återspeglade den antika världsbilden på ett sätt som inte den grekiska zodiaken längre förmår på grund av jordklotets långsamma wobblande över årtusendena. Fyra av fem västerlänningar som tror deras stjärntecken säger något om deras mening med livet, är allvarligt ute och cyklar eftersom de investerar mental energi i FEL symbol !!! Allt detta har redan utretts på bloggen.

Vad feminismen anbelangar, tydde tidiga stickprov på att krigaren Mars verkade infektera sinnet - Månen - på de människor som födda i kvinnokropp blev energiska feminister.

Då hade jag ännu inte fått upp ögonen för ekonomijournalisten Katrine Kielos. Med tre års studier av mänsklighetens äldsta vetenskapliga projkt är det bara att konstatera: t.o.m. där födelsetimman saknas ligger Kielos feministiska krigsrop som det definitiva budet på den här födelsekartan, men nu inte via nybörjarnas sätt att använda astrologi: genom en uppenbar aspekt från kropp A till kropp B, utan genom det minst lika viktiga (och ibland viktigare) dolda disponentskapet.


Kielos sinnelag rör sig mellan Oxens 2a och 15e grad under dygnet då hon föddes. Vad säger oss detta? Jo, att den österländska originalzodiaken än en gång slår huvudet på spiken. Hennes sinne är nämligen naturligen orienterat just mot den materiella naturen. Platsen där själen möter sitt onda och goda karma från tidigare liv i ompaketerad form.

Oxen är inte bara den första instansen av Jordelementets trestegsraket på vägen upp mot högre och mer allomfattande perspektiv, den är också symbol för mänsklighetens första felsteg: identifikationen med denna värld vilket strax föder äganderätten - först landägor och sedan deras portabla uttryck i Penningen.

Den sideriska (österländska) Oxens flitiga förekomst bland människor som gjort Penningen till det centrum deras patologi sedan spinner på, är så många att det är onödigt att repetera bloggens alla fynd. Men låt mig för bara för fullständighets skull peka på tre av de män Kielos säkerligen innefattar i sin förödande kritik av bovarna bakom det västerländska kapitalistsamhällets näranog bokstavliga bankrutt (och definitivt moraliska dito): 

Riksbankschefen Stefan Ingves, Svenskt Näringslivs vd Urban Bäckström och så han som skulle kratta managen och underlätta den simpla människans monetära hunger: den odugliga charlatanen Anders Borg, moderat finansminister.

Att samtliga tre har antingen Solen (livsuppdraget) eller Månen (föreställningarna, begäret, känslan) i Penningens tecken, kanske slår någon som lite mer än ett sammanträffande vilket inte direkt blir mindre när Sveriges vid sidan av Carolina Neurath kanske hetaste yngre ekonomireporter också har det.

(Carolina Neurath intar istället Skorpionens position för sin födelse, dvs. Oxens vedersakare, även om det är en skorpionisk kritiker som faktiskt agerar ur samma Själarnas Brunn, dvs i skapelsens fallna "negativt polariserade" halva - se föregående inlägg om perversionen i Lady Gaga)

Faktum är att Katrine Kielos mycket väl skulle kunna vara född så tidigt på dygnet att hennes sinnelag (Månen) i Oxen får samma twistade egenskaper som Anders Borgs tycks ha. Båda har således en direkt kontakt med Djävulen i sina fysiska sinnen, en kontakt med den falska Jordande som kan ikläda sig lockande men falska andliga skepnader.

Om Dagens Nyheter i sin rubrik korrekt sammanfattar Kielos nya bok som att det är MÄNNENS värld som förorsakar människan så mycket lidande, vittnar hon om denna djupa vanföreställning som jag häcklade feministerna för. Marknaden och Penningen är nämligen den mest FEMININA FÖRETEELSEN i den kompletta världsbild som zodiakens 12 grundprinciper mellan sig tecknar.

Behöver jag ännu en gång länka till Svenskt Näringslivs horoskop, vars tionde makt- och statushus kröns av Oxens generande ringa ambition att råda sig själv, vara sin egen materia, äga sina resurser? En slags Moder Jords hatiska trots mot Gud Fader i Himmelen och också skälet till att vissa själar faller så djupt i synd och vältrar sig i ringa intressen: Kielos intresse att stajla sig syns mig aningen överdrivet, men så liknar hennes horoskop också Margaret Thatchers på viktiga punkter... Extremism som extremism?

Den negativa polariteten står för avfallet från den positiva norm som kommit att hånas som patriarkala kvaliteter. Egentligen har detta inte med man eller kvinna att göra utan om onda människors hat och uppror mot det faktum att de inte skulle vara herre på täppan. Vi talar om rätt förhållningssätt till livet på jorden överhuvudtaget. Först när man kollat upp om man själv är helt fri från materiell besmittelse kan man kasta första stenen. 

Nej, inte extremism som extremism! Kielos har ett särdeles spännande horoskop - läs DN-artikeln om boken! Lika mycket i den idealistiska Vågen höjer henne över samtidens ekonomism som det som binder henne till den fallna materialistiska ståndpunkten, en nivå där hennes ord eller Anders Borgs bara synes uttrycka opposita ståndpunkter längsmed en relativistisk förståelsehorisont. 

Varje kartritning kommer komplett med sina skäl, men astrologin förmår differentiera. Alla argument är inte lika väl underbyggda. En solar gärning i makt- och struktursökande Stenbocken där soldisponenten Saturnus står i egoprincipens Vädur är en helt annan livsgärning än där soldisponenten står i upphöjd i rättvisans Vågskålar. Ett horoskop är en kosmisk rebus och den som löser den, kan börja se vad han/hon är på jorden för att reda ut (inför sig själv).

I samband med subjektivism eller egoperspektiv talade filosofen Platon om "åsikternas värld" där vissa åsikter kanske bättre stämde med de för tillfället rådande omständigheterna, men där Tiden snart skulle falsifiera dem. Det var t.ex. detta som hände med den västerländska astrologi som ingen längre tror på. I antiken djupfrystes Väduren som vårdagjämningens tecken och ett helt tankesystem uppfördes runt detta axiom. 

Redan några hundra år senare såg de skickliga araberna att något var fel, men vågade inte trotsa de antika texternas auktoritet. Idag vet vi att jordklotet - Oxen, Moder Jord - inte är så stabil som hon i sitt fallna tillstånd gärna själv inbillar sig. Hon märker inte att hon "wobblar" som en berusad och över 26.000 år hinner hon byta åsikt om vem hon är 12 gånger, medan zodiaken sakta kanar baklänges!

De äldre kulturerna gjorde inte detta fatala misstag utan behöll den "patriarkala" eller himmelska insikten om att man måste rikta blicken BORTOM DENNA VÄRLDEN om man vill förstå de verkliga sammanhangen. Det är därför den här bloggen presenterar 12 zodiaktecken som de verkligen är, men som nästan ingen i västerlandet längre känner igen sig eftersom deras kartor pekar käpprätt fel. Med Shakespeare kan man därför säga, "ur led är tiden" eller tvärtom, det är tiden själv som tvingar zodiaken ur led, om man fått grundidén om bakfoten från början.

Så Kielos hela uppgörelse med den patriarkala maktstrukturen är i den meningen "bakvända världen". Dessa giriga, monetära män är i själva verket feminina i sina själar, de är teutoniska andar, varelser som tappat den fria själens himmelska perspektiv och därför öppnat sig för Djävulen, dvs. de lägre krafter som styr den materiella verkligheten. 

Eftersom planeten jorden är en experimentverkstad där flertalet inkommande själar verkar fastna och bli en del av den parasit Moder Jord är (med sin make Djävulen), är det inte förvånande att ingenting egentligen går framåt på den här planeten. Jobb, Pengar och Mat - Oxens primära attribut kommer inom överskådlig framtid att hålla människors sinnen igentäppta. Och Oxens skugga Skorpionen: Träda, avund (andras pengar) och Avträde. 

Den här sataniska axeln håller människans själ låst på ett plan som inte beaktar livets alla faktorer. Det finns en andlig komponent också, utan vilket mycket i livet är helt obegripligt.


Pröva i tanken Anders Borg som skräckslaget fruntimmer, krampaktigt hållande i sin handväska med portmonän i. Moder Jords kosmiska främlingsfientlighet. "Jag vill ha mitt för mig själv." Den första stora tankevurpan. Bilden förklarar förvånansvärt mycket. Och även varför Katrine Kielos gick och blev tant, modell Margaret Thatcher, så snabbt. Det är som Satan viskat i Mån-Oxens öra att denna världens konkretism och övertydliga markörer som är vägen till lugn och ro. Att "stand one's ground" eller äga sin position. (Rödskinnen i Amerika kunde knappt förstå den vite mannens vansinne när han började köpslå om mark! Ingen människa äger marken, bara den Stora Anden.)

Faktum är att ålderdomens planet Saturnus "upphöjd" i Vågens tecken hos både Thatcher och Kielos kan tyda på att båda har bråttom till ålderdomen och att estericerande Vågen gärna visar det genom sin dresscode. Jämför den annars rådlige miljöpartisten Fridolins val av rent gubbiga koftor och ambition att redan som ung framtona som gammal och respektiingivande. Samma Saturnus "upphöjd" i skönhetens tecken Vågen där med.


PS. För den här kartan över Kielos födelsedag valde jag att färgsätta de tre gunas, de tre kvaliteterna. Ekonomijournalisten visar sig född i ett passionerat (Rajas guna) tecken men där passionen kylts ner pga den mörka Saturnus närvaro. Därmed tar mörkret helt överhand eftersom allt annat på kartan utspelar sig i Tamas guna. "Avslagen passion för helvetesvärldarna" är nu ett mycket märkligt och kortslutet budskap, och därför tror jag Ljusets ande (Sattva guna) har en chans här, trots att den är så svag att att det antika symbolspråket inte ens förmår representera det. 

Sattva - eller längtan till Ljuset, andlig medvetenhet med mera, kan återskapas även i ett mörkt horoskop i de fall där sattviska Solen, Månen och Jupiter ockuperar viktiga hus. Om detta vet vi inget utan klockslag, men tar man Månen som substitutascendent blir den naturligtvis hörnhusplacerad, och därmed diskvalificerad. 

Däremot är godhetens Jupiter i Skorpionen också hörnhusplacerad och sägs därför på det psykiska planet spela en dominant roll. Och även om män (Solen) verkar stå i "Olyckans hus" (6e) i Kielos typ av sinnelag (Månen), finns ännu en begränsad godhet kvar i Jupiter-Skorpionen. Här finns den generösa planetens vilja till materiella förbättringar (oppositionen till monetära Oxen). 

Kombinera detta med Sol/Saturnus - en sval Sol som söker det rätta, fast basen (Venus) är helt förstörd av en märklig maktkamp (män från Mars, kvinnor från Venus) i och mot Lejonet, symbolen för manlighet eller ledarskap.


Tillägg. 

Inlägget skrevs direkt efter jag läst bara DN:s rubrik. Men av texten framgår att Kielos flyttat till London. Och det förklarar ju perfekt den nya Thatcher-looken!

Kielos exempel i intervjun på tillskrivandet av "marknaden" dess olika nyckfulla sinnesstämningar påminner om att det instabila sinnet (Månen) klassificeras som "upphöjd" i sinnliga Oxens tecken av både indierna och alexandrinske Ptolemaios och framåt.

Men jag börjar misstänka att jag fått "upphöjelsen" helt om bakfoten. Kielos själv är lätt affekterad och jag har mängder av exempel på Månen i Oxen som allra minst är några klippor. Är det i själva verket så att "upphöjelse" innebär att det är i Oxen vi tydligast ser vad Månen handlar om? Den hjälplöst fallna själen som är så hårt bunden till yttre sinnesupplevelser att hennes eget sjätte sinne (Månen per se) är helt mörklagt?

Då förstår man plötsligt perfekt varför de märkliga judiska astrologerna från tiden vid Jesus födelse tycks ha sett ett samband mellan Månens "upphöjelse" i Oxens tredje grad. För det är ju här Djävulen själv (den onda stjärnan Algol) bor! Och Algol eller Satan skapar bara lögner, oklarheter och instabilitet. Man ska inte lite på sina sinnen utan söka sig djupare in mot sitt centrum...


3 kommentarer:

Anonym sa...

Solens Energi mot månen till förstärkaren jupiter som träffar pluto i oxen. vad blir det !

Seaward sa...

Jag vet inte längre, för med den ursprungliga SIDERISKA zodiaken (som denna blogg ägnar sig åt enbart) lämnade jag också de tre "moderna" planeterna. Detta för att kunna fokusera på antikens sätt att förstå astrologin.
Det fanns t.ex. redan en dödens planet i antiken – Saturnus. Så varför skulle västerlandet plötsligt göra om allt och ha Pluto till en skorpionisk dödsplanet? Jag är inte säker på att västerlandet ännu faktiskt förstått de tre senaste planeterna. Och att göra dem till härskare över zodiaktecken som inte ens är rättvisande längre, visar något av det mentala kaos vår kultur råkat in i...

Anonym sa...

men ganska samlat, ska nog mogna vi får nog höra mer från Katrine vad det lider! Solen, Mars och Venus i samma hus,
Månen i oxen (äger)
Nä hon ogillar orättvisor....