Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 25 maj 2012

Ödet förföljer folk in i döden


Geoffrey Cornelius, före detta president för ärevördiga Astrological Lodge of London, påpekade att en människas öde kuriöst nog fortsätter spöka sedan hon själv - just det, gått över gränsen och blivit ett spöke. I den historiskt vinklade "The Moment of Astrology - Origins in Divination" visar han hur väl transiter fortsätter att aktualisera celebriteter även efter deras död.

Som här i Sverige, när Aftonbladet den 25 maj ägnar en ledare åt den under skandalösa omständigheter avgångne moderate arbetsmarknadsministern Sven-Otto Littorin och hans "arbetslinje". En linje jag ofta kallat Reinfeldts skamligaste politiska idé, särskilt det förnedringens fas 3-moment jag själv genomlider för tillfället, med uppgifter lagom för en försigkommen tolvåring för en akademiker med livslångt lärande bakom sig. 

Men naturligtvis en idé som alla moderater gärna applåderar - folket som gärna vill känna att de kommit någonstans i livet men som i brist på verklig talang istället inrättar en underklass att städa hemmen åt sig eller göra arbete gratis på deras arbetsplats!


Det slog mig inför politiska redaktören Karin Petterssons Littorin-krönika att vi har den sideriska Solen på väg genom pengarnas tecken Oxen just nu och att det ju var förre arbetsmarknadsministerns österländska soltecken. Cornelius observation är här mitt i prick, för det finns gradexakta överlappningar mellan Littorins födelse 1966 och dagens himmel:



Och en titt på den 20 maj 1966 (i inre cirkeln) visar en annan intressant sak: Vi har pengarnas tecken Oxen kraftigt hämmad av fattigdomens Saturnus i förlorarnas tecken Fiskarna!

Samma världsliga förlust som utmärkte Littorin, "torsken", hann han alltså i samråd med Reinfeldt, Schlingmann och Borg pådyvla svenska folket innan hans privata synder hann i fatt honom.

För Saturnus, den restriktiva, ovanpå pengarnas Venus i förlorarnas tecken binder effektivt och lamslår basen för hela den monetära Oxen - som ju har Venus som sin härskare! Vilken ofattbar kortslutning hela Littorins horoskop är!

Och här måste man vara försiktig för det föddes ju många människor till världen under Oxens 30 dagar detta år. Men inte så många under själva nymånen i Oxen, då hela livslinjen (Måne --> Sol) dras in i den kalabalik Saturnus ställer till med.

Faktum är att Littorin hade samma krisartade kombination av Algol, den vrånga, och Mars, för en osedvanligt krisande himmel.

Låt aldrig komplicerade horoskop som detta anträda politikens bana! Det de ger folket är bara sitt eget ONDA ÖDE i megaformat. Littorins medfödda astrologiska problem är lika betydande om inte än värre än Fredrik Reinfeldts eller Anders Borgs. (Och det är väl därför han redan är ute ur den politiska leken).

Idag, när hans vålnad åkallas genom ledarkrönikan, är som synes en dag när starka krafter på himlen koinciderar med hans födelsehimmel. Djup ropar till Djup.

Ledarkrönikan missar hans födelsedag med cirka 5° men kanske är det inte Solen som är det viktigaste här, utan hur hans katastrofala kombination av olyckans (eller omoralens) Mars förstärks av girighetens Drakhuvud precis i närheten av den korrumperande Satans huvud (Algol) för närvarande triggas av rikedomens Jupiter på himmelen. Rimligen tillkom ledarartikeln de senaste dagarna då Jupiter just letat sig in i Oxen och började puffa på Littorins "våldsamma olycka" (Mars+Rahu).

Och det är här det är intressant att se den fundamentala eller djupa nivån under den just nu elektrifierade Oxen. 1966 års Oxar har förmodligen problem lite till mans nu, och för den förre arbetsmarknadsministern är det exakt som den djupa nivån av snåla Saturnus i fattighjonets tecken Fiskarna och ett stryptag om pengarnas Venus vittnar om. 

Hur klockrent summerar inte Karin Pettersson Littorins insats och djupa nivå i födelsehoroskopet: han såg till att stora skaror av svenskar åter blev fattiga! Ett målmedvetet och planerat framskapande av en underklass som Schlingmann och Reinfeldts smidde ihop redan 1993 och sedan väntade på tiden att genomföra. Vilka är dessa onda andar från avgrunden, moderater? Vilken perverterad samhällsvision de när. Vilken egoism!

1 kommentar:

Anonym sa...

Sven-Otto åkte ur den svenska politiken i ottan kan manväl säga.... Han var kvick på att gå för att han "tänkte på sin familj eller sina barn" eller hur det där nu var.... Sanningen var att han var skyldig och ville fort springa undan och var därför så kvick på att avgå. Han dementerade inte särskilt väl hela sexhistorien heller utan var mer angelägen på att avgå än att dementera frenetiskt. Ett märkligt beteende om man är "oskyldig" s a s. Men ingen tror väl att Sven-Otto var oskyldig?? Visst hängde han på nätet, då hans dåvarande flickvän träffade honom där, eller den han just då hade när denna sexhistoria så genant kom till pressens kännedom.

Jag tror nog snarare att han hade lite allmänt fel i huvudet, samt led av någon typ av depression. Att han inte mådde så bra kom ju också fram under denna sexaffär.

Satan hade han nog snarare i byxan än i huvudet.