Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 7 maj 2012

Nye lasermannen - styrd av Satans stjärna?



När nu rättegången mot Malmöskytten eller "Nye lasermannen" har inletts slås jag återigen av hur pass normala en del horoskop ser ut. Först ville jag förklara horoskopet som ett typiskt extremisthoroskop, dvs för mycket Eld och Luft, utan bottenkänning (Jord). Det kan ge fritt utlopp av extremistiska ideologer där individen inte ens är intresserad av att säkerställa riktigheten av sina tankar. Den extremt antiintellektuelle men sluge Fredrik Reionfeldt varnar t.ex. för "visioner" och det är typiskt Solen i den blinda instinktens Vattenelement att på detta sätt värja sig mot en Sol i Eld eller Luft.

Massmördaren Anders Breivik hade på det hela taget ett extremisthoroskop enligt den här definitionen, med en fullmåne där Solen stod i gruppsociala Vattumannen och Månen i individualistiska Lejonet.

Men det är inte riktigt sant att Peter Mangs är helt uppe i det blå, för livsmission är "jordad" genom att Vattuman-Solen (igen!) har sin herre Saturnus sjunken hela vägen ner genom vårt metafysiska kosmos. Ordet gick ned på jorden och blev till kött - konkretiserades i den fantasivärld människan på jorden kallar den verkliga. 

Här har vi alltså en person som har för avsikt att via det grovt fysiska (Oxen) förverkliga sin ideologiska Vattumanteori om människor i grupp eller grupper av individer. Redan här börjar vi ana motiv eller tankar eller klassificeringar av samhällsmedborgare på basis av den snäva och inskränkande Saturnus.



Och det är nu man måste fråga sig: är detta ett horoskop där Satans huvud (den onda stjärnan Algol) visar sig i sitt rätta anlete? Saturnus påverkas av Djävulstjärnan så att den visar sitt hemskaste ansikte, Saturnus som Liemannen eller Bödeln!

"The Devil made me do it" - bara att Mangs nekar till allt.

 Den värsta lögnhals jag någonsin mött - kroniskt oförmögen att stå för tillkortakommanden eller sin skuld ens i de obetydligaste frågor, hade Vågen stigande i öster under attack från den själviska och retliga Mars i Väduren. Hos Peter Mangs hittar vi istället sinnelagets Måne i Vågen under samma attack. Därtill har vi här "horbockens problem" (Mars skadar Venus kooperativa förmågor), och därmed finns varningstecken utfärdade för mannens sociala kompetens.

Troligen är det båda dessa fenomen, "SatansSaturnus" i attack mot Intelligensens Sol OCH den påfallande sociala obalansen som bildat en ond synergi. Men utan exakt klockslag kommer man inte mycket närmare än så.

*****

Om rättegången i AB, SvD

 

Inga kommentarer: