Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 8 maj 2012

När man tappar allt i slutet av livet

Före detta överåklagaren Sven-Erik Alhem kastar allt vad heder heter överbord och avslutar sitt liv i vanära, genom att konsulta Lundin Oil om deras synbarligen vidriga förehavanden i Afrika (AB).

Denne man, som tidigare varit engagerat i t.ex. frågor om mänskliga rättigheter, måste antingen ha fått totalt hjärnsläpp eller också har den lömske Satan i penningens tecken Oxen alltid funnits där redo att sätta krokben för trovärdigheten. Horoskopet är nästan schizofrent efter som medlidande med de svaga (Fiskarna) samexisterar med helt andra tendenser... Se det fallna psyket i Skorpionen och hur basen (Mars) för denna fallenhet ser ut...

Det är intressant att hans horoskop är nästan exakt likadant som den djupt depraverade Carl Bildt som också avlönats av Lundin Oil för att mörka företagets förehavanden! Alhem har dock ett avskräckande storkors i Mörkrets kvalitet som man sällan ser i annat än högermänniskors horoskop. 

Har bloggen ens hittat ett enda "vänsterhoroskop" med denna varning för girighet, dumhet och dårskap? Men de duggar tätt, storkorsen, i högerpolitikerns kartor. (Så tätt det är möjligt, vill säga, det är inte alls en signatur som tittar fram varje månad eller ens varje år.)



Mycket av det som tidigare sagt om olja, korruption och pengar i samband med den sataniska axeln eller Skorpionen som jordens avskräde i fallet Bildt gäller således också här.



Juristen Alhems Algol-drabbade härd i Oxen är verkligen inte vacker. Och helt nyligen pekade jag på ett annat horoskop där Saturnus och Algol stod nära varandra. Vilket var nu det? Jo minsann, Peter Mangs "den nya lasermannen"! De två sidorna om Lagen är ibland intill förväxling varandra lika...



Inga kommentarer: