Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 maj 2012

Högerns hat - deras skuldtyngda samvete

Noterade hur en högervriden DN-journalist, Jens Liljestrand, fick flera mothugg i AB och i den här artikeln obarmhärtigt avslöjas i sin fatala brist på konsekvent tänkande.

Jag har redan producerat högerdjävulens syndiga horoskop och kommenterat det i det här inlägget. Det är med de hatiska nästan alltid samma grundmönster i horoskopet. Se åtskilliga inlägg om t.ex. skeptiker som jag anser vara sinnessjuka rättshaverister. Är det inte religionen hade det varit något annat. 

Således är en skyldig högerman - skyldig till att samhället håller på att haverera och till återinförandet av klassklyftor - i princip styrd av samma vanvett som de s.k. religionskritikerna. Bloggens beteckning är alltjämt "dissociationen" för den här olyckliga tendensen där rent förnuft börjar slira mot obearbetade attityder i det inre.

Ovanstående AB-krönika påminner starkt om hur jag t.o.m. påvisat hur människor födda med svåra konflikter mellan Luft och Vatten är signifikant underrepresenterade bland Nobelpristagare i matematik och fysik - och den förutsättningslösa vetenskapen är ju den plats där tankeskärpan inte har rått att fastna i negativa attityder.

Men om Jens Liljestrand vill jag också föreslå en annan misstänkt figur på himmelen.  Jag väljer att dubbelexponera högermannens karta på den uttalat skumme migrationsministern Billström som har fullt upp med att berika sig med privata lägenhetsaffärer medan han för en horribelt snål migrationspolitik och, åtminstone innan han fick mediaträning, avslöjade sina främlingsfientliga attityder. Billström som året äldre får äran av den inre, centrala kretsen och DN-hatarens planeter flyger som satelliter i yttre omloppsbana:




Vi har här två ideologiska fanatiker. Ja, Solen i Skytten kan beskrivas som sådan när tecknets jupiteriska tendens att vilja UNIVERSALIERA sin vision av Det Goda kombineras med härsklystna och dogmatiska Stenbocken som den lägre, jordbundna själens (Månen) symbol.

Dessa är naturligtvis en enorm krock mellan Eldens oändliga SynFält och Jordelementets beckmörker. Det är de två ytterligheterna bland elementen och kan garanterat leda till strid - ja, ren brutalitet hos simplare folk.

Båda männen är födda så nära i tiden att de delar samma grundperspektiv på det här med diktatorisk styrning av de materiella livsomständigheterna, för fattiga, arbetslösa, invandrare eller vad det nu må vara.

Sinnet i Stenbocken hämtar sitt tankerum från dess disponent Saturnus som här befinner sig i ett långt mer själviskt tecken än den UNIVERSALISTISKA Stenbocken låter antyda.

Här bottnar man i känsliga saker: inga alla årgångar av mänskligheten har samma potential att förstå det Goda. När personliga planeter som Månen befinner sig i ett idealistiskt eller avancerat tecken som Stenbocken medan härskaren Saturnus själv sysslar med en helt annan problemställning, då kan det uppstår beklämmande ideologer som t.ex. hyllar den själviska och illojala människan. Tvillingarna som ett tidigt tecken i zodiaken kan läsas som en relativt omogen varelse, åtminstone jämfört med den show Mån-Stenbocken antyder. Jens Liljestrands ologik berodde naturligtvis inte på Tvillingarna i sig utan på det hatiska Skorpion-Vattnet som sköljer över hela denna teoretiska Saturnus i Luft...

Men det finns en sak till som jag börjat notera: hatiskheten ligger visserligen i Skorpionens symbol, men det finns ett berättigat hat och det finns ett hat som springer ur den sjuka människan och riktar sig mot det Goda.  Liljestrands horoskop är härvidlag så förvirrat (som AB-krönikören så tydligt reder ut), att han troligen inte alls vet vad han är för något.

Men hat kommer i många former och en sort är en indirekt följd av Saturnus själva natur, dess kallsinne och bristande medkänsla med människor. Höger samlar enbart de sjukaste och mest empatilösa människorna - det är ju detta som definierar dem som grupp. Individens väl på bekostnad av helhetsperspektivet.

Vi kan alltså räkna med åtskilligt hämmad intelligens hos högerfolket och det är pga. Billströms avsevärda sociala inkompetens som det är tacksamt att dubbelexponera hans karta på Liljestrands. För vad har vi för slags problem här, i två på varandra följande år? 

Jo, den älskande och generösa Solen strypa av en jämförelsevis omogen Saturnus i den amoraliska och med ingen solidariska Tvillingarna. Tvillingarna ett handelsmannatecken så omoralen ligger på lur här. Dess tredje hus i den naturliga zodiaken är precis som med det andra merkuriska huset ett "ont" hus. Merkurius intellekt är också den själviska tjuvens list.

Här har båda dessa patenterat ogenerösa människor, som ingen av dem ser, att brottslingen bor i deras egen ideologi, en lamslagen Sol. Den restriktiva Saturnus i ideologisk Luft krymper deras förstånd och ger dem sannolikt en något lägre IQ än gemene man. Det är bristen på Solens vidsynthet, de här människornas fångenskap inuti sina egna intellektuella försanthållanden som gör att de verkar hatiska. Och det är i viss mening verkligen sociopater, dugliga mannar i ett Hitlersamhället likt det Reinfeldt och Borg smugit på svenskarna i snart sex års tid.

Det är här tacksamt att åter dra fram den bigotte ateisten och religionshataren Christer Sturmark och notera hur också hans Sol i Eld (Lejonet) stryps av Saturnus i det motsatta Lufttecknet. Också han har ett sinnelag som kollapsat i Jordelementet och därför inte nöjer sig med att tänka inskränkt och überideologiskt utan också har sinnesorienteringen mot FAKTISKT FÖRVERKLIGANDE av den egna ideologin.

Det måste finnas många som hanterar det här kombinationen av jordbundet sinne med en av den idéorienterade Saturnus hämmad förmåga att Se vad som pågår i Livet, men det är ändå fenomenalt att vi här har tre svenskar med samma tre observanser och som alla framstår som rena antiintellektuella diktatorstyper. 

Med sådana här sammansatta "syndrom" (om fortsatta studier bekräftar att trångsynta fanatiker har den här signaturen) har astrologin definitivt lämnat simpla nybörjarböcker, "sådan är du med Mars i Skorpionen". Liljestrands kombination av Skorpion-Mars hat mot Saturnus-Tvillingarna och dennas förmåga att i sin tur strypa Solens förmåga att verkligen uppfatta verkligheten, är så komplexa mönster att de som själva har liknande störningar på sin himmel sedan länge tappat bort den här texten.

Man måste stå över sig själv för att se sina skygglappar och att lämna egot är ett formidabelt moment 22 när grundförutsättningarna ser ut som i dessa kartor. Det är ett skitigt jobb, men någon gång - i något jordeliv - måste man ta itu med uppgiften. Annars kommer den för Liljestrands, Sturmarks och Billströms olympiska eld vidare att bli verkligt slemma typer på jorden.

Om den framtida världen, med dess kraftfullt decimerade population ens tar emot sådana själar, vill säga.

En gnutta tröst finns det i den sammansatta signatur jag här tittat på, och det är att oppositionen mellan två planeter (här Solen och Saturnus) visar att "måttet är rågat". Oppositioner FRAMTVINGAR en förändring, hur smärtsam den är när den kroniska och låsta Saturnus är involverad.

Dessa livsöden (Solen) är alltså dem där Livet förväntar sig något mer än vad dessa själar byggt upp så här långt. De förväntas bli varse sin själs "Form". Men, åter, hur lätt är det med ett sinne (Månen) som sjunkit ner till Jordelementets vardagsrealistiska nivå? En svår signatur, om den visar sig ha en generell inverkan.

Detta ska nu granskas genom en sökning av de 6.000 sparade kartorna, och jag stannar vid det Eld/Luft-problem som kan kallas ideologisk fanatism, där Saturnus i Luft skapar en inskränkt mental modell som Solen själv i detta liv tar strid emot - andesjälen inom människan är trött på sin egen inskränkthet! Men individen är troligen inte ens medveten om att det pågår ett andligt krig på insidan av henne eftersom sinnet är helt orienterat enbart mot YTTRE DATA (Jordelementet = själens död eller grav).

Så låt oss se. Ska vi hitta många oförsonliga (hatiska) extremister bland dessa 31 träffar? (Notera att några har en hypotetisk Måne i Jord.)


  • Woodrow Wilson;28.12.1856 - president
  • Ananda Coomaraswamy;22.8.1877 - metafysiker, filosof
  • Sven Stolpe;24.8.1905 - historiker, intolerant bigott !
  • Stig Wennerström;22.8.1906 - spion, landsförrädare - ideologisk extremism!
  • Carl Sverker Åstrom;30.12.1915 - gay ambassadör
  • Lily Tomlin;1.9.1935 - aktris, humoristisk, röker gärna marijuana på film (bohemgeneration)
  • John McCain;29.8.1936 - högerpolitiker, häcklad för att äga sju fastigheter och 13 bilar - ideologisk extremist med blindfläckar, javisst!
  • Buddy Holly;7.9.1936 - rocksångare, död ung i flygkrasch
  • Kary Mullis;28.12.1944 - Nobelpris i kemi (sinnet riktat mod den döda Jorden)
  • Ola Ramstedt;6.1.1945 - ekobrottsling, trolöshet mot huvudman i Skandiaaffären (lyxrenovering av fastigheter) - extremistideologi, skriv upp det!
  • Yrsa Stenius;7.1.1945 - analytiker med en slags överlägsen attityd
  • Lennart Gabrielsson;4.1.1946 - bisarr FP-politiker. "75% av lägstalön till unga arbetslösa" - extremist, javisst!
  • Diane Keaton;5.1.1946 - aktris, spelat många handfallna och neurotiska kvinnor - tillbakahållen extremism?
  • Kate McGarrigle;6.1.1946 - folksångerska, dog i ovanlig ben/nerv/muskelcancer, systrarna McGarrigle var kända som excentriker (se nedan)
  • Syd Barrett;6.1.1946 - originalsångare i Pink Floyd - blev sinnessjuk många årtionden innan Kate McG, född samma dag, dog i cancer - extremist, javisst
  • Seka/Dorothiea Hundley;15.4.1954 - porraktris, fick AIDS
  • Ellen Barkin;16.4.1954 - aktris, dejtade 2011 en 31 år yngre man, extremist, javisst
  • Mats Wilander;22.8.1964 - fd tennisstjärna
  • Sarah Aldrete Villareal;6.9.1964 - satanistisk seriemördare
  • Christer Sturmark;7.9.1964 - och hack i häl på satansdyrkaren en svensk religionshatare...
  • Shania Twain;28.8.1965 - sångerska, stel och tillbakadragen
  • Louise Hoffsten;6.9.1965 - sångerska, fick muskelsjukdom
  • Tobias Billström;27.12.1973 - (m) migrationsminister - stel som en pinne
  • Camilla Lindberg;28.12.1973 - fd (fp), frihetlig ("för mycket burka-förbud")
  • Kari Byron;18.12.1974 - skeptiker, "Mythbusters"
  • Jens Liljestrand;18.12.1974 - högerförnekare av samhällsstrukturer, extremist, javisst!
  • Shazia Mirza;13.1.1975 - standup-komiker som drev med brittisk rasism - extremist angående extremism!
  • Karin Pettersson;14.1.1975 - intressant nog en bitsk politisk AB-redaktör bara dagen därpå!, extremist, uppenbarligen
  • Lina Neidestam;22.4.1984 - serietecknare, kvinnlig porr
  • Maria Raned;22.4.1984 - särbegåvad (hyperintelligent) _och_ lågpresterande! (butiksbiträde) - extremist, javisst!
  • Alice Teodorescu;2.5.1984 - (m)-lobbyist, extremist, javisst!

Det är inte få namn här som väl passar in på det hypotetiska antagandet om ideologisk extremism (fördomsfullhet) som tänktes utmärka Solen skadad av Saturnus och med ett sinne som samtidigt gör detta synligt för andra i världen att se.

Enligt rapport ska standup-komiker Shazia Mirza vara extremt begåvad och fast jag tror jag skrev kritiskt om AB:s Karin Pettersson någon gång, är hennes krönikör ofta påfallande vassa och tydliga. Lustigt nog är båda dessa kvinnor extremister på vänsterkanten med exakta samma Sol-Skytt och Mån-Stenbock varmed det här inlägget började! 

På rak hand ser jag bara en viktig skillnad mot Jens Liljestrand och det är att kvinnorna föds sedan hatiska eller krigiska Mars lämnar Skorpionen vilket genast rensar luften från den fördunklande Dissociation som rådde när högerextremisten kom till jorden för sina synders skull. 

Och är inte det precis som astroLogiken antytt? De som slirar mellan intellekt och irrationella känslor är inte att lita på - deras tankebyggnationer är lömska och tjänar dolda agendor. 

Allt är inte förklarat i och med detta, men det är bra att astrologin här drar en så tydlig skiljelinje mellan högerextremisten och Mirza/Pettersson !!! Det visar sig vara Vatten/Luft-störningen som separerar ut honom, eftersom Mirzas kritik är nog så frän den med (och därmed i någon mening "extrem").

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hörde just Liljestrand på radion när jag såg det här... han debatterade om klasshat med Greider.
Jag hörde igår en person vid namn Knut Ramel i radio som skrivit "En finansmans bekännelser" som ger en vass inifrån-skildring av finansvärlden (undertiteln är jag kom, jag såg, jag skrattade på latin). Han är född 14/4 -54. Om han är extremist... ja det tycker nog dom han avslöjar i alla fall. Sverker Åström var förresten nazisympatisör i yngre år, så där har vi lite extremism också. Men Karin Pettersson kvalar väl bara in i det här gänget om hon är född väldigt tidigt på dygnet, då solen var kvar i skytten?
S

Seaward sa...

Åstroms nazisympatier: ja, det är verkligen extremism. Malmöskyttens tro att tillhöra "övermänniskorna" granskades nyss i ett annat inlägg. Eld/Luft i opposition men ingen Måne i Jord - kanske därför han skjutit på så många men lyckats döda så få?

Ja, det är hugget som stucket om Pettersson har Solen i Skytten eller i Stenbocken (för en teckenexakt nymåne). Sol-Stenbocken var ju signifikant överrepresenterad bland 100-talet (s)-politiker.

Men jag har korat en "oskadad" Skytt till den universella välfärdens tecken, dvs den arbetande människans ideal (och tillika Guds vilja). Och det är intressant att hennes Mars nått in i Skytten som kompensation även om Solen lämnat tecknet. Bara häromdagen föreslog jag att Mars i Skytten är en ganska bra placering.

Och då får man istället för Liljestrands ideologiska grumlighet en mycket intressant typ av kamp: Skytten som krigare, med disponenten Jupiter i folkets tecken Vattumannen och i oppositoin mot de begränsande strukturer som ändock Saturnus är. Det går att vrida och vända mycket på de två onda i aspekt. Neutraliserar två onda varandra? Söker Saturnus undertrycka förmågan till upproriskhet hos Mars? Är Mars en krigshetsare mot etablissemanget (Saturnus)? ....

För tankelekar gör planeterna gott, oavsett hur de rent teoretiskt sägs bete sig.

Anonym sa...

Knut Ramel har också mars i skytten, apropå det... fast han har jupiter i oxen. Och hans upphöjda saturnus tar ett kontrollerande grepp om både solen och dess disponent mars...
S

Seaward sa...

Aktuellt namn, tack för tipset. Har fogat Ramel till samlingen. Men hans horoskop faller utanför den signatur som här diskuterades, där oppositionen som "når brytpunkten" skall ligga plusladdad mot plusladdad Sol, samt en Måne i myllan.

För Ramels del tippar jag definitivt på en Måne i Eld, för sinnet + pengarnas Venus i Väduren i opposition med kontrollplaneten Saturnus är ett mycket specifikt budskap, precis i linje med vad han gjort sig ett namn för! Jupiter i Oxen som "förmögenhet" bidrar att göra inriktningen än starkare. :-)

Anonym sa...

OK, jag trodde det endast var opposition mellan sol i eld och saturnus i luft som gällde. Men Ramels måne ligger i lejonet, inte väduren.
S

Seaward sa...

Jag hittade uppgiften för Ramel på Wikipedia, 4 april 1954 och det ger Vädurens sinne några timmar in på dygnet. Birthday.se har samma datum.

Jo, det specifika jag ville studera här, var om den möjliga extremismen hos den som lever uppe i visionernas värld (det Reinfeldt är som mest rädd för) och blickar på tankemönster (Eld/Luft) hellre än den fysiska (Jord) verkligheten, kan urarta när Saturnus, Fixeraren, så att säga binder individen till vissa mentala strukturer (Luft) och sinnet insisterar på att omsätta dessa "griller" nere i den fysiska (Jord) verkligheten.

Som sagt, resultatet är inte definitivt, men jag tyckte nog det fanns ovanligt många som kan sorteras som något extrema eller åtminstone distinkta i sina uppfattningar.

Anonym sa...

Ajdå, jag såg fel på dag, tyckte det stod 14:e! Men det var tydligen en mening med det, för det som gjorde att jag nämnde honom var att han (enligt vad jag trodde) var född bara en dag före den olyckliga porraktrisen.
S

Seaward sa...

Meningsbyggnader åsido, glasögontider kommer till alla. Jag hoppas jag skärpte till mig - för en period när synen blivit sämre och jag ännu inte accepterat det, så blev det mer felskrivningar. Nu dubbelkollar jag mer konsekvent dessa små krumelurer.

Vi har ett dödsfall i lungcancer i pressen idag med samma Sol och Måne som på dubbelkartan här ovan. Discodrottningen Donna Summer som gick från gayikon till kristen. Extrema svängningar apropå temat "extremism".

Dock inte Sol/Saturnus-oppositionen utan kan kanhända vagt besläktad variant: Solen hemma i Skytten med sin förfogare Jupiter (fantastiskt omen, inte minst för religion).

Men... Solens fiende Saturnus i Solens naturliga tecken Lejonet och stigande i öster. Svårt att säga något meningsfullt utan att ägna en lång stund åt kartan.

Anonym sa...

Summer var född samma dag som "Fettdoktorn" Annika Dahlqvist! (Och jag har inte sett fel på datum den här gången :-))
S

Seaward sa...

Vad du indirekt säger med denna överlappning är väl att det finns ett mått av "extremism" även där inte Solen och Saturnus opponerar sig till en benhård motivfixering.

Även i andra lägen då Saturnus "förvaltar" solenergin anas ett mått av kategoriskhet i det som borde ha varit en fri och ofjättrad intelligens/utstrålning (eftermälena om Summer placerar henne typiskt under en patriarks saturniska dominans, och tyske producenten (diktatorn = Saturnus) Giorgio Moroder framhålls som källan till hennes lyskraft).

Och det tror jag stämmer (alla kontakter från Saturnus till Solen formaliserar och fjättrar)! Men man får beta av olika perspektiv i olika inlägg eftersom det är krångligt nog att bara studera ett sammansatt "astrokomplex"...