Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 12 maj 2012

Facebooknissar & girighet del 2

Mark Zuckerberg stämdes för att ha försökt stjäla Facebook mitt framför ögonen på sina kompisar som varit med och hittat på idén. Eduardo Saverin smiter nu själv från amerikansk skattelagstiftning vilket påminner om att dataprogrammerare tycks vara en lägre sorts människor, omoraliska och störda av umgänget med för mycket kalkyler. Saverins horoskop avslöjade mycket riktigt en ren rationalist och flera beklämmande grumligheter på punkten "självisk förmögenhetsansamling". 

Zuckerberg har redan kommenterats tidigare, men några ord till är han värd. Särskilt nu då den värsta fårskock världen skådat - Facebook-slavarna - t.o.m. givit tummen upp ("Gilla" på byfånespråket) för att betala Facebook för att det egna svamlet ska synas bättre på The Wall. Vilket bortkastat liv dagens västerlänning lever! Vilken helt enkelt ofattbart meningslös underart till de Verkliga Människorna som för tillfället verkar äga världen. Men det kommer att bli ändring på den saken...



I likhet med Saverin som stämde honom för stöld, har Zuckerberg helt klart Månen i partnerskapstecknet Vågen. Vi kan därför - precis som i fallet med statsminister Reinfeldts Mån-Våg - leta efter tecken på en svårt störd känsla för umgänge och för fair play. När den egna sinnessjukdom griper djupt nog kan man t.o.m. få för sig att svenska folket är mentalt efterbliven och sossepassiviserad. Människor som ger ut böcker om detta och sedan dessutom går och blir statsministrar visar tyvärr något om den folksjäl varifrån de sprungit. Och den instinktiva folksjälen sorterar förstås också under Månen.

En skadad Måne i födelsehoroskopet kan därför tyda på att individen på något sätt är avskuren från landet i stort eller har kommit att förakta den befolkning man själv är en del av. Folkföraktet kommer förstås senare, till en början är Månen symbol för den slutna lilla familjekretsen.

Vad som än försiggick i Mark Zuckerbergs barndomshem, ser det inte bra ut på himlen. Eftersom Månen förblir i Vågen till nästan 23.00 på kvällen har vi ett nästan bergsäkert omen om att båda illgärningsmännen Mars och Saturnus introducerat en hård och fordrande ton i pojken. 

Och med pengarnas (eller umgängeskompetensens) Venus i egoistiska Väduren mittöver, uppstår den klassiska instabilitet som så ofta leder till uppslitande separationer. De forna Facebook-grundarna möttes i rätten och Zuckerberg gick med på att de också låg bakom det obeskrivligt meningslösa pladderverktyget - en arbetsgivarnas opium för folket så att de ska orka jobba lite mer avlönad arbetstid och hålla andra ute i arbetslöshet. 

Man kan se Facebook som en slags social tryckventil - en arbetsgivarens djävulska mekanism - eftersom mig veterligen bara kontorsråttor använder skräpet. Dvs. de djävulska är de arbetsgivare som tänkt lite längre och inte bara förbjuder lekverktyg på arbetstid. Den gamla sortens slavdrivare är enbart korkade. Jag vet inte ens om de finns längre.

Zuckerberg är helt klart stigmatiserad: Solen i pengarnas tecken Oxen, i "Oxens fot" som de judiska astrologer skrev som i det förhållandet tyckte sig se "onda män". Jag har argumenterat för att det måste ha varit Solens närhet till Algol de syftade på, Satans huvud eller den onda stjärnan.

Kombinationen Sol och Algol tyder på en individ som i sin egen aktivitet blir till en kanal för Den Hånleende Satan eller den store korrumperaren. Eftersom det är svårt att komma till någon definition om vad Algol egentligen bidrar med, kanske man säkrast kan sägas att korruptionen är den gamla vanliga: Satan visar Oxens språk i innerörat på den drabbade och binder själen extremt hårt till en materialistisk världsbild eller en ringa människas enda nöjen: mat, sex och sömn. Oxen kan sägas vara den medvetslöshet som den pånyttfödda själen dras in i genom blotta kroppshöljet. Många Oxar kommer sedan aldrig förbi bestyren med KROPP. Att lära sig tänka ligger lite längre fram i själens planering....Det finns naturligtvis mängder av undantag.

I Zuckerbergs fall har vi emellertid både Sol och Måne baserad på pengarnas och njutningens Venus - och störningar i den mentala delen (Luft), störningar i konceptionerna om vad som utgör fair play, rättvisa eller balans mellan alla inblandade. Mars och Saturnus i Vågen vittnar om att Zuckerberg är en svikare och han sökte blåsa sina kompisar.

Hur illa passar nu inte detta med Saturnus påstådda "upphöjelse" till sann rättrådighet i Vågen! Nå, men det är innan Mars blandar sig i... Och innan en egocentrisk Venus i Väduren kommer på att "balans mellan alla parter är när JAG gynnas av det..." Jag noterar horbocksproblemet i det här horoskopet (Venus + Mars i aspekt). 

I antika egyptiska texten Tetrabiblos skräder författaren inte orden, lägre kan man knappast falla än födas under det här tecknet på en vanartig liderlighet. De här själarna har uppenbarligen gått för långt i tidigare liv så att de t.o.m. föds med ett "kastmärke i pannan" den här gången. Lite mer värdeneutralt kan sägas att den här driftigheten ofta kan sättas i förbindelse även med värdiga ändamål, men det är helt klart en signal om en djurisk drift som har väldigt lite med mer utvecklade själars sensibla förmåga att välja sina vägar...

Är det här inte att göra det för lätt för sig och avfärda Zuckerberg alltför lättvindigt? Dataprogrammerare är dock hyfsat intelligenta, annars skulle de inte kunna göra det de gör. Den indiska läran om planeternas verksamma natur gör ju faktiskt både Venus och Saturnus till verksamma välgörare för en Vågascendent (låt vara i detta fall enbart en månascendent). Det är ju två pluspoäng. Ska två plus inte kunna stå emot en både naturligt och verksamt ond Mars?

Jag ser på detta precis som i fallet med den andra Facebook-lymmeln: zodiaktecknen har olika verksamhetsfält. Jag tror aldrig att Venus i jag-perspektivets Vädur, särskilt inte om den attackeras av sin egen herre (vilsen i tvåsamhetens Våg) har ett fullgott grepp om sociala relationer, förpliktelser och rättigheter. Någonstans fattade dock Zuckerman när han drogs inför rätta och gav sina forna kompisar rätt. Men den upphöjda och rättrådiga Saturnus verkar här djupt begravd i en röra av simpla budskap.

Och så den verksamma illgärningsmannen Solen i Oxen som dessutom är infekterad av Satans lömska viskningar... Om den verksamma illgärningsmannen Jupiter har jag svårt att uttala mig. Uppenbarligen har förmögenhetsplaneten gjort Zuckerberg stormrik, men det beror knappast på att den råkar vara hemma i sitt positiva härskarläge (Skytten). Möjligen på att Chandra lagna-horoskopet placerar dess största genomslag i det tredje huset för kommunikationsprylar - vilket ju Facebook kan sägas vara...

Men Månen och den upphöjda Saturnus bildar i allmänhet extrema strebers, målmedvetna karriärister och Zuckerbergs pengar (Venus) kommer till inte ringa del från byfånarna i Väduren som t.o.m. är beredde att betala en slant för att DERAS inlägg ska SYNAS bättre på ett en löjlig anslagstavla. Zuckerbergs horoskop blandar högt och lågt och han är tydligen smart nog att veta hur man profiterar på enkla människors enkla behov. 


*****

Saturnus, den restriktive

Så här långt har jag inte blivit mer imponerad av den "upphöjda" Saturnus i Vågen än när den "faller" i Väduren. Saturnus har heller inte visat sig medgörlig vid små statistiska undersökningar. Den tycks inte alls svara med några otippade beteendeförändringar i vissa tecken. Och när man tänker på saken, är det ju faktiskt Saturnus som är självutnämnd Diktator. Vore kanske konstigt om ett zodiaktecken skulle ha makt att påverka dess beteende. 

Man kan nog därför säga att Saturnus på det hela taget är en naturlig illgärningsman ur Solens (dess ömsesidiga fiendes) perspektiv. Den krymper livsglädjen - i synnerhet om den aspekterar Solen, och kan i värsta fall ge inskränkta diktatorstyper. Humanisternas Christer Sturmark har en opposition och det förvånar därför inte att han inte själv ser hur hans religionshat är exakt tvärtemot vad den äkta humanismen står för. 

Han har sannolikt ett visst förståndshandikapp. De något IQ-svaga kommer dock många gånger förbi problemet genom att tvinga in omgivningen i formalistiskt struntprat - dvs sänker omvärlden ner till den nivå där de själva opererar mer bekvämt. För skulle inte den typiska saturniern kasta in formella invändningar skulle det snart märkas att han inte kunde "operera under eldgivning" eftersom Elden är just vad Saturnus skurit av honom från. 

Saturnus ger goda förvaltare och metodiska naturer, men de ligger inte i skapelsens framkant utan tvärtom är Själens Form (som antiken kallade Saturnus) så långt från verkligheten man kan komma. Därav rabiat religionshat och obotlig skepticism hos de saturniska. 

De är nästan förlorade till det yttre mörker som väntar bortom den sjunde kretsen. Vägen "uppåt" eller hem till själsligt uppvaknande är faktiskt vägen in mot vårt solsystems centrum, in i Solen - människans eget hjärta. Sådana här ord klarar inte Saturnus att ta till sig, som vaktar den Yttre Gränsen.... Vaktar "det objektiva" dvs. Den Stora Lögnen. Inte för inte har försök gjorts - ytterst sett dock fruktlösa - att etymologiskt koppla Satan och Saturnus.

*****


Facebook i medierna:

DN & SvD: FB testar ta betalt



Inga kommentarer: