Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 8 maj 2012

Eva Braun, Saturnus och det onda sinnet



Aftonbladet fortsätter försöka kränga sina betalartiklar - material den nyfikne ändå kan tillägna sig på nätet. Jag har ingen avsikt att betala för att läsa om Eva Braun, älskarinna till diktatorn och massmördaren Adolf Hitler.

Däremot kan man använda underrubrikens "manipulativ, envis och beräknande" som underlag för en liten snabbspaning. Språkkänslan är nu inte vad den en gång var i Sverige eftersom "manipulativ" och "beräknande" i stort är synonymer.

Ska man vara petig syftar det manipulativa på latinets ord för "hand", dvs. på flitiga händers rörelse (jfr "manuell"). Lustigt nog går också "beräkning" tillbaka på Merkurius - den planetära härskare som också styr händerna. Så Eva Brauns två attribut hänför sig till dels ett bakslugt sinnelag och därtill flitiga händer som i det praktiska manipulerar sin omvärld för att nå sina egna mål.

En nazisupporter av den här digniteten är naturligtvis intressant i tider när de hårt pressade grekerna (pressade av det orättfärdiga västerländska ekonomiska systemet) plötsligt revolterar genom att rösta på nazivärderingar! (DN, SvD) Ta Eva Braun som sinnebild för den "lilla människan" (vilket vi av sol- och måntecknen ska se stämmer mycket bra).

Eva Brauns horoskop innehåller den manipulativa och ständigt nyspråkliga Fredrik Reinfeldts merkuriska tecken Jungfrun, inte stigande i öster men istället i det tolfte huset, "den onda ängelns hus"! Och häri befinner sig sinnelagets Måne, som vi redan klart etablerat är en påfallande kriminell influens i studiet av 400 brottsdömda horoskop. Check.

Den onda stjärnan Algol (Satans huvud)
just vid
gränsen till godtagbar konjunktion
med
illgärningsmannens och krigets Mars

Sinnelagets disponent Merkurius befinner sig också i ett Jordtecken och ett "reningens hus". Vågen stigande i öster gör Merkurius verksamt god, vilket är nog så väl eftersom kvicksilvret kan tyckas ha en enerverande tendens till kappvändande och anpasslighet. Merkurius är tjuvarnas och lögnarnas planet i lika hög grad som handelsmännens, kommunikatörernas och t.o.m. författarnas (fler Nobelpristagare i litteratur är födda i merkuriska Jungfrun än i något annat tecken enligt min senaste sammanräkning).

Eva Brauns påstådda envishet är heller inte svår att se. Det finns flera placeringar som alla talar samma språk. Fransmannen tröttnade snart på sin "hyperpresident" Sarkozy, född med Solen i Stenbocken. Den här saturniska Solen kan upplevas hård ur många av zodiakens övriga perspektiv, just för att den själv propsar på sista ordet. Den genomför saker men är inte speciellt demokratisk. 

Med tonvikten på Sol-Stenbock bland drygt 100 svenska socialdemokratiska politiker inser man också att tecknet föredrar att tänka stort, på det övergripande systemet eller på samhällsstrukturen. Bland moderata politiker fanns knappt någon födelse till Stenbocken vilket är helt logiskt. Dessa människor är feta egoister och är bara intresserade av sig själva. Om hela världen rasar runt dem spelar ingen roll. Så fungerar det korttänkta egot - så Stenbockarna är ändå viktiga. Någon måste ändå ta på sig ansvaret att hålla helheten funktionsduglig (jfr högern och den svenska järnvägens förfall, vårdskandalerna pga privatägandets inskränkthet och många andra exempel).

Det är ganska typiskt att en stenbockskvinna som Braun kom att associera sig med en diktator eller med Absolut Makt. Tyvärr är det restriktiva ledarskapets Saturnus och det positiva ledarskapets Sol ömsesidiga fiender, så i blotta födelsen till soltecknet Stenbocken är enligt indisk astrologi lite av en anomali! Allt slösande generös solenergi kanaliseras av Saturnus till att "tajta till", "snåla in" och "begränsa". Saturnus tar faktiskt bort glädjen med att leva, och leva livet är just vad Solen står för, om man studerar dess naturliga femte hus (kärlek, barn, spekulation, lek, kreativitet, etc). Hur tråkigt är inte i jämförelsen Saturnus naturliga tionde hus: "prestige", "karriär", "makt", "fejkat rollspel i det sociala"! Faktiskt, man skulle kunna hävda att tionde huset skapar bra sociopater!

Eva Brauns partner Hitler är med Napoleon det klassiska exemplet på diktatorstendenserna hos Saturnus i tionde makthuset:

Extremlögnaren Adolf Hitler, samma Mars/Venus
i
opposition till ascendenten som hos Nye lasermannen

Men älskarinnan har en lika prominent Saturnus, hon med. Faktum är att indierna tillmäter Saturnus dess största världsliga kraft när den sjunker genom det sjunde huset i väster. Här sammanfaller Saturnus grymmaste betydelse, "döden" med dagens och Solens symboliska död i väster. Det är väl en smula intressant att Braun gick till historien just för att hon DOG i självmord tillsammans med den saturniska diktatorn och partnern!

Det såta paret uppfyller även en annan av den indiska astrologins klassiska teser: "lika barn leka bäst", och således har båda Vågascendent. Evas ascendenthärskare Venus möter i Skyttens tecken perfekt Adolfs välgörare Jupiter och hans kvinnosyn: Månen. Men notera att Hitler tycks ha gillat att straffa kvinnor: Månen står med Draksvansen vilket tecknar en tendens att distansera sig från ämnet i fråga, eller uttryckligen vilja kapa kontakten. Det är väl känt att ett antal av Hitlers kvinnor begick självmord eller försökte - Eva Braun försökte men överlevde och återvände till sin dödsängel.

Hennes Vågascendent gör Saturnus till "verksamt god", en naturligt ond planet i ett hörn neutraliserar den men därtill äger Vågascendentens Saturnus också det goda femte triangulära huset. Eventuellt kan man också tänka sig att Saturnus "upphöjelse" i Vågen väger in som en positiv faktor vid den här klassificeringen. (Indisk astrologi slösar inte direkt med förklaringar av de bakomliggande skälen till sina tolkningsregler.)

Saturnus i väster är så prominent att hennes öde borde ha varit gott, om dessa regler verkligen gäller. Och det är här jag tror vi ser Saturnus fall ner i oförståndets egocentricitet i Väduren. Detta är teoretiskt Saturnus värsta läge på himlarna och detta väger tyngre än dess mundana position i väster. Vad som händer är bara att den världsliga positionen ger Saturnus maximal styrka att visa hur förkrympt förståndet blir när Saturnus faller ner i egoismens tunnelseende! 

Jämför med Hitlers Saturnus i tionde, Saturnus näst starkaste hörnposition. Också denna Saturnus är tekniskt sett en verksam välgörare - utom då för miljoner människor han lät mörda för att de inte tillhörde hans eget "blod". Och vilken zodiakprincip är det som Begränsaren Saturnus här står i stark position att framhäva? Jo, Kräftan - den inskränkta princip som säger "de av mitt eget blod som mig närmare än andra" - ett tecken som tydligt figurerar som måntecken i horoskop för främlingsfientliga politiker.

Eva Braun och Hitler möts inte bara i Eldtecknet Skytten utan också i eldiga Väduren. Men här mötet förödande och smakar död: Evas Saturnus finner att horbocken inom Hitler (Mars+Venus) är den enda som kan värma upp hennes kylslagna utblick... När han uppenbarar sig med sitt kraftpaket i Väduren är det hennes sjunde hus för partnerskap eller fasta förhållanden som aktiveras. Klassisk astrologi.

Men Eva Brauns envishet framgår inte enbart av Stenbocken med dess prominent placerade härskare. (Notera också "egenmäktigheten" hos hennes partner, den galna diktatorn - Sol i Jord disponerad från ett Eldtecken och därtill båda behornade och makthungriga.)

En mer patologisk envishet än Stenbockens - den drivs dock av en idealistisk lidelse för den korrekta och funktionsdugliga strukturen - hittar vi i Eva Brauns koppling till Djävulen. Hon har den sataniska axeln, Oxe-Skorpion, placerad precis längsmed dess placering i den naturliga zodiaken. Det åttonde är början på döden medan det andra är "Hades portar" dvs. den punkt där en själ åter frigör sig ur dödsrikets grepp för att återfödas till jorden. 

Detta är en den antika tydningen av husen som jag nyligen hittade och redovisade. Dessförinnan hade jag alltid sett den sataniska axeln i termer av zodiaktecknen, där Oxen står för munnen och födointaget och Skorpionen för den andra munnen - anus - och hur spyr ut exkrementer. Jfr Skorpionens typiska och alltid oväntade kräkreflexer - karaktärsmordet tillhör troligen det här tecknet.

Braun har ett maximalt olyckligt förhållande till den här sataniska axeln, som oavsett hur man ser på den, tycks illustrera en bundenhet till det materiella kretsloppet. Både Mars och Jupiter i opposition, som bildar den här axeln, intar för Vågen i öster rollerna som aktiva illgörare!

Tecknen ingår i Mörkrets kvalitet, Tamas guna, men det är fel att bara kalla detta för envishet (gränsande till rigiditet). Det är en ren ondskans och dödens filosofi som tecknas av den här ultranegativa och kollapsade axeln. Inte konstigt att det förekom självmordsförsök i Eva Brauns liv redan innan hon återförenade sig med Hitler för det historiska självmordet.

Till sist några ord som Eva Brauns sinnelag. I tabellen över planeternas verksamma natur jag lånade från en indisk astrolog, saknas Månen för flera av ascendenterna. Jag utgår från att en annan indisk regel gäller i dessa fall: en Måne som närmar sig full (tilltagande ljusbärare) anses vara naturligt god, en Måne som krymper mot en nymåne anses vara naturligt ond

Eva Brauns Måne rör sig mot Solen (är i avtagande) och har därför en naturlig böjelse mot det onda. Här är f.ö. sinnebilden för den "lilla människan" - tjänaren Jungfrun rör sig mot dikatorssolen i Stenbocken för att ingå en total fusion med den mäktigare - kalla det gärna ett ofta upprepat stockholmssyndrom på himlen. Idealt är detta en andlig symbol, den lägre sublunära själen "bränns bort" i Solens närhet. Men hur många horoskop når den sublima uttrycksnivån?

Vad som är det onda är i sig ett filosofiskt problem, men håller man sig till indisk astrologi är det inte så svårt: planeten tenderar att kanalisera dess avarter. Månens naturliga drag mot sekterism blir t.o.m. extrem trångsynthet, vilket närmast är ett måste om man ska mingla med den rasistisk massmördare!

Men sedan har vi också den världsliga placeringen för Brauns Måne: i den onda ängelns hus mildras något sinnets vanartighet eftersom ont neutraliseras om också vistelseorten är ond!

Hur ska man nu bedöma denna lärosats? Är det så ruskigt att Eva Brauns sinne alltjämt var ruttet, men att hon hade smartheten att söka sig till andra tolftehustyper bland vilka den här sortens illvilja sågs som naturligt? I så fall har vi ännu en bekräftelse på att den antika astrologin menar sig avslöja vem människan verkligen är! 

Skurkar må gömma sig bland andra skurkar, men horoskopet avslöjar även detta. Skurken själv å andra sidan, upplever kanske idel vänskap i kretsen av andra med samma karmiska belastning. På så sätt är Ödet nåderikt. För vem skulle orka vara medveten om sin kriminella och missfärgade själ från morgon till kväll? Att Braun någonstans visste, tyder dock båda självmordsförsöken på.



Inga kommentarer: