Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 26 maj 2012

Dramadrottningar, homos och dödskamp

Jag noterar på Newsmill ett ruttet försök från Moderaterna att plocka populistiska poäng genom att ta parti med sångerskan Loreen. 

Men det enda Moderaterna vill med sitt cyniska instrumentaliserande av Lorren för egna syften är ett "öppet" Europa för Arbetsgivarna. De vill sätta fattiga människor på vandring i jakt på korttidsprojekt för fickpengar. Högern har nästan krossat facken där människor sluter sig samman i kampen mot vår tids slavdrivare. 

Vad bryr sig EU-anhängaren Christofer Fjellner och den oärliga siffertrixerskan Anna Kinberg Batra om Loreen? De är bara ute för att rädda Moderaternas vikande opinionssiffror - och de utnyttjar Loreen. Sickna äckel. Tja, öppet homosexuella Fjellner är förstås säkert anhängare av schlagern.

Just hans läggning fick mig att återvända till en av astrologins kanske tydligaste signaturer för en "dramadrottning", och en liten kontroll av strax över 6.000 horoskop. 

Vad hände med andra celebriteter som hade Fjellners märkligt kortslutna himmel där Månen i Lejonet - där Solen härskare - med full kraft återger sin härskare Solens karaktär? Men vid Fjellners födelse står Solen i det älskande och slösaktigt fria Lejonets raka antites: den slutna och sammanbitna Skorpionen? Månen återger här till fullo den död och synd som Skorpionen symboliserar. 



Eftersom Lejonet är en dramatiker uppstår här en märklig typ av dramadrottning: Skorpionens anspändhet och vilja att kontrollera situationen förstoras upp av Månen och dramadrottningens utspel skulle här kunna vara sådant att man förstärker upp BRISTEN på livstecken från skorpionsolen. Man sätter i sina utspel fokus på det som inte är.

*****

Minns från några få inlägg om hellenistisk astrologi från det första århundradet hur det var brukligt att tänka "medsols" och hur en planet 150° framom ascendenten, dvs. i Skorpionens åttonde dödshus, ansågs ha förlorat kontakten med ascendenten och därmed med det nyfödda barn som tecknas av det stigande tecknet.

På den här bloggen hade jag redan innan jag plöjde den krångliga texten Tetrabiblos beskrivit åttonde huset i snarlika termer - för traditionen har fortlevt i väst i 2.000 år och Ptolemaios klassiska astrologiska text bekräftade detta. 

Åttonde huset, "naturligen" korrelerande till Skorpionen, har kallats "korruptionens hus" på bloggen, platsen där saker snörs av, läggs i träda, och förmultnar. Märk dock att Skorpionen bara i väst denoterar höstens fallna och multnande löv. I österlandet och i den sideriska zodiaken där vart och ett av de 12 tecknen under 26.000 år är det tecken som råder över planeten jordens vårdagjämning (filosofen Platons "stora år").

Utifrån Fjellners horoskop "förstärkte" jag sökmönstret eftersom han också har olyckans Mars hemma i negativt härskarläge i Skorpionen. Månens dramatiserande reaktionsmönster förstärker med andra ord en negativ bindning till män, en anal bindning till dem. Jag vill här föreslå att homosexualiteten kan ha en ingång eftersom symboliken är så uppenbar. Skorpionen råder ju fysiologiskt över könsorgan och analöppning. 

Genomsökningen av 6.000 horoskop ger med Fjellner följande 12 födslar:

  • Jean Sibelius;8.12.1865 - kompositör
  • Patrick Blackett;18.11.1897 - Nobelprisbelönad fysiker
  • Jonathan King;6.12.1944 - musikproducent
  • Jonas Hallberg;7.12.1944 - underhållare
  • Terence McKenna;16.11.1946 - etnobotanist och modern shaman (dvs. reser till naturnära folk för att få testa deras sinnesutvidgande droger)
  • Amanda Lear;18.11.1946 - discosångerska
  • Armin Meiwes;1.12.1961 - massmördare, kannibal
  • Safra A Katz;1.12.1961 - världens mäktigaste affärskvinna (Oracle datasystem)
  • Christofer Fjellner;13.12.1976 (m)-politiker
  • Anonym;14.12.1976 - person som berättade i någon kvällstidning om hur hon fått cancer tre gånger i livet hittills
  • Sofia Talvik;24.11.1978 - singer-songwriter, gjort musik för... Moderaterna
  • Katherine Heigl;24.11.1978 - amerikansk skådespelerska


Det är lönlöst att göra sådana här "djupundersökningar" om man inte också djupstuderar celebriteterna. Ofta vet jag alldeles för lite om dem, men på temat "liv och död" (Lejonet och Skorpionen) upptäckte jag nu att finske kompositören hotades till livet av misstänkt cancer och genomgick en svår operation i strupen. Jag nämner detta pga. "Anonym" som attackerats av cancer flera gånger i sitt liv och "etnobotanisten" McKenna som dog i hjärntumör. Det är tre cancerfall på bara 12 personer eller chockerande höga 25%. Jo, nog har vi en dramadrottnings signatur här, men inte den yviga utan den som sammanbitet kämpar mot döden!

Eftersom jag tidigare sammanlänkat Moderaternas ideologi med Satan, som sår split och bygger egoistiska människor är det inte förvånande att hitta något så ovanligt som en moderat singer-songwriter (Talvik). Synd på så rara ärtor. Hon är intressant nog född samma dygn som den mycket frispråkiga (till hennes egen skada) Katherine Heigl, som trots den bild amerikanska folket fått av henne vill beskriva sig själv som en "vanlig tjej" - något jag tror gäller också för Sofia Talvik.

Jag har tidigare sagt att det inte går att placera zodiaktecken politiskt, inte helt lätt i vilket fall, eftersom en människa alltid har en komplex samling tecken i horoskopet. Och det bevisar den brittiske Nobelpristagaren i fysik som tydligen var precis lika frispråkig som Katherine Heigl - för socialismens sak! Han var för vänster för att brittiska arbetarpartiet skulle vilja ha honom, bl.a. var han mot Englands parasiterande på indierna. 

Så här hittar vi både moderater - slavdrivarens mentalitet - och internationalister som den brittiska fysikern under samma dramadrottningsignatur. Helt klart räcker det inte att bara studera några få planeter lösryckta ur ett horoskop. Även om man tycker sig se en överbetoning av något tema - här är t.ex. det skorpioniska dödshotet via cancer tydligt - kommer det alltid att finnas avvikelser.

Intressant nog bekräftas dock homovarningen i lika hög grad som dödshotet. För vid sidan av moderaten Fjellner har vi den på sin tid stora brittiske popproducenten Jonathan King, en homosexuell som sedermera åkte i fängelse för att ha lurat till sig sex men en minderårig grabb. Och kannibalen Armin Meiwes var en spritt språngande sexpervert. Och sångerskan Amanda Lear gjorde sig lustigt nog ett namn genom att spinna på en antydd transsexualitet (man omgjord till kvinna). Om vi räknar bort henne är det alltjämt hela 3 av 12 eller 25% homosexuella i den här gruppen. Att jämföra med att bara 2-4% av den här lindriga psykiska sjukdomen bland folk i gemen.

(Bör nämnas att horoskopsamlingen idag består av 6.104 kartor. Av dessa är 204 för homosexuella individer, vilket innebär 3,3% eller en perfekt spegelbild av proportionen i åtminstone den västerländska befolkningen.)

Har bloggen med orätt kallat kombinationen av Lejon och Skorpion i ett horoskop för en dramadrottningsinfluens?

Nej, Katherine Heigl har gjort ett antal filmroller som utnyttjar hennes överspända "på" attityd, en natur som tydligt kunnat ses också hos den sammanbitne och stundtals mycket roliga Jonas Hallberg! Jonathan King som det råhomo han var, älskade också en överdriven show och Amanda Lears bögdisco faller också in i samma kategori.

Var då någon av dem slutna och sammanbitna? Ja, det verkar som om de som kämpade mot cancer, dvs. Skorpionen som förruttnelse och död, tvingades lägga ner den yttre yvigheten. Sibelius musik är intensiv på djupet och en ganska perfekt illustration av två eldplaneter som söker sig inåt. För den goda sidan av Skorpionen är ju dess vilja att söka i mörkret och finna svar på dödens gåta. 

Själv med expansionens Jupiter i Skorpionen, har jag alltid haft en oerhörd fascination för det mörka. BARA ELD kan bli för ytligt, för mycket sken, för mycket hemmastaddhet enbart i de fenomen som fladdrar inför sinnet (Månen). Vattenelementet (Skorpionen) står visserligen för den vegetativa själens lidelse och fortplantningsinstinkt men ett renat Vatten är ett stilla vatten, ett sinne med förmågan att registrera och djupt uppleva små, små nyanser.

Men de här tolv fallen är alltså motsatsen: individer med en benägenhet att uttrycka och i stor stil gestalta med extroverta Eld-sinnen. Nästan alla de här kända personerna är publika figurer, t.o.m. laboratorieråttan - fysikern - var en politisk aktivist. King och Hallberg är den flamboyanta typen, likt Heigl. Talvik vet jag inte och heller inte den mäktiga affärskvinnan. Men troligen liknar den senare Fjellner - dvs. tycker om att ta talarstolen i besittning. Sibelius grad av scenhunger känner jag inte till, men på Wikipedia beskriver han det sting av smärta han upplevde när han insåg att han blivit för gammal för att någonsin kunna bli en perfekt musiker (så det blev komposition i stället).

Glöm inte att ascendenttecknet inte diskuterats i något av dessa fall (jag har det bara för några få). En riktigt introvert ascendent skulle t.ex. kunna försvåra Mån-Lejonets dramatiska böjelse och då skulle totalbilden mer likna den djupt behärskade Sol/Mars-Skorpionen.

*****

Kort om Fjellners horoskop som gav upphov till den här intressanta upptäckten av en markant förhöjd dödsrisk (cancer) och en homo läggning - sjukdomsrisken talar alltså MOT att kalla detta en dramadrottning, för dramatiken finns där! Men det är inte säkert sant, för det kan vara olycksbringaren Mars som skapar ÄKTA dramatik och när jag hittade på signaturen räknade jag enbart med tecknen, Lejonet och Skorpionen, utan hänsyn till vilka planeterna var som aktiverade dem.



Här har vi ett överskott av lidelse (Rajas guna) kvaliteten som slits mellan Ljus och Mörker - kanske den bästa sinnebilden för att vara människa på jorden, mittemellan sitt bättre jag (Sattva guna, Ljusets kvalitet) och sitt sämre (Tamas guna, Mörkrets kvalitet). Notera att detta är ett filosofiskt ställningstagande i indisk filosofi. Mörkret tynger människan och gör henne inskränkt och dåraktig, Ljuset lyfter människan och för henne in mot sitt innersta odödliga centrum. Med de rajasiska tecknen kan det bli lite hur som helst.

I fallet Fjellner är det ingen tvekan om att livslinjen (Månen --> Solen) utspelar sig i de helvetiska mörka världarna (Tamas) och att mannen "brinner för mörker". Då blir man moderat. Horoskopet liknar såtillvida det för avpolletterade Sofia Arkelsten som också bara hade en enda placering i den lätta och medvetna kvaliteten Sattva. Där var mörkret precis lika påfallande som hos Anders Borg (storkors i Tamas) som nu verkar ha blivit avslöjad en gång för alla med att bara spela upp en show av kunnig ekonom. Storkorset i Mörkret får en själ att med den kosmiska centrifugalkraften sprida sig allt tunnare och bli allt mörkare. Förlora sig i världslighet - prylar och pengar.

Fjellners enda planet i ljuset blir därför ytterst avgörande. I västastrologin anses Merkurius "skadad" i Skytten (tecknet som lever på Jupiters hopp och frimodighet snarare än på Merkurius snäva logiska kalkyler). Indisk astrologi känner inte begreppet "detriment" (skada) men uppenbarligen är det här inte ett sant sökande efter ljus som vi ser i moderatens intellektsplanet, för disponenten Jupiter står i egoprincipens Vädur och är således knuten till passionen. Dessutom är Jupiter "avsnörd" genom den förminskande södra månnoden. Så mycket för Sattvas sanningslidelse på den här himlen.


Inga kommentarer: