Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 maj 2012

DN:s ogenerade förakt mot samhällets små


Jag gör det lätt för mig i det här korta inlägget och lånar de huvudmisstänkta ur Åsa Linderborgs spaning efter det hon lite olyckligt benämner "klasshat". Men egentligen syftar ordet enbart på föraktet från dem som skaffat sig en position gentemot alla de skrämmande ansiktslösa som påminner dem om att de bara lånat sina tuppfjädrar för en kort tid och snart nog kommer att förlora sina ansikten igen.

Linderborg pekar ut DN:s kulturskribenter Jonas Thente och Jens Liljestrand för inför DN:s stora läsekrets bedriva sitt personliga klasshat i den mer exakta meningen. Läs hennes kolumn!

Båda dessa drasuter har redan figurerat på den här bloggen i mindre smickrande inlägg. Men låt oss reprisera bägge kartorna för att se vilket dåligt karma det var som fick dem att återvända som skitstövlar för att så att säga fylla sitt mått så att negativt karma i nästkommande liv kommer att reducera dem till absolut underklass.

Thente först till rakning. 

Så liten att han måste hata dagen
till åminnelse för samhällets små


Jag har upprepade gånger märkt att Algol eller Satanshuvudet tycks ställa till med tydliga problem när den står på rak linje med filosofins och den högre kunskapens Jupiter, som här sker. Den korrumperande Satan förvrider därmed den viktigaste planet människan har för att nå vidare i livet! Minns också att Jupiters eller Joves psykologiska grundmening är "välvilja". Denna är således i grunden störd, särskilt som Jupiters disponent Venus hålls kort av den kylslagna Saturnus.

Men det är knappt ens början. Att Thente därtill har det fega kräkets signatur, en impotent krigare (Mars) i attack mot en fallen Sol i den mänskliga endräktens tecken Vågen, ger just bara en impotent människas vaga mentala störning - instinktivt Vatten på glid med intellektuell Luft - som har sitt värsta och mest människohatiska uttryck i det sociala utstötningssyndromet, eller mobbaren. 

Jag kände en gång en människa med den här förhållandevis milda signaturen. Livrädd för folk men kunde i det slutna rummets säkerhet bli elak som fan! (Tidigt döda aktrisen Brittany Murphy hade den också, och titta på foton av hennes koleriska blick och jämför med Thentes ögon! Den här typen har tagit med sig en liten bit av helvetet tillbaka till det här jordelivet...)

Men Thente är bara en fjärt jämfört med det hat mot enkelt folk - eller sådana ideologier som söker folkets väl - som Jens Liljestrand är kapabel till.


Varför ser DN:s skribenter ut som mördare, allihop?

Här förbyts den fallna Mars i djuriska instinktens Vatten till en hyperstark Mars i härskarläge i hatiska Skorpionen! Och den angriper den högre kunskapens Jupiter i Vattumannen, tecknet för ideologer som värnar folket som helhet. Pang, där satt den! Vi har en tvättäkta sociopat, helt i nivå med Usama bin Ladins horoskop.


Missa inte att båda männen närmast definieras av just den slipprighet som uppstår när Luft och Vatten inte får ihop ens 2 + 2. Jag har tidigare påpekat att denna störning tydligt märks i de horder av underklassmänniskor som sökt sig till Humanisterna och VoF för att i skydd av en uniform hitta folk att trakasserad. 

Vi har med andra ord rent slödder i Sverige just nu, själar från Avgrunden som har återvänt. Ja, detta mycket sannolikt återfödda f.d. tyska nazister, men naturligtvis tar sig den inre störningen nya uttryck från gång till gång. Plats och historiska omständigheter skiljer sig och bara det själsliga komplexet tycks sitta kvar - i princip obearbetat - som ett ärr i Djupet.

Och den alltmer vulgärt högervridna DN bjuder gärna in avskräde att breda ut sig, alltmedan de, som läkaren Robert Hahn noterade på sin blogg förra året, raljerar okunnigt och ytligt om religionen. (Jupiter = religion och filosofi och människosläktets förutsättningslösa grundforskning.)

Här finns ett mönster, för den som är villig att vakna. Borgerligheten i Sverige - åtminstone Stockholms - förefaller vara reinkarnerade krigsförbrytare nästan allihop. Och som man tydligt ser av deras skrivna alster läker en själ långsamt och över många liv. 

De här är inte rumsrena än, men socialdemokratin får skylla sig själv som så lättvindigt släppte fostran av folktonen till marknadskrafterna och tv-reklamen. 

Sverige är nu ett herrelöst skepp och det driver mot än värre uttryck. Omvärlden har redan sett förändringen i Sverige jämfört med gårdagens sociala demokrati, ett mönstersamhälle med höga skatter förvisso, men också med hyggliga människor som förmådde tänka STORT. Det som nu når omvärlden genom nyheterna handlar om svensk rasism via studentspex med slavauktioner och sönderskurna negrer på moderaternas "kulturpartaj".

Och det måste bli än värre innan det kan bli bättre. Svensken är som ondskans slipprige hantlangare Reinfeldt konstaterade ett slött och passivt folk som låter oförrätter fortgå så länge deras egna personer inte drabbas. Högern måste kvadda samhällssystemet så att tillräckligt många börjar märka det innan det Reinfeldt kallade det sovande folket - mentalt efterblivet - vaknar till sin "arabiska vår" och frågar sig vilka politiker de i sitt töcken lagt rösten på.

För ärligt, ni tror väl inte på någon förändring under Löfven som enligt Aftonbladet, som för att avleda misstankarna att han var ännu en marknadskramare, skrev att han "läst filosofi under fikarasterna".


Och jo, Linderborg namndroppar även DN:s Björn Wiman och någon mindre synd. Men den figuren, som hämtad ur borgarklassen med dess diskreta charm, orkar jag inte spilla ett ord ytterligare på.

Inga kommentarer: