Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 maj 2012

Dagen då Djävulen flög i Fredde Friktion

 
En europeisk högerpolitiker och
mörkerman i vår tid

Vilken katastrofal tajming han har den där skuggan. Fransmännen har just tackat nej till Sarkozys invandrarfientlighet och då börjar Fredde Fiktion spinna på samma tråd!

Och det är märkligt att Sverige är så sifferfixerat när arbetsgivare sitter och räknar på vad anställda kostar dem och helt sifferblinda när det gäller den högre sortens siffror - Pytagoras och Platons gamla lära att meningen med livet färdas till människan genom ett numeriskt mellanskikt. 

Förr fångade människan upp geometrier i tillvaron och hörde livet tala till dem genom alla de tecken på intelligens som Naturen ändå företer. 

Dagens mänsklighet står på randen till att utsläcka sig själv genom att sin arroganta tro att det är de själva som producerar all mening genom sina hjärnor och att universum "där ute" är mörkt och helt tomt på intelligens. De är nihilister, de dyrkar märkligt nog Intigheten, av andra känd som Satan, eller den ontologiska Ondskan.

Fredrik Reinfeldt verkar vara en snarlik nihilist som likt Hitler nu bara försöker förstöra så mycket som möjligt av sitt eftermäle efter att Verkligheten har avslöjat hans "ideologi" som rent nonsens, som just riktade åtgärder åt andra "lyckade etniska svenskar".

Problemet med svenskens förhållande till de verkligt meningsbärande siffrorna märks i svårigheten att ens hitta tidpunkten för Reinfeldts famösa uttalande, där han indirekt hyllade sig själv via dessa dugliga, vita och medelålders svenskar, och gjorde det han i snart sex års tid gjort: sände föraktets signaler till alla som inte är med i hans lilla klubb av lyckat folk. 

"Statsministern" visade prov på det allra sämsta med hans sideriska soltecken Kräftan, där generositeten och solidariteten tar slut direkt vid den egna ytterdörren. Ett hemskt tecken att placera i ledarposition om inte Solens disponent och Kräftans härskare Månen lyfter horoskopet till ett högre sinnelag än klanisk maffiamentalitet!

Men DN verkar ha varit snabbt ute med TT-intervjun, och fast de gjort någon ändring av texten på kvällen (speglande en ändring av TT i sitt material) säger den första publiceringstiden 12.28. 

Det tog väl några minuter att renskriva Reinfeldts uttalanden, men med antik astrologi är det inte millimeterprecision som eftersträvas - se bara hur blind vår samtid blivit av denna jakt på numerisk och "lönsam" exakthet - utan en känsla för vilka tecknen i tiden var. 

Och om TT-intervjun hölls runt tolvslaget eller kanske några minuter efter, så är det här horoskopet helt perfekt. För det visar, precis som med kartan för Svenskt Näringsliv att det är SATAN som styr den svenska marknaden.



Efter att ha diskuterat risken för vanvettig EXTREMISM i samband med för mycket Eld och Luft (Anders Breiviks horoskop är ett bra exempel, med samma opposition Lejonet/Vattumannen som på kartan ovan) kommer nu det här mundana horoskopet. 

Kartan fryser för vår beskådan ett ögonblick när Reinfeldt bara alltför tydligt avslöjade den perversa egots politik han salufört för sina likar i Täby, men under falska ordvändningar. Det har lurat många svenskar att tro de också skulle få del i en kaka som minoriteten aldrig kommer att frivilligt dela med andra. Istället har de för lite snabba skattelättnader och fort överstökad konsumtion fått ett skitsamhälle som kommer att lämna dem helt övergivna den dag de behöver hjälp. 

Det är bara en sann Människohatare som för en sådan politik. En som Reinfeldt. Denna patologiska människa har en födelsekarta som förärats fler analyser på den här bloggen än någon annan. Och dysfunktionen verkar inte ha någon ände... Som de gamla kineserna sade om hans födelseklockslag: "Rusa till shamanen för din kroniska (mentala) åkomma  och kommer att slippa dö." Men Reinfeldt har trott hans världsbild var den normala och svenska folket kommer att i förakt ha genomskådat honom långt innan valet 2014.

I ett senare uttalande försöker Reinfeldt och pressekreteraren sudda ut andemeningen i det han sade och reducera det till en semantisk fråga. Samma skamliga moderater som alltid. De vet att deras världsbild suger och de har bara Lögnen att rusa till varje gång sprickorna blir synliga...

*****

I medierna om Satans korruption av Sveriges statsminister:

DN, SVT, SvD, GP, AB

För den som lyckats missa vad skandalen handlar om, se bloggen Alliansfritt Sveriges enkla beskrivning.

8 kommentarer:

Johnny sa...

FR säger bara sanningen, etniska svenskar mitt i livet har låg arbetslöshet och ungdomar och invandrare hög arbetslöshet. Det är fakta. De människor som reagerar på orden ”etniska svenskar” är bara hysteriska vänsterextremister som tror att de orden är samma sak som nazism-fascism-rasism-islamofobi eftersom de är rubbade.

Anonym sa...

Antisvenska psykfall. Sök hjälp.

Hans G J sa...

Isses! "Palmehatet" verkar vara intet mot "Reinfeldthatet"....Men det var dom onda som hatade Palme och det är dom goda som hatar Reifeldt...

Anonym sa...

Helt rätt Siewert, ovanstående inlägg från soffpotatisar eller bortskämda fjånar som knappast vet vad att göra när deras världsbild krackelerar, när deras status som medborgare snabbt decimeras till tiggare eller pöbel!
Ni kan gå hem och fundera över ordet SOLIDARITET, när ni har förstått det, återkom med mer kött på benen, för vi sitter alla fast i ett galet konsumtionssamhälle, baserat på hittepånormer som kan göra genier till idioter...och tvärtom!

Johnny sa...

Vänsterns definition av solidaritet är att ge bort andras pengar.

Einar Wåhlberg sa...

Johnny. Vad är "ditt" och "mitt" enligt dig? Lever inte alla människor på samma jord och under samma sol? Menar du att dagens ägar-förhållanden är perfekta och grundar sig på någon form av "rättvisa"?

Reinfeldt har visat på det snuskigaste samarbetet mellan stat och kapital vi någonsin sett i svensk historia. Aldrig tidigare har vi sett dessa lättvindiga bortskänkningar av statlig (dvs gemensam(!) egendom) till polare, blodspengar från diktaturer och upprättade FAS3-läger - ALLT PÅ EN GÅNG SAMTIDIGT! I kapitalismens maktspel handlar allting om att skaffa sig monopol både på idéer (genom patent), begränsade naturresurser (som vatten, olja mm)och ALLT annat som kan köpas för pengar (ytterst uppbyggt av mer eller mindre begränsade naturresurserna). Staten (vi tillsammans)spelar här rollen som försvarare av dessa fåtalets otaliga egendomar. Du bör (för din egen skull)tänka dig för var du sitter någonstans i den Reinfeldtska penning-pyramiden innan du öppnar munnen nästa gång!

Johnny sa...

Einar, jag kan delvis hålla med om din analys. Utförsäljningarna påminner om Rysslands oligarkers affärer. Men detta är inte kapitalism det är fascism, dvs samarbete mellan stat och kapital. men lösningen är inte kommunism eller socialism, lösningen är en fri marknadsekonomi som ingen kan bestämma över, det är guld och silver som valuta som ingen politiker eller centralbanksbyråkrat varken kan bestämma värde, mängd, ränta på.

Einar Wåhlberg sa...

Johnny, det gläder mig att du inte var någon småborgerlig sverigedemokrat eller dylikt, vilket man kunde tro av de två första kommentarerna.

Jag är fortfarande dock osäker på vad statens roll ska vara i din "fria marknadsekonomi", kanske vill du skyffla bort den helt? Det tror jag skulle vara ganska dumt (även om jag tidigare haft naiva visioner som att "alla får väl klara sig själva"). Vad socialismen ser till skillnad från liberalismen är att "ingen människa är en ö", dvs vi alla existerar i ett socialt sammanhang. Liberalismen är alldeles för upptagen med att den enskilda individen ska få göra vad hon vill eftersom "det skadar ju ingen annan" men glömmer bort att dessa "rättigheter" påverkar hela samhället, vilket kan bli destruktivt och skada alla i slutändan. Jag kan hålla med om att dagens massdemokratier inte är det bästa och att det borde finnas större möjligheter för den enskilde individen att söka sig till "sitt eget" samhälle, med dess unika lagar tillsammans med likasinnade ("lika barn leka bäst"). Problemet är bara att det inte alltid är glasklart vad det är som "inte skadar någon annan" (för att då inte tala om hur saker och ting kan skada den enskilde individen, vilket hon senare kan ångra). Är det då rimligt att t ex inte hindra en alkolists tillgång till alkohol eller lägga in honom på behandling, trots att han börjat missköta jobbet och brukar bli aggresiv under ruset så har det ju ännu inte "hänt något"? Vidare tycker jag det är SJÄLVKLART att alla som lever på denna jord behöver vårda den och "äger" gemensamt dess tillgångar. Dagens storföretag har visat sig helt ointresserade av moder jord men högst intresserade av att göra vinst på henne, sedan finns ju miljöförstöring på "alla nivåer" i samhälle OCKSÅ förstås. Min slutsprutt blir den att vi behöver en viss "översyn" (vissa behöver det mer än andra) för allas bästa i samhället.