Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 maj 2012

Behåll Schlingmann i regeringen!

SvD är först ut att i intervjuform återge den så kallade propagandaminister Per Schlingmanns beslut att lämna den av Fredrik Reinfeldts och mot dåvarande oppositions lama protester skräddarsydda regeringstjänst. 

Där var uppgiften att sprida tunga och mycket mörka dimridåer över trojkan Reinfeldt-Borg-Schlingmanns projekt för att bryta sönder landet i en formidabel underklass, med syftet att skrämma medelklassen till tystnad inför en allt mer dominant grupp arbetsgivare. Allt under orwellskt nyspråk med till intet förpliktande mantran som "valfrihet". 

Se särskilt Peter Kadhammars bestickande artikel i AB om de falska hästhandlarna i moderatledda Stockholms läns sjukvårdslandsting. Otäck läsning om hur kraven på ambulanstjänsten helt skrivits om för att mörka att "valfriheten" ger sämre - och livshotande mycket sämre - resultat.

Om detta resignationens schackdrag kan man bara säga: Nej! Behåll Schlingmann i den position där han nu är. När du "Nya Moderaternas" verkliga ansikte börjat bli synlig för gemene man, är han effektivt desarmerad som propagandaminister. Att nu låta honom slinka tillbaka till sitt parti för att där rigga en ny genomfalsk föreställning är inte bra. Svenskar är ett så pass korkat folk att det är risk att de köper även nästa tomma skönmålning av samma människoföraktets politik Schlingmann redan 1993 med Fredrik Reinfeldts formulerade i den hånfulla boken om svenskarna, "Det sovande folket".

SvD kungör Nya Moderaternas beslut sätta Schlingmann på att rädda det som räddas kan av det här partiet med någon ny uppsättning skrönor klockan 6.38. Det ger ett oerhört intressant horoskop - ett fruset ögonblick tid med de omen eller subtila signaler som mänsklighetens äldsta system för att läsa Livet levererar så tydligt, bara man skalar bort 2.000 år av förvirrande tillägg och återvänder till de ursprungliga, rena symbolerna.




Det är naturligtvis ingen slump att katastrofen Schlingmann upphäver sin röst under nästan samma förödande usla stjärnhimmel som såg börsintoduktionen för Facebook, systemet för pseudokommunikation - till stor katastrof för alla giriga värdepappersspekulerare. Det har gått några dygn sedan sinnelagets Måne stod i ettriga och egocentriska Väduren och den har under tiden passerat en nattsvart period i Oxens tecken. Svart, eftersom generositetens Jupiter just nu passerar den antika stjärnan Algol som antikens astrologer till och med kallades Satans vrångskalliga huvud!

Jag råkade under denna nymåne i Oxen som dataprogrammerare förorsaka en näthandlare med Månen i Oxen ett storkors i den mörka och tröga kvaliteten Tamas guna ett dygnslångt driftstopp! Så kan man bli en agent för "ondskan" som har riktat in sig på någon annan. Säljaren har i princip ingen omsättning alls, och jag fick kanske just därför tillfälle att höra hur en människas hela omdömesförmåga brakade ihop under lätt stress. Han buntade ihop alla sina förbehåll mot modern teknik och beskrev problemet i termer av äldre småbuggar som sedan länge rätats ut. Själar i mörker tycks aldrig släppa gammalt mörker utan bara hopar mer och mer mörker i sina sinnen!

Parallellen mellan det dygnslånga och i ekonomiska termer obetydliga driftstoppet och Facebooks förlustbringande börsintroduktion är kanhända inte stark. Men när nu Månen gått över i kommunikationens tecken Tvillingarna och Schlingmann lämnar sin kommunikationsposition, finns åter kopplingar till Facebook - platsen där vi ljuger friskt och söker slå blå dunster i ögonen på andra. Platsen där vi alla kan vara vår egen pr-minister.

SvD publicerar nyheten just när kommunikatören Tvillingarna stiger i öster, så att HEMMETS PLANET Månen står i fokus - kommunikatören Schlingmann återvänder "hem" till partiet för att skissa på nästa fabricerande "säljkampanj".

Det intressanta är emellertid hur det står "OND ÄNGEL" skriven över hela himmelen. Nymånen har upplösts men den drivande Solen och filosofiplaneten Jupiter samt kommunikationsplaneten Merkurius står alla inom räckhåll för den korrumperande Satans huvud, vars egenskaper araberna tycks ha övertagit från judarna och betecknat "demonen" eller al-Ghul (Algol).

Eftersom det 12e huset är det materiella fiaskots hus, "den onda ängelns" eller "den onda daimonens" hus, är det ganska uppenbart att Schlingman träder tillbaka eftersom Nya Moderaternas grundlösa och inhumana EKONOMISM (fixering vid pengar utan en tanke på att människan är det centrala i en verklig civilisation) nu börjar lukta allvarligt fiasko.

Det är också symptomatiskt att OLYCKAN Mars befinner sig i det tredje PR- och kommunikationshuset. Vi har med andra ord en formidabel betoning av KOMMUNIKATIONSPROBLEM vilket är den rätta lönen för ett parti som byggde en kort nystart på idel falska förespeglingar. Naturligtvis har ingen moralisk fiber hunnit utvecklas i Schlingmann på så här kort tid, så omgrupperingen kan bara anses tyda på att partiet nu måste sno ihop en ny myt att söka pracka på folk. Att de inte var "det nya arbetarpartiet" har nu även de egna leden börjat inse.

Se även: Räkenskapens dag för Schlingmann från den 10 mars.


(DN är allra först med nyheten, 5.33 är tiden för deras publicering. Men så "förlåtande" är den antika astrologin att dess viktiga bilder bara sakta förändras över tid. Vid detta tillfälle gäller samma horoskop, men nu har ännu bara Tvillingarna hunnit stiga över Stockholms östra horisont i sin sjunde grad.)


*****

Teknikalia

I "avgångshorosopet" är Merkurius - den bevingade budbäraren eller kommunikatören - nyckelplaneten. Dessutom styr den uttryckligen PR - relationen till Månen eller den ansiktslösa massan, såsom Tvillingarnas planetära härskare.

Men Merkurius står som sagt själv i den onda demonens hus, eller den materiella förlustens hus, och med Partiledaren Solen ! Jämför gärna Reinfeldts horoskop de avsevärda problem med sanning och kommunikation som där kan ses.

Tvillingarnas tecken stigande i öster medför ett förfärande ogynnsamt förhållande till många planeter enligt den indiska läran om himlakropparnas verksamma natur. Mycket har sagts på bloggen om denna tolkningsmetod och den är inte enkel! Som alltid krävs det yttersta att uttydaren kan hålla en mängd bollar i luften samtidigt, men här understryker metoden verkligen att såväl SOLEN, MARS och JUPITER är verksamma agenter för det onda!

Men detta visste vi redan om Moderaterna. Vad det här horoskopets tolftehusbetoning säger, är att de nu spärrar in sig i den tolfte fängelseinstitutionen för att "sona sina synder". Ska en fjäril som står i kontakt med Sanning och Moral födas efter förpuppningen? Jag är som sagt tveksam. Goda kvaliteter tar många jordeliv att konsolidera och grundförutsättningarna för moderater är uppenbarligen inte de bästa.


Inga kommentarer: