Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 maj 2012

Befria världen-horoskopet

När jag nu tittar på horoskopet för en manifestation under den stundande fullmånen (AB), som sätter fokus på det omoraliska bankfolk som håller världen i ett strupgrepp genom sin girighet och bristande förmåga att se vad världen behöver, är kartan verkligen rätt fascinerande!



Manifestation kan vid första påseendet tyckas som dårfinkeri av New Age-typ för den som helt saknar förståelse av att det som sås i Tankens Värld förr eller senare kommer att bära somatisk frukt eller bli synligt även i den grovfysiska tillvaron. 

Jag har vid några tillfällen föreslagit att den som inte kan hantera sin synd - förebygga eller sona den - redan på den intellektuella nivån, kommer att se den sippra nedåt, i värsta fall ända till den somatiska nivån - Jordelementet - och där erfara sitt eget förflutnas skuggor i formen av kroppsliga problem eller sjukdomar. 

Jag talar här nu inte om de krämpor som med tiden drabbar alla, utan påfallande somatiska avvikelser, sådana som dr Ian Stevenson noterade hos t.ex. missbildade barn som hade tydliga minnen av våldsam död i sina föregående liv. I detta fall kan man se livets kontinuitet. Dödsögonblicket var egentligen bara startimpulsen på deras egentliga syndastraff - återfödelsen som en handikappad. 

De funderingar en handikappad eller av annan anledning utstött människa kommer att fördjupa sig i under detta liv, är i sig sonandet av den illgärning som lyckligtvis är glömd. Den måste glömmas för att tanken fritt ska kunna söka sig en fördjupad bild av livet och vad som är rättvist - alla vet vad som händer om man bara sitter och grämer sig. För mycket kunskap om det historiska bagaget kan blockera vägen framåt.

[Tillägg. Inlägget var redan skrivet sedan några timmar, men ännu inte publicerat när en f.d. väninna oväntat hörde av sig för att få avlasta sig: hennes tonårige son hade ramlat mellan tunnelbanevagnarna nyligen och förlorat ett ben. Pga. sjukdom har modern blivit utstött ur sin familj, och sonen hade förebrått henne för att inte finnas där för honom. Och så förlorar han symboliskt en stötta - ett ben. Det synes som om texten ovan har något med den här dysfunktionella (men rika) familjens förbannade öde att göra...

Sonen föddes under ett kinesiskt födelseomen som utlovade en attack i ryggen på grund av en inbiten själviskhet, samma födelseomen som arbetarklassbarnet och sångaren Bryan Ferry föddes under. Han har inte blivit handikappad, men väl sett sina lyxhustrur lämna honom eftersom han tydligen är en extremt självisk människa - om man ska tro det kinesiska födelseominat.]
När jag nu tittar på tiden för fullmånen den 5 och 6 maj (beroende på var i världen man lever) finns här fler omen än bara den månatliga brytpunkten för månskivans ljusstyrka. Ja, redan här är faktiskt den äldsta zodiakens symbolik tydlig: fullmånen signifierar folket (Månen) mot deras Överherrar, och de senare tecknas här av Solen i självcentreringens tecken Väduren. 

Månen eller folket befinner sig således i Vågen, vars uppgift det är att påminna om att världen är mer än en tummelplats för egocentriker, det är platsen där DU OCH JAG måste hitta en rättvis balans. En insikt om mänsklighetens uppdrag som banker och marknadsliberaler inte ens har på sina vägkartor!

Det är också intressant hur kartan ställd för svensk tid (och huvudstaden Stockholm) lyfter fram två teman jag just under gångna dagar skrivit om.

Dels den sataniska axeln där Oxen tecknar Penningen eller ett liv dedikerat åt den döda materien som, när själen når dagens slut, garanterat bara skördar Döden (Skorpionen i väster).  Denna axel tecknar den materialistiska mentalitetens hopplösa kretslopp, den går från död till död.

När Venus stiger i öster i sitt eget tecken borde den vara inte bara den naturliga välgörare den är, utan också "verksam" som sådan. En läsarkommentar ledde till sist till att jag hittade förklaringen till att Venus beter sig som en ond kraft när Oxen stiger, som i ovanstående "Rädda världen från Venus-Oxarna - pengamänniskorna". Den indiska astrologins analys av planeterna är ofta ganska invecklad. 

Ja, Venus är god eftersom den stiger i det goda första huset. (Att återfödas på jorden är dock en möjlighet att växa som själ.) Att Oxen därmed placerar det andra venusianska tecknet Vågen i det onda sjätte huset borde på sin höjd göra Venus till verksamt neutral, dvs. den tar varken parti för den ena eller den andra parten. Men vad som får balansen att gå förlorad i riktning mot Venus som horan, som den giriga, lyx- och lycksökerskan, är det intrikata faktum att första huset såväl är ett triangulärt Kona-hus som ett angulärt Kendra-hus! Och goda planeter i hörn förvandlas till världsliga och därmed onda planeter. 

Indierna tycks alltså här som i andra sammanhang bara addera omen och finner nu att två faktorer talar mot Venus men bara en för. Det är en Ond Penning vi ser stiga i öster i detta fullmånehoroskop! Det onda och giriga bankfolket. 

Indierna säger också att motsatta hus eller tecken subtilt spelar in i varandra, och om Oxen/2a huset står för "egna pengar" bär som vanligt Skorpionen/8e hundhuvudet och står för "andras pengar" (vilka möjligen tillfaller en själv som arv). Inte undra på att avundsjukan kopplats till Skorpionens tecken, avunden i tecknet som indikerar början på avvecklingen av det jordiska gentemot Oxarna som står för den ännu naiva varelsen i full harmoni med det världsligt goda.

*****

Den andra tanke som varit aktuell de senaste dagarna är den om slaveri, som enligt antik grekisk astrologi kan utläsas ur det 12e huset, den onda daimonens hus. (Källan som citeras i länken tycks dock se fångenskap och slaveri ur slavägarens perspektiv.) De med vrånga själar hamnar till sist ofta i fängelse eller på dårhus, så det har bevarats en tradition om att något felar när planeter står i 12e huset ända in i modern tid. 

Men av omtänksamhet med dem med att livfullt tolfte har västastrologin kanhända mildrat tankarna om de första trettio graderna ovan den östra horisonten så att fängelsehuset numera blivit andligt. Det kan det tveklöst vara andligt ibland men frågan om det är huset som är förklaringen. 

Jesuiten Teilhard de Chardin har t.ex. ett tydligt 12e-hushoroskop men sanningen är att fängelseaspekten är långt tydligare. Kyrkan sände honom nämligen i exil under en stor del av hans liv för hans försök att harmoniera naturvetenskap med kristendomen! Nu har han tagits till nåder igen, men de många åren i Kina var inget annat än ett långvarigt fängelsestraff, helt i linje med den onda ängelns tolfte sektor.

Eftersom en ond Venus (och därtill involverad i en halshuggning via den huvudlösa Draksvansen) är det överlägset mest dominanta budskapet i horoskopet, hjälper det inte att Solen i Väduren klassas som en verksam välgörare. 

Den här Solen - som söker vara sin egen - har stängts in i fängelsehålan eller förslavats. Detta måste vara en symbol för manifestationens syfte: att dels peka på hur ond monetärism (Venus i Oxen stigande) blockerar människor från deras möjlighet att utvecklas i denna värld (Väduren står ju för en själs entré i världen och nog är det bortkastad möda att sätta barn till världen om de ändå spärras in i den materiella fattigdomens eller t.o.m. fängelsets sektor.)

Men tar man Solen som typisk symbol för den tongivande eller ledande gestalten - bankchefen t.ex. - blir istället läsarten en annan, som att Befria världen-manifestationen via en koncentrerad stund söker fängsla denna Sol och oskadliggöra den. 

Denna Sol är kanske inte helt god ändå, eftersom dess verkliga men hemliga jag tecknas av Mars, här i Lejonet i fjärde huset för inre lycka men också materiella anhopningar. Ja, indisk astrologi verkar se materialism nästan överallt! Mars i ett "dolt hus" tyder på att stor energi läggs ner på att säkra den egna lyckan (Lejonet är ännu inte orienterad mot andras väl utan mest intresserad av sin ledar- eller chefsposition).

Intressant nog är även folkmassornas symbol Månen verksamt ond i horoskopet och befinner sig dessutom i olyckans sjätte hus! Hur ska man se på detta? Som att manifestationen saknar legitimitet eller att Månen faktiskt beskriver folkmassor som blivit helt förstörda av den i detta horoskop uppenbart onda Penningen. Kort sagt, man blir själv som det man retar upp sig på.

Men eftersom även en syndare kan ventilera en adekvat ståndpunkt, utan att kunna leva upp till den själv, måste vi till sist fråga horoskopets niondehus om manifestationen har andlig sanktion, även om arrangörerna och jordens folk denna tag ser smutsade ut.

Nionde huset ägs av Gränsdragaren Saturnus (och manifestationens hopp är att den ska trigga gränsen för bankvärlden och - påstås det - ansvarsfulla militärer världen över ska bryta ner det demokratiska systemet och ta kontroll över världens ekonomiska väsende - en dramatisk "arabisk vår" även i väst, så att säga).

Och horoskopet ger klartecken från högsta höjd! Oxen är ett stigande tecken där Saturnus ges titeln "yoga karaka", "betecknaren av ett samband". Saturnus lyckas här samtidigt äga både ett andligt, triangulärt hus och ett världsligt, angulärt hus så att andliga värderingar informerar den materialistiska världen och dess vägar.

Som synes är det också det två mäktigaste husen i ett horoskop som bryggas av Saturnus, det tionde hörnhuset för världslig makt samt det nionde huset som är vårt fönster rakt mot GALAXENS CENTRUM (i stjärnbilden Skyttens första tredjedel). Och det är från Centrum lagarna för denna värld utgår.

Men sedan är Saturnus egen placering i horoskopet viktig att notera. Den är upphöjd i sitt maximalt rättviseorienterade tecken Vågen sedan slutet av förra året och jag har tidigare noterat att Wall Street börjat darra om det här med bankbonusar och Morgan Stanley i januari sänkt sina med besked - Satans barn sprang genast till Silicon Valley för att behålla sina inkomster...

Samtidigt är Saturnus världsliga position ungefär så klen och ineffektiv som en planet kan stå placerad denna fullmåne, i Olyckans, Fiendens, eller Tjänstefolkets hus. Som jag läste det lilla manifestet var upphovsmännen fullt medvetna om att inget kommer att hända på studs. De talar om att i andevärlden placera ett frö som i sinom tid kommer att slå ut i blom. 

Det var därför jag kallade hela idén en manifestation snarare än som TM-rörelsen en bokstavlig förhoppning om direkta resultat (och det innan jag räknat ut horoskopet och sett dessa omen).

5 kommentarer:

Anonym sa...

Den sajt jag använder, gratishoroskop.com är tydligen felaktig på något sätt - det står osäker tidszon och -1 när man försöker få fram tiden i Europa. Men går man till andra datum, längre bak i tiden, också med sommartid står inte denna anmärkning. Så låt gå för 5.30 då.
I vilket fall - det här blir ju tokigare och tokigare - blanda in militären! Jag vet inte om jag tycker att någon sorts militärkupp låter så kul heller preics. Ur askan i elden. Arabiska våren ja, se vad som händer i Egypten nu. Men vi kan nog vara lugna för att vi aldrig kommer att se några soldater arrestera bankdirektörer och finanshajar. Tror inte att det finns så många "positive people in the military" och inte i "civil authority" heller.
S

Seaward sa...

"Så låt gå för 5.30 då" -Nej, inte så. "Befria-sidan” ger en handfull världsstäder och vilka lokala klockslag som är samtidiga. Det är bara att ta t.ex. London och lägga på en timma extra för vår zon, CET. Informationen var tydlig och hade besparat dig en del brottande med den 5e och den 6e.

Min enda kommentar till det lite spejsade utspelet är att låta nionde huset få sista ordet.

Eftersom det är en kraftfull fullmåne under uppsegling – och redan verkar för fullt (tre dagar före, tre dagar efter-regeln) kanske ämnet ska läggas till vila. Det vore tråligt om demoner grep tag i folk när tanken uppenbarligen var en meditation över en ny och bättre tingens ordning på jorden! :-)

Anonym sa...

@S: Här skulle du kunna ha reciterat din helt underbara dikt ”Marknad vår”, för att ge ett perspektiv på saker. Din dikt beskriver en verklighet jag inte vill leva i. Jag har Merkurius i hypernegativa Tvillingarna och en ofta rasande Saturnus i Oxen, så jag vet verkligen vad det är att tappa fokus och styra in på de mindre viktiga detaljerna och missa helheten. Kan hålla med dig om det med att ej ha angivit alla tidszoner. Helsingfors och Moskva kunde de tagit med i.a.f. Men se här: http://www.convertworld.com/sv/tidszoner/ det blir krångligt med zonerna. Sedan är det väl så att vi måste lära oss att kunna förlåta dem som oss skyldiga äro (bankirerna). Att det inte blir hämnd, gatlopp och anarki. Det kan låta horribelt med militärer etc. men tror du de själva a.k.a. bankirerna skulle bidra till en start av Vattumannens tidsålder genom att släppa allt frivilligt? Det handlar om att plocka bort cancern (vissa bankirer) inte militärkupper. Vi får se det teleologiskt. Jag tror initialt en aktion är bra. [Vi har faktiskt levt utan både pengar och banker. Vem uppfann banken och i vilket syfte? Kontrollerande, negativa Service To Self-individer] Positiva människor finns över allt, även inom militären. Och vi måste bli fler. De finns också inom bankväsendet och kommer att hjälpa till att styra om mot ett nytt system. Vi tillsammans måste ju ställa om världen. Börja med en positiv tanke. Och att våga inse att vi alla är lurade i denna illusion om att vara tvungna att slava (arbeta) för att erhålla pengar för att konsumera. Istället för att rikta oss metafysiskt uppåt och bli mer spirituella. Vi lever i ett pyramidspel som förhoppningsvis snart är slut! Oavsett är hososkopet magnifikt.

Mvh /R.C.

Anonym sa...

Vad roligt att du har läst min dikt! Tack för det positiva omdömet :-)

Ja för min del ska jag gärna be varje dag för att marknadsdiktaturen ska försvinna och människan bli visare. Men jag tror jag avstår från att delta i manifestationen. Jag går upp 5.30 varje vardag så jag vill helst sova så dags på söndagar...
S

Anonym sa...

Dream about it! ;) Mvh R.C.