Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 1 maj 2012

Befria världen den 5/5

En gång - kan det ha varit i början av 80-talet? - hade avsomnade meditationsrörelsen TM helsideannonser i de stora svenska dagstidningarna. I fet stil utlovades världsfred i samma ögonblick 10% av världens befolkning börjat ägna sig åt meditation.

Det metafysiska grundantagandet var förstås att 10% var en "kritisk massa" och att när så pass många stillade sitt lägre "lunära" sinne, skulle den högre själen bryta in och världen vakna upp och se sin dårskap. Lite som svenskarna nu via fyra opinionsmätningar i rad markerar att de börjat ta avstånd från den obehagliga politik den moderatledda regeringen för, en politik baserad på idel lögner och dubbelspråk - och en inhumanitet som är isande.

Och nu är det dags att befria världen via medvetandeövningar - fast kanske mer som en manifestation än som TM-rörelsens pseudovetenskapliga löfte om människans möjlighet att på lite sikt kollapsa den rådande ordningen genom en en variant på "ahimsa" eller ickevåld. Här tipsades jag om en sak som jag lägger ut, utan ytterligare kommentarer:



Tillägg den 3 maj

Jag har nu ritat upp det sideriska horoskopet för den fullmåne som nämns i länken. Här är det överraskande intrikata horoskopet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Typisk amerikansk självcentrering. Pratar om fullmåne 5 maj fast den i större delen av världen infaller 6 maj. Längre ner står det visserligen 5/6 May och en lista för när fullmånen ska inträffa, men uppenbarligen har de inte tagit hänsyn till sommartiden, för den infaller minst en timme tidigare i Paris (och här) än vad som anges. Tråkigt nog för arrangörerna kommer nog det överväldigande flertalet i Europa och Afrika (som de inte ens bryr sig om att nämna, också det typiskt)att sussa gott i ottan på söndagsmorgonen.

Såna här amerikanska jippon får oxen i mig att sätta sig på bakhasorna och bli vrångskallig.
S

Anonym sa...

PS: Kom på att det inte kan ha med sommartid att göra, då skulle ju tiden ha varit en timme tidigare istället. Skulle inte förvåna mig om de har senarelagt tiden i Europa en timme med flit bara för att det inte ska verka så grymt tidigt. Det verkar nämligen stämma för Asien/Australien.