Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 22 april 2012

Skorpionens försåtliga förgiftande




Läser en krönika av Expressens Anna Dahlberg vars rubrik låter korrekt nog. I den konstateras att post-Juholtska (s) är så fegt och hungrigt på makt att det säljer sin själ för att locka mittväljare som genom (m) visat vilka själviska missfoster de är, människor som kanske inte i förväg förstått hur de skattelättnader de röstade för skulle åstadkommas genom Reinfeldts återskapande av Fattigsverige. 

Det här segmentet väljare har säkerligen inte ens intelligensen att förstå hur marknadskapitalismen på lite sikt även kommer att dra ner dem själva i armod - den dag de sjuka och åldrade står inför en privatiserad värld där allt kostar mer än de lyckats spara ihop till. Nog om den saken.

Anna Dahlberg förmår inte skriva ens ett helt stycke innan jag detekterar falskhet och smutskastning i hennes text. (S) och (m) är inte alls likvärdiga i mitten tydligen, och om de är det, måste de ljusrosa ändå misskrediteras på något sätt. Dahlberg åstadkommer detta genom att smyga in negativt laddade termer i beskrivningen av senaste valspurten:

Debatten om sjukförsäkringen var så infekterad att den höll på att kosta allians-regeringen segern. Socialdemokraterna dundrade på om "stupstocken" och halade fram det ena hjärt- knipande [sic] fallet efter det andra i slutdebatterna.

Ett parti som "halar fram" hjärteknipande fall måste ju vara cyniska instrumentalister, eller hur? Fel! Här avslöjar Anna Dahlberg sin egen psykiska smuts och med den här ovanligt bedrägliga typen av desinformation kastar jag mig över hennes födelseuppgift för att se om det faktiskt är vårt astrologiska dissociationssyndrom (Vatten och Luft i osynk) ännu en gång. 

Men minns här att oddsen är 3:1 att ett horoskop har en eller fler planeter i ett tecken av vardera elementet. Det är alltså ingen sällsynt mental åkomma - världen är full av småfalska människor och vita lögner...

Jo visst! Och det är ett allvarligt fall av livslögn också:


Det här är en kall och materialistisk människa. Två oppositioner inom den negativa Vatten/Jord-polariteten och vad lite värme och empati en människa född i ett Lufttecken nu mäktar utan fungerande Eld, den värmen kyls snabbt ner när Skorpionen häller en hink av sitt förgiftade vatten över Tvillingarnas betydande kommunikativa förmågor. Full poäng! "Förgiftaren av all ärbar kommunikation."

Inför denna förstummande astrologiska precision - när det låter riktigt illa om en människa då målar himlarna också upp en sjuk och självisk själ - finns inte mycket att tillägga. Redan dubbla oppositioner i de konsumtionsinriktade Jord- och Vattenelementen är typisk marknads- eller försäljarmentalitet.

*****

Att Dahlberg föddes med gränsdragaren Saturnus i sitt mest inskränkta och egocentrerade läge i Väduren är inte alltid en intelligenshämmare men här följs detta första varningsbud i kosmos ytterkant upp av så många uppgivna och självefterlåtna tendenser att resultatet inte kan missas. Jag slutade läsa hennes text efter första stycket. Hon hade avslöjat sig. 

Obegripligt nog tyckte jag hon skrev bra för några år sedan, men det var innan jag börjat med den precisa sideriska zodiaken. Sedan dess har mänskliga "typbeteenden" klarnat betydligt. Jämför henne gärna med den ständiga informationsförvrängaren Fredrik Reinfeldt, där Skorpionen istället från Olyckans eller Fiendens sjätte hus förgiftar hans tredje kommunikationshus. 

Jag läser f.n. senantike naturvetaren Ptolemaios (om han själv praktiserade astrologi är oklart) och han understryker hur egyptiska astrologer vid början av vår tideräkning fäste största vikt vid husen - dessa avslutande jordiska "filter" varigenom de himmelska inflytanden kunde förstärkas eller försvagas, förvrängas eller lysa fram i perfekt klarhet. Dahlbergs horoskop saknar födelsetid men i gengäld ser vi Skadan basuneras ut redan från himlasfärerna.

*****


Dahlbergs dissociationssyndrom har inget med mentala störningar att göra - det är en naturligt illvillig röst som hörs i ordvalen. Mars producerar med lätthet hatiska stämningar i Skorpionen - jag har sett åtskilliga fall "live" där redan en Mars i härskarläge i Skorpionen när djupa antipatier mot än det ena, än det andra. T.o.m. det vanligen så starka Sol-Lejonet degraderas av denna placering.

Enligt Chandra lagna-metoden (som tar Månen som ställföreträdande ascendent) är Mars visserligen en verksam välgörare i det här horoskopet, medan både kommunikatören Merkurius och livsverkets Sol är verksamma för det onda. Uppenbarligen är inte Mars-Skorpionen nämnvärt verksam för det goda här. För minns vad symboliken tecknar: striden för det egna (privatism) och kampen mot den oundvikliga egodöden! När man granskar "verksamma väl- och illgörare" får man inte glömma bort de djupare nivåerna.

Eftersom merkuriala Sol-Tvillingarna är en naturlig hårklyvare och splittrare kan vi därför här uttyda Mars (indiska) aspekt mot Solen som, "avsiktlig smutskastare", "avsiktlig sådd av split", och så vidare. Eftersom detta binds i himlarna kommer Dahlberg inte att bli förtjust över det hon ser efter sin död, när hon möter sitt sanna jag... Hon kommer att sjunka bort från sig själv i skam och snabbt återfödas under ynkliga omständigheter, kanske som ett offer för en självisk borgerlig politik.

Bonusspaning.

Av cirka 6.000 horoskop hittas tre ytterligare personer med Dahlbergs giftattack mot intellektets och kommunikationens tecken i kombination med en excessiv Måne (Månen + hungrande Drakhuvudet). De är alla födda dygnet efter Anna Dahlberg:

Maria Rydhagen - också hon en Expressen-krönikör
Pieter Wezemen - "fredsforskare" vid regeringsfinansierade Sipri (jag sätter citationstecken pga. vad vi nu börjar förstå om svenska intressen i sin egen vapenexpert till vilka krigsherrar som helst!)
Richard Jomshof - Sverigedemokratisk rasist: "Islam större hot än nazismen".

Grattis till det sällskapet Anna Dahlberg. Dessa är facettögonen på samma "gestalt" och tanken på förgiftning är tydlig hos två av tre. Maria Rydhagen har jag inga begrepp om.





Inga kommentarer: