Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 27 april 2012

Skadereglering med mörk avsändare




Här är ett underhållande och talande horoskop, trots att en ascendent baserad på Månen är högst spekulativ. Men tar man utgångspunkt från Månen som symbolen för våra hemliga begär och önskningar - kort sagt vår irrationella djursjäl vi här på jorden för att kultivera - uppstår inte sällan träffsäkra antydningar.

Som här, i kartan för en av Timbro utskickad skadekontrollerare i SvD. Hon använder Fredrik Reinfeldts klassiska metod att mörka den smutsiga mentalitet profitlystnaden är, och varje gång den visar sig korrumpera vekt folk framställa det hela som "isolerade händelser". 

Karin Svanborg-Sjövalls förnuftiga ton gör att man nästan glömmer hennes fräcka agenda, säkert frukten av ett moget avvägande när nu den moderata korruptionen i Stockholms stad inte längre går att dölja och bortslumpandet av sjukhuset Serafen tycks komma att träffa Filippa Reinfeldt och anhang stenhårt. 

Bättre då krypa till korset och säga att hanteringen var en "björntjänst" (korruption är det rätta ordet!) som skadar "valfriheten" - dvs. den förfallna människan som inte förstår att hon enbart lever för sin korruptibla själshalva, helt utan insikt om att hon kastar bort sitt liv på tomma fantasier.

Är det inte fascinerande att hitta just den renodlade symbolen för den irrationella eller vegetativa djursjälen i horoskopet för en kvinna som förespråkar vinster i vården? Den som vet vilken världsunik kartläggning av själens irrvägar som pågår på bloggen vet vad jag talar om här. 

Finns det då något som kan rädda kvinnan från att förspilla ett helt liv i Mammons tjänst? Nej. Inte med Solen i pengarnas tecken och dessutom infekterad av den store Satan! 

Och det är här man börjar ana vilket kosmiskt skämt horoskopet faktiskt är på det själsliga planet. För ur Månens eller sinnets perspektiv faller planeterna så i husen att individen inte förefaller ha några som helst intressen utöver pengar! Andra huset för finanser är proppfullt av ondska och Satan med livsgärningens Sol står i pengarnas tecken i 11e huset för att "göra sig en förmögenhet via karriär" - alltså en andrahusposition i relation till tionde arbetsgivar- eller karriärhuset.

Och som en "perfekt" krona på detta besudlade verk: Månen hemma i härskarläge i det kalla men trygghets (vinst-) trånande irrationella Vattenelementets primära tecken. 

Jag brukar ofta säga att en Månen hemma i sitt eget tecken Kräftan är ytterst beroende av en god Sol som ger Månen sunda direktiv. Men vad ska man säga om en Sol som befinner sig på nästan rak linje med den onda stjärnan Algol?

Se vidare horoskopet för Svenskt Näringsliv, så klarnar allt. När jag tillspetsat kallade lobbyorganisationen för Djävulen själv, handlar det förstås om antikens mer nyanserad bild på vad ett människoliv eller en civilisation har det i sig att realisera. För Svenskt Näringsliv som finner t.o.m. filosofi vara av ondo, hörs tydligt den irrationella och obildbara själen bortom all räddning. Och det var därför som alla högkulturer placerat visdomen som en högre dygd än brödfödan för dagen och dess urartade form: den giriga pengagrabbaren.

Svanborg-Sjövalls horoskop exemplifierar perfekt en tes som är ytterst viktig i indisk astrologi och som jag nyligen upptäckte att även de gamla grekerna framhöll: hur en planet kan bli inmålad i ett hörn eller belägrad av onda planeter och därmed effektivt vara utslagen ur leken. 

På den här himmelen händer det med filosofins Jupiter, som finner sig totalt omringad av idel ondska, demonen Drakhuvudet på ena sidan och på andra den omoraliska Mars och den snåla och giriga Saturnus.

Att jag här drar fram girigheten beror på att Saturnus själv degraderas av sitt umgänge, och mitt förslag är att den välviljans Jupiter den står i neutralt förhållande till inte kan avvärja det dåliga sällskap som också finns i det dominanta Lejonets tecken. Så här ser ett näringslivets megafon ut! Men jag måste säga att det var ett skickligt skrivet propagandastycke för att vårdvinster i allmänhet skulle vara något naturligt.

Ja, det är naturligt för den lägsta sortens själar som går på jorden. Men det är inte dessa som bör sätta dagordningen för massorna. Då har vi snart helvetet på jorden här! Människor som slåss som djur för att tillgodose bara sina egna behov. En riktig Mad Max-dystopi. 

Konkurrens är för de lägre stående varelserna, men försök säga det till en som hör Djävulen viska lena ord om att samla alla skatter här på jorden...

Den här bilden har jag inte återvänt tidigare, men den illustrerar perfekt Karin Svanborg-Sjövalls täta konjunktion mellan Rosh ha-Satan och SOLEN:

Anden drev honom ut i öknen och han var
i  öknen 40 dagar och sattes på prov av Satan.
(Markus 1:12-13)



PS. I AB skriver Daniel Swedin en mer verklighetsförankrad krönika om moderaternas bortslumpade av Serafens sjukhus.


Bonusspaning

Det stränga sökkriteriet Solen ±3° från Algol samt Månen i Kräftan sållar bort nästan alla av mina 6.000 sparade horoskop. Kvar blir bara fyra.

Talar något för att en Måne i Kräftan - en hungrande irrationell själ - lotsas genom livet på ett tvivelaktigt sätt när Solen i materiella Oxen är anfäktad av Hin Håle själv?

Carl Cederschiöld; 17.5.1945
Brian Eno; 15.5.1948
Anonym; 17.5.1964
Sara Lind; 15.5.1967
Jenny Berggren; 19.5.1972


Den första träffen verkar stämma väl. Om Cederschiöld har jag noterat i marginalen att han är en "slibbig moderatpolitiker". Men Brian Eno är en firad musikproducent, vad gäller där, förutom att han blivit snuskigt rik på att producera namn som U2 och Coldplay.

Faktum är att att han verkar dras till just megaband på äldre dar - grupper med enorma försäljningssiffror. Är det möjligen en karaktärssvacka man ser där?

Strikt talat skulle han kunna göra nu som i yngre år, ägna sig åt spännande oupptäckt musik: han producerade 1978 en då okänd grupps, Ultravox, första skiva - sålde ingenting. Han producerade något afrikanskt storband - sålde ingenting. Detta var en Brian Eno som fortfarande var nyfiken.

"Anonym" berättade i radion om en svår förlossningspsykos.

Sara Lind är aktris, men mer vet jag inte.

Jenny Berggren var brunetten i Ace of Base, också ett band jag associerar med enbart pengar och noll kultur. Jag misstänker svåra slitningar inom den gruppen och jag läste någonstans att systern Jenny var kristen. Så uppenbarligen tar inte Djävulen alla som står den här kraften nära.

Man kan förstås resonera som att Solen här representerar viktiga män i hennes närhet: t.ex. den brackiga och substanslösa brodern, en patetisk nyrik människa.

Inga kommentarer: