Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 28 april 2012

Reinfeldt rakt ur dödsriket!

Apropå en ledare i AB, "Var finns den ödmjuke Fredrik Reinfeldt?" och inte minst hedersknyffeln Ingvar Carlssons i intervju i SvD, "Reinfeldt monterar ner vår välfärdsstat" - omdöpt till harmlösa "Sugen på revansch" i själva artikeln!




Följande utläggning kan liknas vid en bara lätt impressionistisk kombination av idéhistoria och antik psykologi med en oväntat pregnant bäring på den huvudansvarige för Sveriges misslyckade högerpolitik.


*****

Den kalla och cyniska Fredrik Reinfeldt, drivande kraft bakom sjukvårdshelvetet och fas3-slaveriet, har ett katastrofhoroskop som kommenterats oftare på bloggen än något annat celebritetshoroskop. Det är viktigt att ständigt påminna om att svenska folket faktiskt valt sig en charlatan och mer än troligt psykopatisk lögnare till sin ledare. 

Jag läser att sjukförsäkringsberoende människors självmordshot mångdubblats (minst sagt) under Reinfeldts grymma slakt av existensvillkoren för samhällets svagare, samtidigt som han inte har behagat räkna upp ersättningarna med den allmänna prisutvecklingen. Resultat tyder på att Reinfeldt är en ren sadist: han SKAPAR en ny klass av fattiga människor på svältgränsen. 

Och den välgödda medelklassen har behövt fem år för att ens börja ana att inte allt står rätt till utanför deras snäva synrand. I den meningen är svenska folket lika skyldigt till det som pågår som en gång tyskarna inför Hitlers rasrensning. I dagens Sverige, där penningen är gud, talar vi inte om judar som parasiterar på folkkroppen utan med Reinfeldts ordalag, om "bidragstagare", trots att systemet är byggt för att hålla tillräckligt många utanför arbete så att inte de med arbete börjar få dumma idéer om att höja sin lön... Nej, svensken kan inte sägas vara särskilt insiktsfull om den lilla bubbla hon framlever sina dagar i...

Nyligen har jag börjat titta på Tetrabiblos ("De fyra böckerna") ett av de första dokumenten om den hellenistiska astrologin, som den såg ut i några hundra år efter att Alexander den Store nått det persiska riket och västerlandet begåvades med den astrologiska vetenskapen. 

Mycket tyder på att de påhittiga grekerna rätt snabbt utvecklade egna idéer men fatalt blev det först då de låste zodiaken till vårdagjämningen istället för att som babylonierna hålla ett öga på zodiaktecknen i skyn. (Dessa rör sig ett helt varv visavi vårdagjämningen under loppet av 26.000 år och västerlandet är nu nästan ett helt tecken snett i jämförelse med hellenismens glansdagar, då man ännu inte förstått den här principen med vårdagjämningens långsamma bakåtrörelse genom zodiaken.)

Jag ska för Reinfeldts horoskop här återanvända de äldsta kända beteckningarna för horoskopets 12 hus, vilka väl inte figurerar i Tetrabiblos (annat än i en fotnot) men som finns väl dokumenterade någonstans på dr Simpsons kunniga sajt, vilken räddats till nytt liv här.

Genom att applicera de mustiga gamla grekiska husbeteckningarna på Sveriges frostskadade statsminister uppstår en fascinerande tydlig bild. Se här:


Ordet horoskop är, som så mycket annat, en korruption i västerlandet av grekiska horoskopos som uppenbarligen syftade på den punkt av zodiaken som steg i öster vid födelsetimman. Det latinska uttrycket "ascendenten" (Den uppstigande, dvs. reinkarnerande) är mer troget den ursprungliga tanken.

Horoskopos eller ascendenten är en neutral punkt, men knappast de mörkfärgade zonerna på Reinfeldts karta. De är alla enligt den gamla västastrologins förmenande dåliga sektorer som vittnar om att den återfödda själen kommer med ett "bagage".

I Reinfeldts fall är det nästan löjligt tydligt. Han har den lägre djursjälen (den "vegetativa själen" i det mörka andra huset som i antiken bar namnet Haidou pyle, Hades port.

Minns nu att antiken var medvetna på ett sätt vi inte längre är om att det finns själar som kommer från underjorden och just bara "uppstiger" till nytt jordeliv, och att det finns en annan sort, de indisk filosofi kallar avatarer, ett ord som betyder "nedstigande" - ädla själar som inte tillhör Moder Jords (eller hennes herre Satans) domän, utan har sin huvudsakliga boning i högre världar varom vetenskapen naturligtvis inget vet, men poeter och konstnärer ofta verkar ha intuitiva glimtar av. Världens religioner är så att säga institutionaliserandet av dessa djupa insikter en del av mänskligheten har.

Man skulle kunna anföra att Reinfeldts girigt hungrande djursjäl som här just träder fram vid Dödsrikets port är en rent generisk indikation. Alla föds ju under sinnelagets Måne och människokroppen med dess sinnen är ju en del den här modifierade djurkroppen. Men astrologin är en lära om omen, om viktiga tecken, och att ha sin djursjäl - den simpla människan som enbart lever för sinneskonsumtion - just på väg upp ur Dödsriket, till förnyad födelse, ÄR ett obehagligt omen. 

Är det något mindre än en fullgod människa som är på väg att bli människa här? Är det en lägre djurkraft som ännu inte helt lösgjort sig ur Dödsrikets grepp då bebisen Fredde föds i vansinnets kommun Täby (där de fördrivit alla människor som inte kan ÄGA sina bostäder, likt nazisterna fördrev judar och hänvisade dem till getton).

*****

Även den hellenistiska astrologin tillmätte planetens härskare stor betydelse. Det betyder att budet Reinfeldts märkligt funtade sinnelag antingen kan frikännas om Mån-Vågens härskare Venus är välartad, eller misstankarna om en sjuk själ förvärras om också Venus är i blåsväder.

Och det för oss till nästa mörklagda zon, hussektorn just över östra horisonten. Precis som i indisk astrologi, där det 12e huset betecknar materiella förluster (kanske för att själen ska tillväxa), var det här ett fruktat hus i den hellenistiska astrologin. Kakos daimon - en onda demonens hus! Lägg nu till den livaktiga traditionen, att 12e står för långtidsfängslade, och en mycket obehaglig berättelse börjar framtona om RÖTTERNA till att Reinfeldts sinnelag står och stampar vid Hades port. 

Den här själen har uppenbarligen suttit inspärrad i Helvetet en längre tid! Månens underliggande "själ" är färgad av den "onda demonen", dvs. det är en ande som är starkt orienterad mot det arketypiska Mörkret. Ett av Satans barn, som de astrologiskt orienterade judarna skulle ha sagt vid tiden för Jesus födelse.

Om det ändå vore så väl att berättelsen om Reinfeldts flört med subhumana nivåer i sitt psyke ändade här. Men nu är det mörka sinnelagets disponent Venus dessutom anfäktad från det tredje mörklagda huset på kartan här ovan, det sjätte, som i modern, ytlig och förfalskad astrologi kallas "hälsans hus". En omskrivning som är värdig falskprataren Reinfeldt själv. 

Här har västerlandet velat distansera sig från - eller bara tappat - en äldre och allvarligare insikt om tillståndet för den själ som just dött (7e husets solnedgång symboliserar inträdet i döden) Indisk astrologi kallar 6e huset "Fienden" (den som är på "andra sidan" kan spontant upplevas som fienden till dem som lever i myten om att de lever). Och den hellenistiska astrologin är brutal, kallar 6e huset Kake tyche - Den onda lyckan eller Olyckan.

Väver vi nu samman alla traditionstrådar, kanske vi förstår talet om "hälsa" bättre, för är inte ohälsa Olyckan personifierad? Är inte ohälsa människans Fiende? Astrologin är som en serie symboler som flyter runt och diskret viskar ett budskap som inte alltid är helt definierat, men man anar riktningen...

Nu börjar Reinfeldts hat mot de sjuka framtona. Han förstörde helt avsiktligt sjukvårdsförsäkringen (och tog ifrån de arbetslösa möjligheterna till fortbildning för att komma åter på arbetsmarknaden - han stängde in dem i långtidsförvaring i den fängelseinspirerade arbetsmarknadsåtgärden "fas 3"). 

Reinfeldt har ett avgjort problem med svaga människor, vilka astrologiskt betecknas BÅDE av den onda daimonens 12e och olyckans 6e hus. Reinfeldt är i själva verket helt korsfäst i den här problemställningen: Hälsa (6e) / Slutna vård- eller fängelseinrättningar (12).

Det var detta som tidigare fått mig att överväga huruvida han är en nazistisk fånglägervakt som nu släppts ut ur Dödsriket eller om hans äckel inför sjuka är så totalt att han förstör hela Sveriges trygghetssystem för att han själv var en judisk eller kanske romsk koncentrationslägerfånge under Andra världskriget. I vilket fall är hans låsningar i de antika onda husen skrämmande.

*****

Men, invänder sig den som hunnit titta på alla de tolv grekiska husnamnen, Fredrik Reinfeldt har ju Solen i 11e huset som betecknas som "Solsidan", och ändå så nära det 12e huset. Över Solsidan råder Agathos daimon, "den goda demonen". 

Se det så här: Solen är motorn bakom vår livsyttring och våra gärningar. Jag ser i tidningarnas läsarkommentarer misstankar om att Reinfeldt faktiskt är så borta i det blå att han verkligen tror han driver en bra politik. Solen driver på i det som indierna kallar det 11e huset för förmögenhetsansamling. 

Men Reinfeldts goda daimon eller skyddsande är således bara till för de lyckligt lottade. Själv kommer han ur helvetet och som vilken undersätsig slav som helst vill han så snabbt som möjligt lämna sitt privata helvetes skuggor bakom sig och bli en av de rika, en på Solsidan. I detta arbeta att distansera sig från sin själs fasansfulla förflutna upprepar han helt oavsiktligt samma misstag igen och trampar på lik.

Och ska vi vara noggranna i analysen är den här Solens verksamhet i den goda daimonens hus, ett falskt bud. Sol-Kräftans underliggande "själ" eller disponent är ju Månen, och med detta rasar budskapet om en god skyddsande totalt. Reinfeldt bara maskerar sig och söker att via sitt solära (dagaktiva) liv framstå som den goda landsfadern, den goda daimonen (skyddsängeln). Men han är SVART SOM SYNDEN på insidan.

Samma sak med välviljans Jupiter i det nionde huset, hos indierna kallat "det bästa huset", en tradition grekerna uppenbarligen delade eftersom det här heter Theos - Guden(s boning)! Men även här visar sig budskapet vara ytligt och ihåligt, för det är återigen Venus som äger Jupiter och således är "Guden" bara en förklädd mask. Det är den onda daimonen som styr den här travestin till välfärdspolitik (Jupiter ÄR Guden just för att den vill allas väl.)

Den här själen kommer att förpassas till Helvetet igen, efter livet som Reinfeldt, och få göra om och göra rätt. Ett mer urspårat horoskop är svårt att uppbringa.

*****


Anmärkning

Den här förenklade tolkningen har hållit sig till de hellenistiska spelreglerna och låtit antik filosofi kasta ljus över de de tolv husens beteckningar. Historien är märkligt lik den man får när man använder den indiska astrologin, trots att den arbetar med delvis andra tolkningsmetoder.

Jag behöver knappast påpeka hur vilket intellektuellt haveri som resulterar om man försöker blanda ihop indisk och hellenistisk astrologi i en salig röra. Skälet till att använda babyloniernas och indiernas sideriska zodiak i ett "hellenistiskt" horoskop behöver knappast upprepas: de antika kulturerna delade i praktiken zodiaktecken vid denna tid. Feltänket med en stillastående (tropisk) zodiak hade ännu inte börjat märkas. 

Grekerna missförstod helt enkelt den babyloniska astrologin när den kom på import och så snabb i tanken var den helleniska anden att den snart nog utvecklat en helt ny astrologisk gren. 

Men som den här bloggen har visat, tvingas västerlänningar idag att skriva om hela zodiaken vart tvåtusende år under det att vårdagjämningen sakta vrider "tiden ur led" (Shakespeare/Hamlet). Just nu hittar vi den statistiska överrepresentationen av den arketypiska mördarens sinne i positiva Skytten medan den ursprungliga zodiaken visar precis vad det handlar om: Månen i dödstecknet Skorpionen!

Platon hade således rätt: lägre människor har fallit ner till "åsikternas domän". Ur denna synvinkel - identifierad med Moder Jord och hennes make Satan - stämmer zodiaken bara en kort stund vart 26.000 år.Ur den högre synvinkeln, den grekerna fortfarande på Platons tid ännu var medvetna om, måste man (likt babylonierna) blicka uppåt och ta säte i den eviga sanningens domän, i stjärnhimlen som sådan. 

Det är därför som den sideriska zodiaken stämmer så mycket bättre. Genom att i anden lämna det lilla svarta hål som är Jorden med dess Måne (den sublunära sfären) och ta parti för hela kosmos (hela solsystemet) kommer vi åter i besittning av den grandiosa intelligens som äldre kulturer haft tillgång till men som västerlänningar som Reinfeldt är fullständigt tömda på (eller aldrig har innehaft). 


Breaking News!

"Ni kommer aldrig få mig att darra på manschetten när det gäller det som ger jobb och exportinkomster till Sverige." Aftonbladet citerar bl.a. Reinfeldt om den omoraliska vapenexporten till diktaturer och citerar sedan det lagrum som visar att Reinfeldt BRYTER MOT SVERIGES LAG i sin populism! Skrämmande.




Inga kommentarer: