Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 8 april 2012

Rasistmorden i Tulsa (astro-analys)

Morden i Tulsa på Långfredagen hade ett uppenbart rasistiskt motiv (alla fem offer var färgade). Skjutningarna inträffade mellan midnatt och tre i gryningen enligt en lokal nyhetskälla, vilket innebär att händelsen ägde rum medan ett zodiaktecken steg i öster och sedan lämnade över till sin efterträdare. 



Det är en enastående "störd" himmel under Långfredagens första timmar. Jag tror det är första gången bloggen funnit ett horoskop med hela fyra oppositioner, trots att antikens astrologi bara använda de sju synliga planeterna samt månnoderna. 

Här finns ett storkors i den fixerade Tamas guna (Mörkrets kvalitet) fram till cirka kvart i fem lokal tid, då Venus vandrar in i Fiskarnas tecken. Mörkret har att göra med en sådan habituering att människa börjat gå på autopilot. Människor med storkorset i mörkret - Reinfeldt, Borg, Hägglund - är just inte mer än vandrande attitydkomplex! Hela deras liv kan misstänkas bli en enda lång smärtsam vandring mot ett uppvaknande till sattvisk medvetenhet, försåvitt de inte dör som "den tredje grad" de föddes till.

Exkurs. Konfucius i Kina menade på 500-talet fvt att människor kom i tre kvalitetstyper - det är okänt om kineserna redan här nåtts av indisk filosofi eller om båda kulturerna delat en och samma världsbild i en för oss förlorad förhistoria. Att tredela ting är knappast unikt, men det finns fler kopplingar med astrologin, den kinesiska tudelningen i yin/yang motsvarar t.ex. astrologins delning av zodiaken i två polariteter, den negativa - yin - och den positiva - yang.

Även här man man anföra samma motargument, och den djupare sanningen är naturligtvis att alla kulturer uttrycker samma universella sanningar på sitt sätt. Astrologi och kinesisk kosmologi är båda Sanningen, sedd ur olika håll och med olika till buds stående begrepp.

Morgonen för morden är det som synes fullmåne, och vi har här ännu ett tecken på Månen (sinnet) i Jungfruns nära koppling till rasism och främlingsfientlighet! 

Det är chockerande hur tydligt den gränsdragande Saturnus/Stenbockens lilla tjänstehjon Merkurius/Jungfrun vältrar sig i sin förmåga att diskriminera och urskilja, ungefär som att här mördaren ville bevisa för sig själv att han kunde se skillnad på ljus och färgad hy! 

Som jag ofta sagt: det råder en tydlig kontrast mellan Lejonet och efterföljande Jungfrun. Lejonet ÄR Solen och lyser över helheten. Därför är Lejon-Solen konungen, gud, chefen, etc. Dess uppgift är att se helheten. Solen/Lejonet delegerar åt Merkurius/Jungfrun att ombesörja mindre delar av helheten och det tycks vara här problemet med Jungfruns rasism ligger: den ser inte helheten utan fastnar i ett meningslöst antingen-eller-tänkande. Merkurius logik bygger just på detta i grunden felaktiga förhållningssätt till livet, som ju är all-inkluderande. 

Man kan uttrycka det som att i merkuriska Tvillingarna och Jungfruns tecken drabbas den unga och dåraktiga mänskligheten av intellektuell hybris och hon använder sin förmåga att bena upp och rita upp spalter in absurdum. Mänskligheten landar, likt Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldt, med en bisarr bild av "de goda och flitiga" och "de slappa och bidragsberoende".

Sådana här B-förmågor till politiker har vi sett genom hela historien - de skapar förödelse i ett land varje gång. Merkurius är antikens skrivare, inte ordergivaren! Ge aldrig en räknenisse makt, då landar vi i samma elände Sverige har dragit på sig, där penningen - och förmågan att tjäna små förföriska mynt - i Reinfeldts ögon avgör vem som är en bra och duglig människa. Med Jungfruns mikroskopiska synfält går civilisationen under men zodiaken lärde redan i antiken ut att biträdaren gör ett utmärkt jobb om den följer den värdiga konungen Lejonet! 

Mordvågen startar vid midnatt enligt en polis men den röriga lokala artikeln innehåller också exakta tidpunkter för skjutningarna. Den första rapporterades 1.03 just innan dödstecknet Skorpionen till fulla lämnat östra horisontlinjen. Jag undrar om fixstjärnan eller Satans huvud i väster ska tillmätas någon betydelse här. Enligt den antika orben (tillåten avvikelse från en exakt aspekt) om 7½ grad befinner sig den sociala harmonins Venus i den sociala kompetensens sjunde hus i sådana fall alltjämt illa anfäktad av den onda stjärnan.

När Anders Breivik på samma viss urladdade sin galenskap och massmördade norska ungdomar förra året, noterade jag hur polisen larmades närmast exakt då en stigande Skorpion (över Norge) opponerades av Satans illvilliga grin i väster. 

Jag har två anonyma kvinnliga fall med tidiga Skorpionascendenter och en Algol rakt i väster. I det första en tärande överkänslighet mot upplevd svartsjuka å partnerns sida: Algol får spela boven i partnerskapshuset! I andra fallet samma Venus/Algol-konjunktion som här, fast på graden exakt och dessutom med illgärningsmannen Mars. Kvinnan är född med ett ovanligt födelsemärke som antyder att hon halshuggits eller skjutits snett bakifrån i ett föregående liv.

I detta liv en total oförmåga att fungera i parförhållanden och kuriösa psykologiska egenheter. Jag har i en "visualisering" sett henne tippad i en massgrav och misstänker ett offer för nazisternas härjningar i Östeuropa under Andra världskriget. 

Individen är intellektuellt partiellt paralyserad och klarar inte att tänka "stora" tankar om Gud, livets mening med mera, utan tycks gräva ner sig i vardaglighet. En del återföds med formidabla trauman i det undermedvetna, så formidabla att de t.ex. läcker ut och skapar märken i det kroppsliga...

I Tulsa-horoskopet kan man också notera att det "hungrande" Drakhuvudet stiger i öster vilket leder till att sjunde partnerhuset får den halshuggna Draksvansen. Venus - "den andra" - är verkligen illa utsatt i det här horoskopet.

Och till sist. Lusten till våld syns tydligt av den brutala Mars i härsklystna Lejonet på toppen av sin makt och ära (10e huset). Bara det att i Lejonet attackerar den per definition sitt eget hemmatecken som här är det stigande tecknet. Inte bara "kanaliserar" det förstärkande Drakhuvudet våldet från Mars, utan angrips också "utifrån" genom aspekten från Mars. 

Det är med andra ord en extremt sjuklig variant av Skorpionens symbol vi har under de år Drakhuvudet och Mars står i dessa lägen. Och därmed har vi också vetskap om känsliga tidpunkter under dygnet. Värst av dem alla måste vara just denna situation, med Mars i astrologins mäktigaste hus, angripande ascendenten, dvs markören för vad än horoskopet handlar om!

Jämför författaren Stig Dagermans horoskop (ett av de få svenska med känd födelsetimma). Mannen begick självmord och här hittar vi exakt samma Mars-Lejon i attack mot det egna Skorpion-jaget.

Med alla dessa problem för handen, behöver man knappt nämna att en fullmåne tycks fungera som en trigger för ostadiga själar. Se bloggens allra första studie i ett tyskt massmord som slutade i skoleleven Tim Kretschmers självmord. Han var född under en nymåne och dödade - och dog - när en fullmåne rörde vid hans medfödda astrologiska komplex.

*****

I medierna om seriemorden: DN, SvD, AB




Inga kommentarer: