Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 3 april 2012

Oaklandmorden & statsministern....

Galningen som gick in på ett litet universitet i Oakland, Kalifornien, radade upp skolelever och sköt dem i huvudet, bjuder på en otäck parallell till den svenske politiker som med sin blivande propagandaminister 1993 skrev en bok om hur man skulle svälta ut den mentalt handikappade delen av det svenska folket eftersom de redan dött "välfärdsdöden".


Jag behöver inte upprepa att den indiska filosofin har dramatiska ordvändningar, men i fallet med Oakland-morden och Fredrik Reinfeldts är man beredd att hålla med om att den så kallade Mörkrets kvalitet (Tamas guna) kan ge sinnessjukdom - individer kan sjunka så djupt in i sina egna vanföreställningar att de inte längre kan styra vare sig själv eller ett samhälle med rättrådighet.

Det finns långtgående paralleller mellan det kaliforniska mordhoroskopet och den svenska statsministerns, bland annat den oheliga alliansen mellan en Sol i instinktivt Vatten i ett Lufthus - instinkt eller grumliga attityder ikläds en ideologisk fernissa! 

Moderaternas politik är det primitiva djurets själviskhet uppklätt i nonsens om "privat valfrihet" - en ideologi värdig världens kryp och avskum - en ideologi som föder kallsinne - en ideologi värdig människor som inte ens lärt sig att bena upp ett problem och fundera över hur ett gott samhället måste vara designat för att inte riskera att falla sönder.




Här är det inte storkorset i Tamas guna i sig som är intressant, utan dess kombination med en beklämmande placering för kallsinnets Saturnus.

Den undre kartan för Reinfeldt är svår att tyda eftersom Mörkrets kvalitet i kombination med Luftens blåa färg (i ett jordbrunt hus som söker konkretion i det fysiska) närmast osynliggör symbolen för den kyliga och gränsdragande Saturnus. Indisk astrologi placerar utan att tveka ämnet "fiender" i denna sektor, just under den västra synranden.

I både horoskopet för massmordet och för Reinfeldt kastar nu Saturnus sin långa 270-gradersaspekt fram genom zodiaken och träffar respektive tredje hus, ett turbulent och stridbart hus som inte enbart har med kommunikation att göra utan också kan antyda något om den intellektuella författningen.

I båda horoskopen leder den essentiella Luftplaneten Saturnus i ett Lufttecken till en disjunktion mellan värdtecknet och det tionde tecknet räknat från Saturnus position. 

Eftersom det tredje har med mentala kvaliteter får vi i Reinfeldts fall en långt gången tendens att tala med kluven tunga, kort och gott ta lätt på det ansvar demokratin ålagt honom. Hans kommunikation lovar folket en sak, men i dold politik gör hans regering andra och mystiska saker. Att se sjuka människor (6e huset = hälsa) som fiender och skicka ut cancersjuka att söka arbete är ett annat uttryck för Reinfeldts svåra störning mellan 6e och 3e.

I Oakland-horoskop tog sig hjärtlösheten och kallsinnet samma patologiska uttryck, bara i ett tidsmässigt kort och intensivt drama snarare än Reinfeldts nu sexåriga destruktion av den svenska mentaliteten med sin personliga störning. Jag kan tänka mig att  Reinfelts "arbetslinje" säkert utlöst lika många självmord de senaste åren. Människor som helt givit upp hoppet under en ond landsfader.

*****

Faktum är att jag spekulerade om mord på något sätt kunde ingå i Fredrik Reinfeldts onda karma (från tidigare liv) i det obskyra andra inlägg jag för nästan exakt två år sedan skrev om hans horoskop. Med växande förvåning över Moderaternas ovärdiga politik blev hans horoskop det viktigaste studieobjektet på bloggen alltsedan statsministern enligt antik världsåskådning är landets Huvud. 

Man kan således studera den svenska mentaliteten genom makthavarens horoskop under den tid folket (en kollektiv varelse) anser att han/hon motsvarar deras inriktning. Den svenska väsenskärnan har sedan sex år varit hjärtlösa egoister, undermänniskor redo att driva sina fattiga och sjuka grannar in i helvetisk tillvaro för att själva kunna äta några flottiga hamburgare extra på McDonalds... Att trenden enligt opinionsundersökningarna nu tycks bruten beror kanske på att Saturnus i slutet av förra året lämnade privatismens tecken Jungfrun och gick in i rättvisans Vågen (se tillägg nederst).

Det är samma kollaps vi ser via Reinfeldts horoskop som via det svenska nationalhoroskopet som under en lång period mellan 2002-2020 kommer att befinna sig i våldet på girig demon. Notera den främre tidsgränsen. INGET kommer att ändras när Löfven och socialdemokratin återtar makten 2014. Den korrumperade socialdemokratin kommer inte att ta i för att återställa den själviskhet som smugit sig in det svenska samhället redan under Göran Perssons tid. 

Socialdemokratin är ju löntagarens parti och bara ett bihang till Arbetsgivaren. Symptomatiskt är Löfven tidigare förhandlare med Arbetsgivaren och varande Sol-Kräfta alls inte rätt man att sätta ner foten och dra en gräns. Se bara Sol-Kräftan Reinfeldt eller Filippa Reinfeldts tydliga Kräft-betonade horoskop - Eva Franchell misstänker i AB att Filippa återigen springer ärenden åt sina moderata vänner när hon lät Capio få jätteaffären med akutsjukhuset. 

Kräftan är familjens tecken, dvs. maffiaprincipen enligt vilken man gynnar sina närmaste och skiter fullständigt i världen därutanför. Så sorry, svenskar, genom de politiker ni röstar fram visar ni vilket avsides B-land vi egentligen är. Faktum är att Kräftans inskränkta klaniskhet visar sig i nationalhoroskopet utan en enda planet i det tecknet. 

Kräftans klaniskhet framtonar istället genom att härskaren till landets Vågpersonlighet, Venus, befinner sig i Kräftans fjärde hus! Ett "introvert hus", som bara ägnar sig åt sin egen lycka, sina egna kapitalvaror, sitt eget boende.
Visst låter det som moderat politik där man i ex-paret Reinfeldt kommun Täby inte ens släpper in människor längre som inte har råd att ÄGA sitt boende! 

Mänskligt förfall i politisk dräkt.


*****

Oakland-morden i medierna:


CBS News hade klockslaget för morddramat


Tekniskt tillägg.

Oakland-horoskopet är högintressant för frågan om hur t.o.m. goda planetplaceringar kan dra snett om inte alla faktorer samverkar. Mänskligheten har just påbörjat 2½ år med den stränga Saturnus i "upphöjt" läge i rättvisans Vågen. Vissa yngre politiker tycks styrda av denna förnämliga placering (Fridolin) medan andra i dyrkan av egoismens evangelium helt förefaller sakna kontakt med denna i sig nobla signatur (Lööf).

Oakland-horoskopet visar perfekt hur psyket eller sinnet står ett sinnessjukt eller skevt förhållande till den luftblått ideologiska Saturnus i Vågen. Månen i Vattentecknet Kräftan är ett renodlat besked om ett sinne som står känslor och instinkter nära.

Här finns således en fixering vid en "fiendskapens ideologi" - precis som i fallet med Reinfeldts förryckta hat mot välfärdssamhället - men Oakland-horoskopet är intensivare än statsministerns i det att de mentala grillerna "förtrycker" sinnelaget i instinktiva Kräftan.

Oakland-horoskopet beskriver extrem sinnesrubbning i Saturnus försök att kontroller ett i sig irrationellt känsloliv som olyckligtvis befinner sig i ett mentalt lufthus (3e). Förstå komplikationerna!



Se även:

Oaklandmorden del 2 - en jämförelse med 27 andra horoskop i frågan om Saturnus i 6e huset och mental status.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Asch pasch dasch och ingen tror på denna gallimatiasch

Anonym sa...

Nä, för dom som inte tror, dom vet..Ge bloggen en chans, här finns väldigt många aha upplevelser, annars återvänd till sportkanalerna på TV, så kan vi ju diskutera gallimattias ! nä fördummningen breder ut sig, det gör den, ta istället chansen att hitta nya infallsvinklar, för det kommer knappast att bli bättre. snarare tvärtom.