Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 24 april 2012

Lööf sitter på alla stoler hon kommer åt


Programmatisk egoism utplånar en människas identitet!


En AB-ledare i dag lyder: Lööf är en kameleont. Det finns en tydlig astrologisk förklaring, inte bara till Annie Lööfs dyrkan av principiell egoism och Thatcherism och nu senaste att hon antydde vapenexport till diktaturen Kina....

Marknaden trodde den skulle kunna växla över från den slutkörde Reinfeldt till påläggskalven Lööf, men det spricker redan. En marknadsliberal saknar mänsklig integritet, ser istället penningssystemet som den Yttersta Verkligheten. Det blir allt tydligare vilken usel livskvalitet den västerländska konsumtionsmänniskan i verkligen har fått.

Dagens tonåringar lever ytliga skitliv jämfört med mitt roliga 70-tal där människorna ännu var viktiga, snarare än attributen och prylarna. Jag får känslan att alla är mycket räddare idag, tillplattade, mindre som varelser.

I fallet Lööf är det idealet som inte alls fungerar med kommunikationen, det slirar mellan Själens form - upphöjd i Vågskålarna (som sannerligen söker balansera så många intressen mot varandra som möjligt) - och en kommunikatör (Merkurius) som står sjunken i giriga och kalla Vatten. Läge för dissociationer eller hjärnsläpp. Och det är precis den saken kritiken som börjat höras mot Lööf gäller. Har Thatchers sista år som djupt förvirrad redan drabbat hennes svenska beundrainna? Blir man som de idoler man tar till sitt hjärta?



Man kan se det som att Tiden vill väl. Saturnus upphöjd i Vågen söker verkligen en högre moral. Men om en själ återföds till jorden när de lägre lagren i vårt system blandar bort korten, då tappar själen sin inre kompass eller troheten mot sin inre själ. Annie Lööfs horoskop innehåller gott om simpla och egoistiska indikationer som inte når upp - inte hör! - den Nobla Saturnus tala från Rättvisans Tecken. I synnerhet hennes intellekts-Merkurius i näriga Vattentecknet Kräftan - hon är nu Sveriges näringsminister! - är en katastrof om det är rättrådighet man eftersträvar hos en människa. 

Lööf har helt enkelt helt inkompatibla motiv på sin födelsehimmel. Hon försöker vara mer än vad hon är och det spricker direkt.

Apropå inlägget om den gamla hellenistiska astrologin (publicerat just innan detta) och dess teori om att man för själens "kvalitet" bör studera Månen för den lägre irrationella själen och Merkurius för den högre, rationella själen, är detta inte helt olikt den indiska läran. 

Merkurius är indiernas Buddhi (Intelligens), vilket även är en metafor för Översjälen eller ParamAtman - den varelse vi är DÄR men inte HÄR i vårt fallna tillstånd av egots tunnelseende. 

Eller, har den indiska tänkare rätt, som hävdade att åtskillnad på "här" och "där" binder människan i återfödelsens kretslopp? Sluta i så fall att längta bort från din situation och bli aktivist! Strid mot högern och deras hånfulla syn människovärdet. För människan är enligt detta synsätt Själen själv - något ytterst värdefullt!

Annie Lööf ÄR i det här perspektivet en vanställd själ, Saturnus (själens Form) opponerar sig mot själva själssignifikatorn Merkurius. Här talar vi om disfiguration på den andliga nivån och inte bara fysiska handikapp. Att sedan den omoraliska Mars också angriper hennes lägre själ, Månen och dess koppling till sinnevärlden, understryker dock också att det finns en fysiologisk sida till den andliga skönhetsfläcken. 

Vari denna skulle bestå är det upp till var och en att avgöra. Men jag tror den photoshoppade bilden här ovan, säger något... Här anar man Någon bakom den ytligt preppy kvinnan... Lyfter hon inte huvudet i sitt anförande precis som andra diktatorer vi sett genom historien? 

Är detta i själva verket en verkligt maktsjuk själ som i detta liv var inställd på att misslyckas i en repris och därmed få möjlighet att tänka efter och åter närma sig den nobla Saturnus som uppenbarligen knappt längre fungerar? Planeterna ger suggestioner - det är uttolkarens inre rikedom som avgör hur mycket man ser... 

Det är också förklaringen till vilka dårar svenskarna blivit: sätta folk i 20-årsåldern att leda ett land! Det är delvis detta som syns i Annie Lööfs horoskop: kommunikationen i Vatten slirar och kan inte greppa Åldermannen Saturnus. För hon har ju ingen erfarenhet, detta är ju bara en politikerbroiler. Hon blir därmed mindre än en människa., en typ. Blivande driftkucku tyckte jag mig höra på morgonradion. Och det var hon redan efter att ha hyllat författarinnan som ansåg själviskhet vara en dygd.


SvD Opinion: "Bevare oss från modiga gröna steg"

DN: Lööf möter Kinas premiärminister


6 kommentarer:

Anonym sa...

Börje Hörnlund - centerns ålderman som lämnade partiet under Maud Olofsson när han såg vartåt det barkade - fick verkligen in en fulltträff när han ifrågasatte om Lööf verkligen var rätt person att vilja ha sänkta ungdomslöner när hon själv är en ungdom utan arbetslivserfarenhet med 1,8 mille i årslön. Ytterligare ett bevis på korttänkthet och dissociation att föreslå en sån sak. (http://www.expressen.se/debatt/hog-tid-att-loof-lar-sig-odmjukhet/) I Ekots lördagsintervju togs just Hörnlunds yttrande upp, men Lööf kunde förstås inte säga något vettigt om det.

Hörnlunds horoskop (17/6 -35) påminner förresten en hel del om Dalai Lamas, som föddes några veckor senare.
S

Anonym sa...

PS: Såg precis nyss att hans bok heter "Vägen till politisk hemlöshet". Politiskt hemlös är precis den beteckning jag brukar använda om mig själv när det handlar om min politiska inställning, och jag har mina "politiska rötter" i just centern! Inte så att jag varit medlem, men jag är uppväxt i ett "centerfäste" och röstade på dem under mina första val.
S

Seaward sa...

Hörnlund säger i artikeln: "C har tidigare varit ett marknära, människonära parti. Nu är Centern mest av alla partier fritt svävande i luften." En ledare präglar (eller uttrycker) ett parti och jag tycker "svävandet i luften" illustreras väl av horoskopet, inte så att Saturnus i Luft i sig är ett problem utan just när dess konception börjar slira, som här sker. Att "dissociera" sig från sina uttalanden, först säga ett och sedan göra (eller rösta fram) det motsatta, det är också rätt typiskt för moderaterna. Reinfeldt har några riktigt sliriga punkter, inte minst också han mellan Saturnus i Luft men i glapp mot, inte Merkurius själv men väl Merkurius hus (3e) !!

Seaward sa...

PS. Hörnlunds horoskop är starkt! Naturligtvis för en fullmåne mellan Tvillingarna och Skytten tankarna till den slemme moderaten Ulf Kristersson som har den (fast med Ljusen omkastada). En snabb koll på UK:s karta påminner dock om att den senare har tydliga problem med Månen (sinnet) som opponeras av sin egen herre, kommunikatören Merkurius, som i sin tur är illa åtgången av båda de "onda" Mars, Ketu och Solen.

Anonym sa...

Egentligen borde väl en med stortrigon i luft gilla ett parti som svävar i luften...:-) Men det är förstås substanslösheten som avses, orsakad av dissociationen. Lustigt förresten, att det här kom upp just idag, såg i tidningen att det är Fälldins födelsedag idag...
S

Seaward sa...

(C) har som så många andra förirrat sig och kan inte längre överblicka marknadsliberalismen för- och nackdelar. Den som kollapsat in i ett rådande paradigm är bara ett offer - precis som tyska folket togs på en tur av den nazistiska ideologin.

Men dessa är bara mänskliga konceptioner och de mer begåvade borde kränga tillbaka makten från de mindre begåvade men näriga. Väst är skyldigt som synden men vågar inte ändra sin historiska bana...