Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 8 april 2012

Leni Björklund, vapenhandel och religion

När nu medierna rotar i härvan med att politiska tjänstemän rekryteras till vapentillverkaren SAAB faller ljuset strax på förra försvarsministern Leni Björklund (s) under vars tid SAAB försäkrade sig om ett vapenavtal värt fem miljarder.

Sverige är lite parodiskt! Bara ett ämne åt gången och nu söker borgarpressen (till vilka den schizofrena Aftonbladet, med dess inbäddade politiska vänsterreaktion, ändå hör) flytta problemet bakåt till föregående regering! Det var tankar som slog mig när jag ritade upp Leni Björklunds horoskop och inte alls hittade den sedvanliga härdsmälta som utmärker högerpolitikers horoskop, utan tvärtom ett väldigt intressant sådant.



Den första reaktionen på Chandra lagna-horoskopet (Månen som ställföreträdande ascendent) var: "Herregud, vilket bra horoskop för utlandsaffärer!" Jupiters stora pengar och allmänna framgång kopplad med krigsplaneten Mars i nionde huset för utlandet. Vilken perfekt ambassadör för svensk vapenindustri, särskilt givet Solen i Tvillingarna ett av de verkliga handelsmannatecknen.

Kopplingen "utland" och Skyttens tecken slår mig som ganska tydlig, den tycker ofta upp när människor har något särskilt kosmopolitiskt över sig. Internationalisten Jonas Sjöstedt (v) var Sol-Skytt liksom Reinfeldts främlingsfientlige migrationsminister Tobias Billström. Första gången jag som kuriositet påpekade saken var när salsa-trumslagaren Thomas Eby vann sydamerikanska Tilde de Paulas hjärta.

Jag tyckte det var intressant att han hade energins (och krigets) Mars i "exotiska" utlandets Skytt och att den därifrån "eggade" Kräftans tecken, dvs känslolivet. (Tilde själv representerade för Thomas via sin Jupiter-i-Skytten i tät konjunktion med hans Mars "den framgångsrika utlänningen" - vilket hon sannerligen är i Sverige. Två eldiga planeter som i varandras närhet skapar en intensiv närvarokänsla!) 

Samma levande och sprudlande förhållande till utlandet har inte Billström vars Skytt effektivt blockeras av motbud i mer restriktiva och kylslagna Stenbocken...

Strax ser jag en annan ingång till Leni Björklunds horoskop, i hennes akademiska examen ingår studier i teologi. Nu klingar månhoroskopet ännu sannare, för nionde huset - och Jupiter - signifierar just människans noblaste strävande, det efter mening genom filosofi och religion. Skytten som ascendent (låt vara enbart "sinnelagets utblick") gör Mars till en verksam välgörare och den lyfter den naturliga välgöraren Jupiter (som annars "bara" är verksamhet neutral). Hennes intresse för djup och livsåskådning går det inte att ta miste på!

I det här förenklade resonemanget befinns dock både Venus och Saturnus vara verksamma illgärningsmän och detta leder till att Solen i Tvillingarna belägras eller omringas av två onda krafter. Solen fråntas sin möjlighet till en spikrak och god kurs, och vad värre är, dessa förprogrammerade käppar i hjulet på hennes aktiva levnadsväg kommer också att återverka på hennes privata (Månen) sida. Leni Björklund gjorde sig genast oanträffbar så fort det började lukta mediepådrag (AB).

Det här är ett av de horoskop som - så typiskt för "dubbeltecknen" Tvillingarna och Skytten - det är svårt att få ett grepp om när födelsetimma saknas. Den andliga ambitionen tycks på sinnelagsnivån helt genuin, men den luni-solära axeln - livslinjen - innehåller möjligen en vandel som inte stämmer med idealen. 

Här är det gott att hålla den arrogante Ulf Kristersson (m) i åtanke. Hans horoskop innehåller samma fullmåne som Leni Björklund, men horoskopet är tio resor värre: utifrån månascendenten är där Solen, Mars och Jupiter verksamma illgärningsmän, och de är alla involverade i ett måttlöst Eld/Vatten-krig! 

Dessutom agerar hans sinne (Månen) i kombination med förstärkaren Rahu för en till synes genomkorrupt natur. Religionen (Skytten, Jupiter) figurerar faktiskt också i moderatens liv, men bara som den Årsta diakonistiftelse genom vilken han roffade åt sig en lägenhet som egentligen var reserverad för kvinnor i nöd! Sådana är de, moderaterna. 

Om Aftonbladet fokuserade de verkliga bovarna skulle det vara tacknämligt. Men nu är det tider att dreva mot Sveriges hittills dolda symbios mellan regering och försvarsindustrin och gärna på behörigt avstånd från sittande regeringen Reinfeldts påfallande omoraliska exportförehavanden.

*****

Andra medier om Leni & karantänkravet: SvD, DN



 

Inga kommentarer: