Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 april 2012

Lena Mellin en simpel tjuv?

Hack i häl på förra inlägget, där jag konstaterar att människor till höger på den politiska skalan är samhällets tärande segment - de egoistiska som hellre vill ta ut än sätta in och bidra, ser jag Lena Mellins kommentar i AB:



Så här låter Satan när han viskar korruptionens ord i örat på de lättpåverkade. 

För det var ju idéstölden som pga. svenska folkets tröghet först efter sex år knäckte Reinfeldt. Med sin brottspartner Schlingmann stal de från dag ett klassiska socialdemokratiska begrepp och fyllde dem med sataniskt ego-innehåll.

Nu menar Lena Mellin som den orm hon är att Löfven ska stjäla tillbaka det som redan korrumperats av högern och med detta fullborda cirkeln åt högern!

Sedan har Nya Moderaternas nyspråkliga och falska värld realiserats med Löfvens benägna bistånd. Fy fan.

För att inte tala om att Mellin saknar all moral i sin sekulära kropp. Det är ALDRIG okej att stjäla idéer. Kan man inte skapa något nytt och individuellt bör man träda tillbaka i ledet. Det finns själar med och utan Vision och de finns för att olika positioner kräver olika förmågor. 

Sedan när föredrog vi ett samhälle byggt på cancerogena kopior på de friska originalen?

*****

Se även: Ett tidigare inlägg om Lena Mellins horoskop. Hon lider av en anmärkningsvärd förmåga till lögn och självbedrägeri, inte mindre än två förekomster av störningen mellan hungrig instinkt (Vatten) och förmågan att rationalisera (Luft) sina lägre drifter! Faktum är att det här närmar sig den genomkorrupta horoskoptypen. Jämför gärna med ständigt ljugande Fredrik Reinfeldt.




PS. Etiketten "Lögnens ande" syftar på den gamla judisk-kristna läran - kanhända ett inlån från Persien - om Ljuset och Mörkret i evig drabbning. Mörkret eller Lögnens ande springer från själva det jordklot vi bebor medan Ljuset kommer ovanifrån.

Inga kommentarer: