Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 6 april 2012

Khalid och Khalid - vilket är terroristhoroskopet?




Wikipedia nämner att Khalid Sheikh Mohammad, hjärnan bakom 11 september-attacken, dolt sig bakom minst 50 alias. Frågan är därför berättigad om något av de två konflikterande födelsedatumen är korrekt, eller om det finns 48 födelsedagar ytterligare att välja mellan!

Intressant är att båda horoskopen ger ett sinne i brand, en aktivist (Månen attackerad av Mars). I bloggens tidiga skede noterade jag att stridbara feminister tycktes ha en tendens att födas med sådana här aggressiva sinnen. (Omvänt kan man tänka sig att individer som njuter var dag att vara kvinnliga varelser, kunde ha Månen med Venus.)

Lika intressant är att Khalids två tänkbara horoskop båda de Månar som visat sig överrepresenterade hos rasister och främlingshatare, Jungfrun och Kräftan. Det är något att stanna och fundera över en stund! 

Vi kan således ha att göra med exakt samma psykologiska typ som - när de föds västerlänningar - blir muslimhatare. Tala om att Ödet bussar ihop samma andas barn att slåss mot varandra: hatiska islamister och hatiska sekularister är således båda samma skräp, undermänniskor som har stora luckor som de nu måste fylla med i princip bortslösade liv i nonsensaktivismens tecken.




Oavsett vilket datum handlar det verkligen om två "mastermind"-horoskop, två Solar i det abstrakta och planerande Luftelementet. Både Vattumannen och Vågen är idealister - de lever utifrån idéer. 

Det andra horoskopet, för 14/11 1965 tenderar helt klart till extremism eftersom det saknar verkliga planeter i Jordelementet och Sol och Måne är desamma som hos Fredrik Reinfeldt, en man som uppenbarligen gärna återskapar ett klassamhälle med fattiga bara för att han så hatar den socialt demokratiska ideologin. Skulle Reinfeldt ha blivit terrorist om han fötts någon annanstans i världen? Nej, troligen inte eftersom han har viktiga "förankringar" i Jordelementet.

Khalid-karta 2 har också en tydligt fanatisk ådra i det att Skytten (utlandet) angriper Månen i Kräftan - det privata eller hemlandet. Helt klart kunde man läsa in en berättelse om en aggressiv främmande makt (USA) som påverkat Khalid mycket negativt och väckt hans typiskt maffia-begränsade kräftkänslor, hans instinktiva vilja att försvara sitt och de sina! Men detsamma kan sägas också om Khalid-karta 1, bara att Vattumannens krig mot Jungfru-Månen är mycket kallare och mer beräknande. Faktiskt, trots Eld/Vatten-kriget i karta 2 upplever jag karta 1 som obehagligare och mer förslagen.

På grund av osäkerheten om ens något av horoskopen är det korrekta, ska man kanske inte lägga ut texten alltför mycket.

Låt oss istället kamma igenom de 6.000 referenshoroskopen på jakt efter Vattumän årgång 1964 och Vågar årgång 1965 för att se om något av soltecknen dessa år verkar mer disponerade till extremism.

Solen i Vattumannen 1964:

  • Ylva Johansson;13.2.1964 - (s)-politiker, "Nej" till hushållsnära tjänster men gör själv avdrag för sådana
  • Johannes Forsblom;15.2.1964 - sjukpensionerad teolog, debatterar ofta på Newsmill
  • Chris Farley;15.2.1964 - narkomaniserad komiker, dog under vedervärdiga former (överdos) 33 år gammal (notera samma födelsedag som den sjukpensionerade teologen!)
  • Katerina Janouch;22.2.1964 - sexrådgivare som fick hjärtproblem och nu äter blodförtunnande - och röker mindre.
  • Magnus Bjäredal;25.2.1964 - brottsdömd, "sexsadisten i ödehuset"
  • Bret Easton Ellis;7.3.1964 - bisexuell författare till "American Psycho"!
  • Juliette Binoche;9.3.1964 - skådespelerska, uppskattad av vissa, ansedd för att vara en kylig snobb av andra
Jo, det finns argument för att placera Khalid bland dessa! Vad om författaren till American Psycho bara några dagar senare samt "sexsadisten" några dagar före honom? (Notera en "sexrådgivare" född bara tre dygn tidigare!)

Alla som läser bloggen vet förstås att det inte existerar något sådant som en hel veckas nonstop helvete. De tolv ascendenttecknen kan ändra mycket. Men någonstans ligger det ändå något i att längre perioder kan innehålla ett ihållande problem på himlen som förvärras vissa timmar under dygnet...


Solen i Vågen 1965:

  • Anonym 1;18.10.1965 - som ung en rastlöst nervig kvinna med böjelse mot otrohet. Sågs många år senare som någon slags representant inom databranschen (där vi hittar de mest moralistisk indifferenta människorna - "räknenissarna").
  • Jakob Hellman;20.10.1965 - född bara två dygn senare, har väl Sveriges märkligaste popkarriär bakom sig, med ett våldsamt framgångsrikt album och sedan inget mer. Jag har tidigare kommenterat hans horoskop.
  • Åsa Waldau;26.10.1965 - Också Waldau, f.d. "Kristi brud" i en sektdoftande kristen församling, och vars syster blev mördad efter uppmaning av den mentalt förvridna pastor Fossmo. Försökte sig inte Åsa Waldau på en musikkarriär för några år sedan? Hon är född bara sex dagar efter den onekligen musikaliskt begåvade Hellman.
  • Anonym 2;29.10.1965 - vårdbiträde, medicinerad för svår epilepsi. Hade markant intelligensbegräsning (eller var det den extrema obildningens fattigdom som hördes?)
  • Anonym 3;4.11.1965 - om uttrycket ursäktas, "white trash" från en fattig Stockholmsförort. Mötte kvinnan som ung och på ytan oförstörd i en butikskassa men bekantskapen tynade bort. Många år senare rapporterades det att hon setts, narkomaniserad, på Sergels torg. Tragiskt.
  • Famke Janssen;5.11.1965 - Janssen, debuterade som ond Bondbruk, senare i X-Men. Hennes skarpskurna ansiktsdrag lånar sig tydligen till dramatiska och diaboliska roller. I en roll som "hemmafru" passade hon inte alls - besitter en skönhet allt för säregen för att vara trovärdig. Djurrättsförespråkare och "goodwill-ambassadör" i samma fråga. Regisserade sin första film 2011.
  • Jonas Åkerlund;10.11.1965 - videoregissören åt Madonna med fler. Minns att vi är i venusianska Vågens tecken nu - och artisteri i olika former duggar nu tätare än i Vattuman-gruppen!
  • Filippa Knutsson;12.11.1965 - Filippa K - kläddesignern.
  • Maria Montazami;13.11.1965 - hela Sveriges vimsmaja, men som egentligen slugt cashar in på sin präktiga svenska grundton i kombination med Luftelementets förmåga att framstå som ett "airhead" - någon så förtunnad och uppe i det blå att knappt något slår rot i "verkligheten".
    Fast det är några fler i den senare gruppen tycks Vattumännen som helhet en mörkare sort! Det är främst sexsadisten och författaren till American Psycho (varför skriver man om en mordisk psykopat?) som får mig att tippa på 1964 som terroristens födelseår. Om man så vill, kan man ta Ylva Johanssons bidragshyckleri som extra intäkt för att Vattumannen den här årgången är suboptimal. Detta är förstås bara ett subjektivt intryck.

    Vågarna 1965 i blåsväder verkar mer vara samhällets olycksbarn. Anonym 1, med sitt okontrollerade flörtande trots pojkvän, kom t.ex. från en skandalfamilj i den moderata förorten där fadern uppdagats med otrohet. Man kan säga att hon vid 20 bara flöt med i svallvågorna efter den spruckna barndomsfamiljen. Både epileptikern och "white trash"-kvinnan fick så att säga sina omständigheter kastade över sig, men död i droger från första gruppen finns förstås med som en hotande möjlighet även via detta fall från den andra.

    Men talar vi om djävulskt hat och former för att leva ut detta, står terroristen definitivt närmare den sexuellt förvirrade författaren till "American Psycho" och den svenske sexsadisten än någon i gruppen med Vågar.

    *****


    Om terroristen i medierna nyligen: DN (samma som SvD), AB

    Inga kommentarer: