Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 6 april 2012

Horoskop: mordet på Trayvon Martin


Klicka för originalstorleken


"Så nu skjuter man negrer istället för att lyncha dem?" Jag hittar många upprörda uttalanden i googlandet efter födelsedata för tonåringen Trayvon Martin som hade oturen att vara på fel tid och plats med en påse godis i sin hand och hans förövare, den självutnämnde kvartersvakten Zimmerman. Den senare kan själv ha haft rasproblemet lurande under ytan, med sin peruansk-spanska härkomst.

Jag har gjort flera analyser av individers dödsdagar tidigare och mycket nytt finns inte att säga. Här återkommer de klassiska kännetecknen: en mängd orosmoln staplas i tiden, och när stunden är kommen indikeras det genom "sekundvisaren" Månen. 

Med tillräckligt många studerade fall, ger erfarenheten fog för att anta Martins födelse cirka sex timmar in på dygnet så att Månen ("livets utgång") befinner sig med den halshuggna Draksvansen i våldets (Mars) tecken Väduren. Tidpunkten för mordet (den 26 februari 19.00) hjälper så att säga till att antyda ynglingens månplacering. 

Att just våldets Mars transiterade samma tecken där den stod då Martin föddes blir intressant av mer än ett skäl. Det här är ett typiskt fall som antyder att den västerländska zodiaken verkligen är helt ur spår nu. Det är just en Mars-passage genom födelsetecknet man kan misstänka i sådana här fall av brutalitet, men i västzodiaken faller bara mordoffrets retrograda Mars i Lejonet medan dödsskjutningen enligt tropisk zodiak ägde rum med Mars i Jungfrun.

Tveklöst kan västastrologen peka ut något annat kritiskt med tanke på den barocka mängd "mätpunkter" som utvecklats i den traditionen. Allt - och därmed inget - kan bevisas med västastrologin. På den här bloggen studeras de mest grundläggande faktorerna. Om inte dessa klarar att stå på egna ben, då är astrologin bara nys!

De antika metoderna var jämförelsevis enkla, när Mars befinner sig i samma tecken både på himlen och i ett personhoroskop, då är det en kritisk tid. Inget annat i astrologin äger sådan kraft som konjunktionen (eller "kombinationen" som indierna säger om planeter i ett och samma tecken) och oppositionen.

Jag vill speciellt peka på att Martin föddes med Saturnus stränga öga på den potentiellt "halshuggna" Månen i Väduren. Det betyder att Saturnus transiter är ovanligt viktiga i det här horoskopet. Och typiskt nog har Saturnus nu hunnit fram till opposition med Väduren! Den passerande Liemannen och gränsdragaren upprepar så att säga födelsebudet under 2½ år och passagen genom Vågen.

Men den långa perioden duger inte för förutsägelser, men som vid andra tillfällen tillstöter här ytterligare olycksomen, inte minst nämnda Mars-transit. Och till sist då Månen som en slags sekundvisare som indikerar när det verkligen kan tänkas hetta till. 

Ett otäckt tydligt dödshoroskop. Valde Trayvon Martin att födas, medveten om detta korta liv. Var detta en nobel själ som valde att verka som en katalysator i ett Amerika, vars moraliska degradering nu blivit total, många år in i den av regeringen Reinfeldt så omhuldade marknadsliberalismen? Världen går nu på knäna under cyniska män som Carl Bildt som inte förstår vad en skandal är, män som sedan länge slutat sig bry om människor! Sådan är den falska läran Ekonomism.

Dagens politiker är rövare och rovkapitalismen har introducerat bestialitet i ländernas liv, och i människornas sinnen. De som är här på jorden just nu för att låta sina sinnen förgiftas bygger just dåligt karma för ett senare liv då de kommer att straffas hårt. Fråga mig inte varför. Den här långa showen är redan skriven på förhand! Vi antingen finner oss i tidens diktat eller gör (det lilla) vi kan för att markera vår reservation. Från generation till generation tillsätts sedan rollerna och en människas protest idag mot högerns gift kan resultera i ett bättre framtida liv.

Man kan tänka sig att höga själar just gör sådana här uppdrag som Martins, och tar livscykler som inte gynnar dem själva det minsta just för att de ser större helheter. I Indien kallas dessa själar avatarer ("nedstigande"). Att FN nu kräver att dödsskjutningen utreds tyder starkt på att Martins död var en liten milstolpe i världens degeneration, och kanske en vändpunkt för åtminstone USA. Vapenexportglada svenskar kan också lära sig något av vad Trayvon Martin kom till jorden för att berätta - med sitt eget liv.



PS. Dödsskjutaren George Zimmerman hjälper tyvärr till att hålla Månen i Jungfrun som det statistiskt signifikant kriminella psyket! Minns också hur Jungfrun figurerar i samband med rasism och främlingsfientlighet. Detta var tveklöst ett mord där gärningsmannens eget färgade psyke spelade in. Rasism är paradoxalt nog färgblind, alla kan drabbas av den mentala sjukdomen!


Eftersom Mars med Venus leder till en sådan överdriven lusta, räckte det tydligen i Zimmermans öde att Mars rörde sig över hans medfödda Mars-position i Lejonet (samma som mordoffrets) för att han skulle bli "trigger happy"...

Att han har tragik medfödd, syns inte minst av Mars attack mot livets Lejon (genom att stå i tecknet) och genom den hårda aspekten fram mot dödens Skorpion. "Dramadrottningar" ska inte hålla i vapen! Här ser man den "halshuggna" Draksvansen med lyckans och fördomsfrihetens Jupiter. Vilka degraderade budskap vi har här! Mars/Venus åstadkommer mer skada i ett ointellektuellt Eld/Vatten-horoskop än man först kan ana. 

Det är typiskt att dessa krafter är större än den rätt småskaliga Jungfrun förstår! Chandra lagna-horoskopet som utgår från sinnet (Månen) är därför också ett perfekt exempel på hur Jungfrun som älskar att identifiera konkreta små detaljer så till den grad att den glömmer att reflektera över de större sammanhangen. 

Månen i Jord binder psyket alltför nära det "vardagsrealistiska". Kvartersvakten ser en färgad man med något i handen (godispåsen). Intellektuellt självgoda Jungfrun tror sig genast ha fattat vad det handlar om och så tar "dramadrottningen" över från det omedvetna och attitydmässiga tolfte huset och gör jobbet: Lejonkungens Mars-aggression riktar sig mot dödens Skorpion.


Tekniskt tillägg. 

För länge sedan, jag minns inte i vilket sammanhang, noterades att vissa transiterande planeter vid olyckstillfället redan passerat sitt exakta läge medan andra hade en liten sträcka kvar. Jag spekulerade över om själva dagen var "den perfekta" just för att alla placeringar var så nära det optimala som kunde tänkas. Se ovan Martins karta ur detta perspektiv.

Solen har fortfarande några grader (dagar) kvar innan den går in i mordoffrets "radioskugga" - den "svarta solen" Saturnus. Å andra sidan har det stadigt backande Drakhuvudet (Rahu) hunnit passera offrets Jupiter-Skorpion (framgång i döden) med två grader. Men återigen, hur många tillfällen under den här perioden stämmer alla delar maximalt bra som helhet sett?

Hur många gånger hinner under denna tid Månen - sekundvisaren - lägga sig "rätt"? Och mer "rätt" än i födelsetecknet är svårt att tänka sig. En grundlig analys skulle troligen filtrera fram kanske bara ett eller två verkligt farliga perioder, bl.a. den 26-27 februari...

I vår skendemokratiska tid där alla tror de har fria val finns inte längre möjligheten att som forna tiders härskare hålla sig med privata astrologer som analyserade varje "arbetsvecka". Därför går sådana här krisperioder oupptäckta och bara i efterhand kan man notera hur illa det såg ut på himlen för vederbörande...


2 kommentarer:

Anonym sa...

Mohammed Merah, mördaren i Toulouse, hade också sol/måne i jungfrun (10/10 -88). Det horoskopoet är värre, med både mars och saturnus i attack mot sol/måne. Men så blev han också seriemördare, och dog själv en våldsam död.

Jag tror också att vissa kan välja ett våldsamt öde, för att tjäna som katalysator, för ett större syfte, precis som du skriver. Jag tror att t ex Fadime Sahindal kan ha varit en sådan, som offrade sig för att sätta fokus på det orättfärdiga våldet i "hederskulturer".
S

Seaward sa...

Tack för påminnelsen om Merah. Det horoskopet hade jag glömt samla på mig. Mån-Jungfrun tycks behålla sin signifikanta tendens till asocialt uppträdande...

Och det är ju inte bara planeterna här, utan i kanske i än högre grad zodiakmotiven hav och land - utsocknes främlingar (Fiskar-e, seglare) hotar att stiga i land vid "vår täppa" (Jungfrun, dess jordlotter och artificiella odlingar). Det står allt tydligare att det främlingshatiska problemet i huvudsak utspelar sig längsmed den axeln.