Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 16 april 2012

En högerregering vill inte folk väl


Expressens obetalbara bild på två clowner!
En av det sovande folket och en annan i ett tillstånd av paranoia.


När Anders Borg 08.00 måndagen den 16 april 2012 lägger fram sin totalt innehållslösa vårbudget vittnar stjärnorna om att det är precis så här Moderaterna vill ha det. 

På bara sex år har Moderaterna lyckats återskapa klassamhället där en medelklass skyldigt njuter sitt ökade välstånd på bekostnad av alla dem som haft oturen att i Sverige av idag bli sjuka eller arbetslösa. 

Varför skulle Anders Borgs vårbudget avsätta medel till att reparera det helvete de själva mycket avsiktligt ställt till med? Det är just så här både Borg och Reinfeldt i sina respektive sidokarriärer som författare avslöjat att de ville se samhället. Var och en för sig själv, ingen samhörighet mellan medborgarna alls.

Kallblodiga reptiler är de båda två, och fastän man inte kan ta det astrologiska Storkorset i Mörkrets kvalitet till intäkt för degraderande uttalanden om folk är det påfallande hur tydligt dessa båda Moderater uttrycker den värsta sidan detta kosmiska stigma. Den indiska filosofin talar om universums tröga, tamasiska bottenslam t.o.m. om tillstånd av akut vansinne!

(Jag har känt tre människor tillfälligt eller periodiskt institutionaliserade - alla har haft dominant Tamas guna i sina kartor och en, den svårast mentalt störda, var född under storkorset!)

Venus opposit Venus, Mars opposit Mars
- till ingen glädje för någon

Och tänka sig, just idag då Borg framhärdar i sitt hån mot det goda samhällsbygget och medborgarna formas ånyo ett temporärt storkors i det demoniska mörkrets kvalitet! Göran Greider kallar i SvD rädslan (rädslan för mörkret?) Anders Borgs varumärke.

Han vet förmodligen inte hur rätt han har. I de antika skapelsemyterna, från fjärran Kina och fram till Främre orienten var det nämligen ur rädslan som det sataniska mörkret och efter det den materiella världen - med dess sorgliga materialister - föddes! 

Men det är en annan diskussion som måste föras med ett annat folk än de sekulära svenskarna.

*****

Vårbudgeten i medierna: SvD, DN, AB




3 kommentarer:

Anonym sa...

Apropå Tamas och moderater så stod det att läsa häromveckan om en ny bok på gång som avslöjar mycket av finansieringen av Moderaterna, olika hemliga grupper osv. Minns inte i vilken tidning, men jag tror det var Aftonbladet (jag har sökt på nätet men det står ingenting nånstans vad jag kan se). En av huvudfigurerna var enl artikeln Carl Douglas, miljardär och medlem av Sveriges mest markägande adelsfamilj. Han är född 27/11 -49 och har ett hemskt horoskop.

Det sista, om rädslan, påminner om det jag just har läst i "En kurs i mirakler" om hindren för frid. Bland dessa hinder finns rädsla, nämligen rädslan för Gud. Det står också att det som tycks vara rädsla för döden är i själva verket dess dragningskraft, och att skuldens dragningskraft framkallar rädsla för kärleken. På så vis blir vi kvar i egots illusioner. Det är fascinerande att detta, som liknar de gamla tankarna i skapelesmyterna förmedlades via en inre röst till en psykolog i NY på 60-talet. Det är evig visdom...
S

Seaward sa...

Tack för det födelesedatat! Ja, de där signaturerna har visat sig mer än en gång på bloggen i samband med märkliga värderingar eller beteenden! Ett perfekt exempel på total låsning i Mörkret och stämmer helt med det man så lätt ser då man skådar djupt in i "nya" Moderaternas väsen.

"En kurs i mirakler" tangerar uppenbarligen tankar om hur världen kom till ur en "negativ" motreaktion som skyggade den fulla rikedomen i det Ursprungliga.

Astrologin hade redan vid Ptolemaios inkorporerat tanken som den negativa polariteten som undandrog sig "livet i Solen" - vi fick Månen/Jorden.

Häri kanske man bättre kan förstå hur de judiska astrologerna invid Döda havet såg den Onde i stjärnan Algol och Månens "upphöjelse" i Oxen. Teologiskt eller kosmologiskt skulle din månplacering därför olyckligen (?) symbolisera det maximala avfallet från Gud (men därmed också vändpunkten och Thomasevangeliets Jesus som varnar för att göra sig ett hem i denna världen.)

Intressant nog har jag funnit att Månen i Oxen verkligen fröjdar sig i det sensuella livet, precis som den astrologiska doktrinen framhåller. Man kanske kan kalla den sena sekulära västcivilisationen och dess sinnelag som just en Mån-Oxe. "Jag och min Magnum" som den graverande glassreklamen löd för ett antal år sedan, Egots Vädur och födointagets Oxe, sida vid sida, perfekt fångade i en reklam för konsumtion.

Anonym sa...

Jag förstår att du är förbryllad över hur en månoxe som jag kan ha de intressen jag har ;-)
Men det finns fler, och bättre exempel ändå, på att man inte alls behöver vara en simpel sybarit bara för att man råkar vara månoxe. Pierre Teilhard de Chardin, bara för att nämna någon...
S