Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 21 april 2012

Ekobrott & det giriga Vattenelementet

Det har nu gått tre år sedan jag trodde mig ha upptäckt ekobrottslingens astrologiska signatur i ett av bloggens tidigaste inlägg. Man kan väl säga att 3000 insamlade horoskop senare har saker och ting justerats en smula... Ju större dataunderlag, ju bättre möjlighet att se vad som bara var en liten trend som blåste bort och vilka trender som håller i sig...

Aftonbladet skriver att äkerhetschefen Thomas Gravius, med ansvar för kontanttransporter inom Sverige, har häktats för grov ekonomisk brottslighet. Astrologin är ingen säker vetenskap och dömer ingen på förhand, men nog stämmer horoskopet in på både anklagelserna och den strida ström av Vattenbaserade horoskop som passerat förbi på bloggen under tre år. Annika Falkengren hade väl tur som med sitt extremt näriga horoskop hittade en legitim roll som bankchef. För denne Gravius blev situationen istället grav!


Att Chandra eller Månen här omvittnar ett "fallet" sinnelag i ständigt hungrande och otillfredsställda Skorpionen tycks viktigare än att Månen är "verksam välgörare" (äger det goda nionde huset för religiös plikt). 

Faktum är att även Jupiter i nionde goda huset är såväl en naturligt som verksam välgörare, här äger den det goda femte huset samt det neutrala andra huset för ekonomi och befinner sig själv i det nionde - dock bara ur sinnelagshoroskopets perspektiv.

Värt att minnas är också att Jupiter i indisk astrologi är signifikator för 11e husets "förmögenhet via karriär" (husen kan ha mer än en signifikator - planeter som har något visst gemensamt med huset).

Vidare är de båda naturliga illgärningsmännen Mars och Solen verksamt neutrala i Skorpionhoroskop.

Så långt är det svårt att se en bedragare, om det nu inte är så att Månen verkligen underpresterar så starkt i Skorpionen. I vissa fall, men inte alltid, gör den det. Här kan man också spekulera i om Satans huvud eller stjärnan Algol har en väldigt stark opposition till Månen, vilket skulle kunna sätta vrånga idéer i skallen på en svag karaktär...

Men den här horoskoptypen med mycket Vatten och så en vilja att konkretisera sin djuriska själs inre hunger via det fysiska Jordelementet, har förekommit ofta på bloggen i samband med kriminella eller problematiska naturer. Det verkar som om den "indiska" zodiaken förmår berätta saker via zodiaktecknen och de fyra elementen som inte längre den västerländska förmår. 

Vi vet t.ex. att Jungfruns tecken står för egennytta - Jungfrun ger sig aldrig in i ett projekt av idealistiska skäl utan enbart för att någon egen vinning skymtar. Babylonierna kallade detta tecken "Plogfåran" och i ett säkert mycket impopulärt inlägg bland kvinnor noterade jag att Jungfrun figurerar bland kvinnor som viker ut sig nakna för pengar. Plogfåran skulle kunna översättas som "madrassen" eller den (man eller kvinna) som prostituerar sig för pengar också... I just föregående inlägg såg vi hur de gamla grekerna kort och gott beskriv Jungfruns plats (hus) som "Olyckan" (inte olikt den indiska signifikationen "Fiender")! Två dramatiska flygkrascher med många dödsoffer i Pakistan i ett nyligt inlägg hade båda Jungfrun, "den sårbara" som stigande tecken.

Jag tror det bor berättelser i zodiaktecknen som sådana - och mer sammansatta historier i kombinationen av t.ex. en Sol i Jungfrun och en fallen Måne i Skorpionen. Tecknens kombinationer kan vara lika viktiga som att en eller annan planet klassas som "verksam välgörare".

Och vad säga om Thomas Gravius tre planeter som pga. Skorpionascendenten antar rollerna som verksamma illgärningsmän, penningens Venus, här i tionde huset för makt och myndighet, transportfirmornas Merkurius, samt kontroll- och tillsyndsmyndighetens Saturnus? I synnerhet oppositionen mellan Merkurius och Saturnus syns kapabel att korrumpera Solen i vinstlystna Jungfrun - Solen eller den dagaktiva gärningen "styrs upp" eller kanaliseras i kriminell riktning pga Merkurius egenskap av tjuv under stress och Saturnus som den iskall ränksmidare när den saknar dignitet i ett horoskop.

Det indiska systemet förklarar den tillfälliga ägaren till 11e huset för förmögenhet vara verksam för det onda, och här förvärras detta omen eftersom Merkurius dessutom ligger i härskarläge i Jungfrun i 11e huset. Minns att allt detta bara gäller för sinnelagets synvinkel - det är ett Chandra lagna-horoskop. Gravius sinne spelar alltså med den hungrande fantasin om att göra sig stora pengar. Inte undra på att han närmade sig kontanthantering som en karriärväg! Venus/Pengar i tionde huset instämmer i samma riktning och den både naturligt och verksamt onda tittar med kontrollhungrande blick mot 2a huset för pengar...

Är det mer som talar för en urspårning än vad som talar för en religiöst lagd individ (nionde huset)? Det verkar faktiskt så. Och upptäckten att svenske dubbelmördaren och blottaren Anders Eklund, född året före och med en både snarlik men samtidigt svårare himmel (Fredrik Reinfeldts födelseår och födelsemånad). Blottaren och mördaren Eklund - lika oempatisk som Reinfeldt - kan antyda att Månen i Skorpionen verkligen måste räknas som ett minus, vare sig den mildras genom att klassas som verksam välgörare. 

För minns. vi har statistiskt signifikant överrepresentation på Månen i Skorpionen bland mördarhoroskop trots att alla dessa kartor enligt Chandra lagna-metoden skulle förvandla Månen till en verksamt välgörande kraft. Helt klart räcker det inte att bara göra en månkarta. Man MÅSTE egentligen ha födelseklockslaget för ett riktigt lagna-horoskop (och även indiernas tredje typ, Surya lagna, ett solärt horoskop där Solen får agera förstahus). Det är fascinerande med indisk metod, att den bryter loss "specialkartor" beroende på vad man vill studera enskilt.


Inga kommentarer: