Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 17 april 2012

Den moderata negerslaktaren



Den vederstyggliga bild Aftonbladet visar på det moderata kulturborgarrådet i Stockholm kommer att nå utanför den här gyttjepölens gränser - skriv upp det! 

Den bekräftar inte bara att moderaterna helt saknar verklighetsförankring utan bekräftar tyvärr också hur fruktansvärt låg den svenska folksjälen lyckats sjunka. Man trodde ju folk skulle lära sig av det penibla studentspexet som t.o.m. väckte tunga och irriterade kommentarer. Men icke, idioter förblir idioter.

Det här är vad det blir av ett folk sedan de kultiverat en materialistisk livsstil bara några år. Materia känner ingen hyfs, äger inget vett, och därför är moderaterna det mest lögnaktiga parti svenskarna någonsin skådat - och skadats av.

Sannolikheten är hög för att förre maken Ulfs sinnelag (Månen) i Fiskarna gäller även för Lena Adelsohn - det brukar bli äktenskapstycke när placeringarna är likartade i två horoskop. Men för sakens skull väljer jag att anta en födelse före cirka 13.00 på eftermiddagen. För då drabbas denna enormt omdömeslösa människa av samma förbannelse som Anders Borg och Fredrik Reinfeldt: det fördunklande storkorset i Mörkrets kvalitet !!!




Ett argument för Månen i Vattumannen är att skandalen briserar medan Månen här ovan just passerar detta tecken! Och även om Månen lämnat Vattumannen för Fiskarna går det knappast att missa horoskopets riktigt fula eller åtminstone märkliga huvudtema: Satans huvud AKUT kopplad med Saturnus, Merkurius och Solen och generellt också med den här totalt degenererade kulturplaneten Venus.

Med Månen i Vattumannen har vi förstås också ett präktigt exempel på "det sociala utstötningssyndromet" (Vattumannen och den "svarta" syndabocken Skorpionen.) Se det som att kulturministern här begick självmord - det är hennes egen politik hon dödade men i projektion mot "negern".

Hela högern borde skickas på psykoanalys tamejfan, de är ju inte friska!

För vad sysslar nye Löfven och (s) med ? Stoppa Fas 3, denna människoförnedrande moderata "arbetsmarknadspolitiska åtgärd". Oppositionen gnydde lite i riksdagen förra sommaren och åkte sen på skön semester och så var allt glömt. Och nu säger Löfven att de arbetslösa ska anstränga sig hårdare för att hitta jobb. Landet Sverige tycks fastnaglat under en ond demon ännu i många år! De som tänker rakt är lätt räknade.

Och hör här: DN söker ursäkta kvinnas omdömeslöshet med att "kan ha lockats i en fälla"! Nej, så här låg mental klarhet har moderater. Att "skära en neger" är exakt partiets människosyn. Nya moderaterna lockar till sig skiten bland människor. SvD fokuserar hellre konstnären, som tydligen inte heller har fulla förståndsfunktioner.



8 kommentarer:

Anonym sa...

Makode Linde, som gjorde tårtan, är afrosvensk. (Tårtans huvud är hans huvud). Jag hörde ett inslag på radio om det hela (http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=4058). Därmed inte sagt att jag tar ställning för spektaklet.
S

Seaward sa...

Ja, jag förstod så mycket av SvD. Det intressanta är att kulturkvinnan saknade vett att vägra spela med i den "performance art" av hon uppenbarligen tilldelats en nyckelroll.

På så vis förfelade hela verket ett ev. antirasistiskt syfte. Hon borde ha vägrat "skära negern" för att göra ett korrekt statement. Nu agerade hon istället rollen av rasisten.

Jag har dagen efter (när nyheten mycket riktigt spreds i hela världen) noterat utländska kommentarer som noterat hur 1800-talseuropeisk "negern" såg ut, så att moderatens styckning så att säga faller in i ett rasistiskt totalmönster. På så vis förstår jag nu (en smula) DN som övervägde att hela situationen var "riggad". Skam över den konstnären i så fall - hela historien är bara förvirrad!

Anonym sa...

1800-tals _europeisk_, det var intressant, för konstnären själv hävdade i radio att det skulle se ut som en figur i en amerikansk "minstrelshow" som fanns förr där vita sminkade sig till svarta, med groteska drag.
S

Seaward sa...

Lekte själv i barndomen med en "negerdocka" som inte var så olik det man såg på fotot (tillverkningsland okänt). Skillnaden mellan vite mannens intryck oavsett på vilken kontinent han befinner sig ska nog inte överdrivas. En oskicklig betraktare, utan empati, tenderar att se "vulgärt"...

Anonym sa...

När ministern givit "grönt ljus" så hakar resten av "flocken" på och tar sin bit av kakan, samt "förevigar" (fotar) den trevliga (!?) tillställningen..
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14690952.ab

Unknown sa...

jag tycker konstnären är modig som vågar använda dels sej själv och karikatyrbilden av en neger i en kontext där det är så uppenbart att varje individ i det aktuella rummet har eget ansvar för vad de väljer - äter/äter inte - av tårtan. det modiga består i att han säkert anade att det skulle kunna bli rabalder och ändå väljer han att sätta sin egen heder på spel - just för att få fram hur dj-a fega vi är när det verkligen gäller. jag såg konstnären i programmet 'debatt' igår och han ger ett varmt och eftertänksamt intryck

Seaward sa...

Jag ser snarare kalkylerad cynism i performanceverket - och beklaglig brist på analys hos kulturministern som inte förmådde ta beslutet att inte spela med. Som horoskopet här ovan antyder tänkte hon överhuvudtaget inte! Jag förstod inte omedelbart vad DN menade med "fälla", men det låg något i den rubriken.

Men inträffandet har flera tolkningsnivåer, och jag har märkt att skiftande bedömningar även i utländska kommentarer.

Anonym sa...

Sverigedemokraterna stjäl moderata väljare på Östermalm i Stockholm, ett av Sveriges mest förmögna och välutbildade kvarter. Historikern Helene Lööw jämför Reinfeldthatet med Palmehatet. Citat "– Östermalm är ju en högborg för de gamla moderaterna. Reinfeldt var aldrig en av dem." Just Lena Adelsohn Liljeroth också boendes på Östermalm säger i DN-artikeln tillsammans med Ulf Adelsohn förklarande att media mörkar om invandringen och att hon därför brukar läsa Avpixlat. http://fokus.dn.se/vreden-pa-ostermalm/ Tyckte det var intressant att hon talar om mörkläggning med så många planeter i mörkläggningens tecken Skorpionen.Hon måste ju ha passion för det (vare sig hon vill erkänna det själv eller inte) då bl a konstens planet Venus där i Skorpionens döende 30 grad, "livsuppdragets" Sol plus "hungriga demonen" Rahu också i Skorpionen.