Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 7 april 2012

Bildt - i bästa fall irrelevant


Milosevic (inre) och Bildt (yttre)
- vänskapliga vibbar särskilt i
klanmentalitetens tecken Kräftan

Ännu en i den växande raden svenska moraliska skamfläckar: utlandet vänder Bildt ryggen för hans fega passivitet! (SVT, DN, SvD, AB)

Jag känner inte till om Bildt odlade någon närmare bekantskap med slaktaren Milosevic, men en dubbelexponering av de båda männens horoskop visar åter hur det är det slippriga Vattenelementet som drar mot vänskapskorruption och självförnedrande subjektivism i situationer som kräver objektivitet och en fast hand. 

Det är därför jag inte förutspått Sverige mer än ett marginellt bättre öde under Löfven f.o.m. 2014 - en Sol-Kräfta kommer att ersätta den distinkt korrupta Sol-Kräftan Reinfeldt. Sveriges nyfattiga har övergivits av (s) - de invände sig ljummet mot Reinfeldts människoförnedrande fas 3-verksamhet förra sommaren. Sedan åkte riksdagen på semester och alla glömde bort vad de uppmanat den människokränkande högerregeringen!

Vatten är ett kallt element och det är påfallande ofta girigt! Ideal vet inte den instinktiva "allt nu"-människan vad det här. Möjligen formulerar den ett vedervärdigt "min rätt att..." - drägg brukar propsa på sitt eget i tid och otid.

Juholt antydde i sin rekordkorta karriär klarsyn och nämnde återförstatligande för att rädda kvaliteten på vård och utbildning - under Löfven är profitdemonen återigen moderatacceptabel. Detta är en undermänniskas perspektiv på livet, grönsakssjälens verklighet i en lägre grad av verklighet. Generande, hur (s) förlorat all ambition att dana - och om behövligt - återställa ett samhälle i olag.

Och folket saknar uppenbarligen insikterna t.o.m. en 10-poängs baskurs i psykologi skulle ge. De klarar inte att genomskåda de djupare motiven bakom tvetungade människor. Inte undra på att svenskarna anses för smådumma utomlands, vilket t.ex. Peter Stormare kunnat kapitalisera på i sin Hollywood-karriär. Och han ansluter sig förstås till det här astrologiska "syndromet" med både ett sinnelag i Vatten och en fallen krigare (Mars) i Kräftans, den irrationella känslosjälens tecken. Långt bättre att göra krumma och okänsliga typer på film än att bli politiker under sådana omständigheter!

*****

Sök bloggen för ett förfärande antal mördare och patologiska naturer vars födelsehimlar varit dominerade av Vattenelementet, den irrationella djursjälen, i denna sammansatta varelse vi kallar människan. Bildt har inte i detta liv visat sig vara mer än ett dolskt djur. Kanske når han mänsklig resning i nästa?

När jag första gången brottades med Reinfeldts horoskop hörde jag intuitivt en röst säga "slaktaren från Minsk". Efter inlägget om den saken har det tagit några års studier att förstå varför en ökänd kvinnoskändare poppade upp i bakhuvudet. Men det finns paralleller mellan båda männens horoskop.

Det förefaller vara störningen mellan ideologi och irrationell, girig instinkt som förklarar såväl Reinfeldts hat mot sjuka och arbetslösa, samma problem som fascinerande nog dyker upp i slaktarens horoskop från 1936!

Slaktaren från Minsk

Slaktaren av det goda välfärdssamhället

Notera hur båda har en stark positionering i fråga om Vattumannen, symbol för den kollektiva människan eller samhället. Reinfeldt föddes ett Saturnusvarv efter massmördaren.

Vattumannens sociologiska dimension hotar med mobbningspolitik i kombination med den svarta, avvisande Skorpionen. Typen tenderar att skapa sig mobbningsoffer (skolexemplet: bin Ladin) och följaktligen tar Reinfeldts arbetslinje från de sjuka och arbetslösa och mutar medelklassen och statsborna som inte bryr sig ett dyft om politik! Slaktaren skändade istället barn och kvinnor!

Utifrån antika tankar om de fyra elementen är det inte Luften som skall lastas här, utan Vattnet. När en människans naturliga eller djuriska instinkt ska fostras av Luftelementets ideologiska "system" uppstår emotionella störningar. Det är Reinfeldts egen psykologiska störning som han projicerar på det svenska folket när han anser dem för att vara mentalt handikappade och "sovande" (Det sovande folket, 1993).

"Off the record" återverkar strypta eller formaliserade instinkter så att även Luftelementet via rekyl skadas och tankemönstren blir allt mer bisarra och overkliga. Det är därför Reinfeldts politik, baserad på en skev ideologi helt enkelt inte fungerar. Det enda han lyckats med är att utarma hundratusentals svenskar. Och handen på hjärtat: det är exakt vad hans sadistiska slaktarsjäl ville åstadkomma. Bildt och Reinfeldt inför krigsrätt - det är ungefär på den nivån dessa politiker befinner sig.

Att inte ens firade genier med det sociala utstötningssyndromet går helt klanderfria, visar barnsexälskaren Woody Allen, vars födelsehoroskop innehåller en mer djupgående störning, som i stora stycken han lyckats utnyttja för sin neurotiska komik, men som också visar sig i hans till synes intellektuella oförmåga att hantera de stora frågorna: Vattumannens intellektuella låsningar inför Skorpionens irrationella mörker har gjort honom till en fullblodsateist.

Och så här håller astrologin på, därhelst vi har "avvikande" människor har vi extremt särpräglade himlar. I en bättre värld, där DNA genomskådats som bara den senaste i raden av mänskliga förälskelser, förblir solsystemet den store Informatören. Det är från kosmos vi matas med alla dessa besynnerligheter vi fäster våra sinnen på.

Vissa bör inte bli politiker, men B-nationer som Sverige har inte system för att tidigt avleda de dumma men äregiriga. Därför sitter landet i skiten med skamfläckar som börjat hopa sig. Bildts smälek häromdagen är bara den senaste i raden. Se vilken träckhög du blivit Sverige, med dina privatistiska värderingar. Det tragiska är att din själviskhet har en lång historia även under socialdemokratisk täckmantel...

Inga kommentarer: