Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 30 april 2012

Ät den, tamboskap!

En notis i DN om hur alla illusioner sprack för en rekordpublik städade svenskar på besök i djurparken. Björnhannen kastar sig över en unge och sliter den i stycken inför chockade vuxna och barn. Skälet påstås vara parningstider och att hannen såg en rival om honan i ungen.

Det skyddade revirets tecken, Kräftan, stiger över Skåne mellan 10-13, så tidningens uppgift om "förmiddagen" räcker bra. Vi har ett horoskop som på något sätt handlar om att freda sig mot en omvärld som med rätt eller orätt upplevs som hotande.



Men se hur hotet kommer inifrån de egna, inifrån den "trygga zonens" fjärde sektor! Och det är Saturnus, Fadern, som (enbart i indisk astrologi) kastar sitt onda öga 270° framåt och drabbar revirets Kräfta, där dagen till ära den egna härskaren, den irrationella instinktens och girighetens Måne befinner sig.

Att Kräftan också är familjens tecken och den lycka många bara kan känna när de är säkra (i ett inhägnat litet bås eller bakom hemmets fyra väggar) gör naturligtvis det här havererade horoskopet extra pikant:

Familjen vågar sig ut till zoo för att titta på lite vildmark, men aj! de får en lektion i snålhet serverad mitt framför sina ögon. Snålhet? Vi kommer strax till det.

Luft krisar mot Vatten, Faderns konceptioner ser Månens negativa och begärande instinkt och vill inte ha den faktorn med! Medelsvensson med barn blir helt förfärade, precis som pappa björn i brunst helt förlorat vad vett nu en björn normalt äger.

Samtliga manliga symboler är involverade: liemannen Saturnus i opposition till Solen, aggressorn Mars i faderliga och barnkära Lejonet, samt Solen med Jupiter (barnens karaka eller signifikator) i ömsesidig reception till våldsverkaren Mars.

Jag har inga liknande horoskop att falla tillbaka på, men mitt förslag är att vi här ser problemet med ELD i de materialistiska artha-husen 2, 6 och 10 - husen för materiella resurser. (Eld + Jord tycks ge kamp om resurserna.)

Förstår inte zoologer något alls? Björnpappa dödade ungen enbart av ekonomiska skäl! Det själviska djuret hade ingen lust att försörja avkomman till en annan hane eller ens frukten av sin egen virilitet ett tidigare år! 

Det är precis som högerregeringen, som mentalt har distanserat sig från landets arbetslösa och sjuka - som nazisterna byggde monstruösa fantasibilder om judarna - för att sedan känna sig legitimerade när de sakta och metodiskt med politiska beslut tar livet av de grupper de av opinionsskäl inte vågar kalla "undermänniskor" eller samhällsparasiter - men uppenbarligen så betraktar dem.

Björnen såg inte alls ungen som en konkurrent inför den förestående parningsakten. Det här var ett utslag av samma ekonomiska kalkyl och beräknade mord som Reinfeldt, Borg och Moderaterna bedriver på Sveriges mest utsatta invånare. Minns att jag kallade Reinfeldt "socialdarwinist" redan i det första inlägget om hans förblödda horoskop. 

Räknenissar med en osund ideologi tror lätt att djungelns lag också lämpar sig för mänskliga samhällen. Människor producerar bättre i samverkan än i konkurrens. Det är så enkelt, men den Berättelsen gagnar inte girigbukar som smider planer på att gadda folk mot varandra och själva berika sig på kampen!

Tid att förstå att även Anders Borg är ett monster, finansministern, som hävdad att arbetet på att bryta ned det gemensamma välfärdssamhället måste göras - trots att "motgångar" längs vägen! Han måste ha haft lägsta skolbetyg i fler ämnen än matematik! Vad hade flugit i svenskarna när en sådan här galen regering släpptes fram? Det försökte jag utläsa ur horoskopet för valdagen 2006, men den fascinerande tolkningsnyckeln kom först häromdagen. Valhoroskopet är bestickande likt kartan för den mest livsfarliga bil som någonsin tillverkats! 

Det var ett betyg om något om det lågvattenmärke i svenskarnas koll på trygghetsaspekten av den regering de valde... Och de hann inte mer än komma till makt förrän de började trasa sönder landets sammanhållning för att göra rik och fattig till fiender. Vilka skitar. 

Pappa björn var bara det djur han visade prov på i söndags, men Moderaterna - vad är det för folk? Borde vi spärra in dem på zoo och visa för publik på helgerna? Ja, det är ett lagom straff för att de nu håller tiotusentals svenskar inspärrade i fas 3-läger, utan betalning.


2 kommentarer:

Anonym sa...

jo, söndringen började egentligen när alla skulle äga sin bostad, vilken bra ide'här skulle tas nya tag tapetseras, målas och inglasas, nya lån skulle upprättas och alla skulle in i lånefällan...Samtidigt outsoursar industrimaffian allt till låglöneländer...så här står då alla med byxorna nere, fast dom inte märker det själva...djungelns lag råder ända in i allas heligaste, men alla ska ha och vara...ja jösses, kanske inte så stjärntekniskt men något har gått väldigt mycket fel, egoismen råder!Siewert förklara!

Seaward sa...

Den förklaringsmodell sägs vara bäst, som är mest generell till sin natur och förmår synliggöra underliggande principer eller axiom (man kommer aldrig längre än till axiomen).

Mer principiell än astrologin är, kan ett system inte vara. Den studerar de mest primitiva meningsbärande byggblocken, psykiska realiteter ur vilka senare en förment "verklig" värld uppstår.