Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 april 2012

Ännu ett experiment med tajmade aktiviteter

Jag skyller förstås på de onda tider som rådde för några månader sedan då jag utan att få något svar skickade en intresseförfrågan om ett bokmanus till ett amerikanskt förlag. 

Bristen på gensvar motsvarade tyvärr exakt den bedrövliga Sol i död Jord i åttonde dödshuset som rådde vid tidpunkten - detta var just vid högerdrevet mot partiledaren Håkan Juholt pga. marknadens panik över att ett rättvisetänkande åter skulle nå in i svenskarnas hjärtan. 

Paradoxalt nog kan högerdrevet och privategoismens alla skandaler ha spelat in och hjälpt socialdemokratin återfå sin styrka - det som nu är kvar av rättviseideologi i det partiet...

Likväl kan man blicka tillbaka på inlägget Juholt, svensk hjälte i en korrupt tid från den 19 januari och notera andra avdelningen med horoskopet för förlagsförfrågan. Jag gillade inte Solen i åttonde, men sökte rationalisera bort dess betydelse:

"Mystisk är förstås en Sol i Jord i åttonde huset för död och förfall. Men säljbrevet berättar som det är: det är en sorglustig historia om den fallna själens alla eländigheter medan den stapplar fram genom zodiakens lektioner! Så nu är frågan om detta dystra ämne sprakar like mycket Eld i förlagets ögon som jag tycker det gör i mitt eget huvud, här på hemmaplan..."

För det andra förlaget på min korta lista, nu i soliga Kalifornien istället för i snobbiga delstaten Vermont, ansträngde jag mig inte så hårt för att tajma brevskicket. Faktiskt inte alls. 

"Andan föll på mig", som det brukar heta, och jag färdigställde ett helt nytt säljbrev som jag påbörjat två veckor tidigare. När allt kändes okej, tittade jag hastigt på Månen och noterade att den stod i slutet på Stenbocken - samma tecken som inte gav någon framgång då Solen passerade genom det. Men så noterade jag att Lejonkungen just var i stigande över Stockholms horisont och det avgjorde saken.

Ja, på så banala grunder slängde jag iväg brevet. Först därefter såg jag hur fantastiskt mycket bättre Solen var placerad än vid första försöket att kränga ett bokmanus!

Och inte bara ur avsändarens perspektiv utan även mottagarens! Sällan har jag sett ett "ögonblickshoroskop" av den här typen ge snarlika bud både på avsändar- och mottagarsidan.

Intresseförfrågan skickad från Stockholm 16.03:


Intresseförfrågan mottas i Kalifornien samma dag 7.03 lokal tid:



Missa för all del inte den ömsesidiga receptionen i ELD mellan den upphöjda Solen och den enormt starka Mars i Lejonet för tillfället. ("Visioner är farligt", sade Fredrik Reinfeldt i vad som väl blir eftermälet till en feg och självisk politikers gärning, men horoskopet ovan berättar motsatsen: visioner är viktiga!)

En ömsesidig reception noterades förvisso även i det förra horoskopet för ett säljbrev, men Solen och dess disponent känns på något sätt tyngre...

Av allt man kan säga om båda dessa horoskop nöjer jag mig med att konstatera att den fullständigt dominerande konstellationen av den upphöjda Solen och det högre vetandets Jupiter i båda horoskopen befinner sig i dharma-hus - dvs hus för "den högre plikten mot den egna själen".  "Det du MÅSTE göra för att vara din inre essens trogen."

Särskilt i avsändarhoroskopet befinner sig Solen och Jupiter i "utlandets hus", "framgångens hus" - horoskopets "bästa hus", det som har att göra med just människans noblaste strävanden, att vidga sitt medvetande.

För mottagaren knackar istället en Sol-Jupiterian på dörren och presenterar sig själv och disponenten Mars står också i originalitetens och kreativitetens femte hus. Och så presenterar jag bokmanuset - detta är unik forskning, ingen har tidigare presenterat statistiska tecken på att den österländska zodiaken är den som faktiskt fungerar.

Som det slumpar sig "föll andan på mig" exakt den dag då Solen för enda gången i år nådde exakt opposition med Saturnus i sitt upphöjda läge. Vad det nu kan betyda... Jag häpnar inför de exakta placeringarna: Solen bara 12 bågminuter kvar till den exakta oppositionen - två "upphöjda" planeter i exakt opposition...
Så nu är det åter dags för månader av avvaktan på ett svar...


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller tummarna och hoppas att himlens alla goda krafter samverkar och skänker framgång åt dina planer, precis som horoskopet indikerar. :-)
S

Seaward sa...

:-) Tack! Men jag såg lite senare att pengarnas Venus inte ser så bra ut (strypta av halshuggna Draksvansen). Taget för sig skulle det kunna antyda att bokidén inte är tillräckligt kommersiell...

I "mottagarhoroskopet" hamnar Venus/Ketu direkt i 2a huset som kanske säger: "Kul idé, men ger det förlaget några pengar?"

Enda räddningen är att Ketu faktiskt också står för metafysiska och icke-världsliga angelägenheter - en vanligt läsart i indisk astrologi som jag inte torgfört på denna blogg... Dvs, Venus/Ketu skulle kunna innebära "kärlek till det ogripbara".