Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 mars 2012

Varför Annie Lööf inte vinner någon

[Framgrävt utkast, till hälften skrivet den 3 februari 2012.]

Läser politiska bloggaren Jinge.se som irriterat sig på ett oskick hos nya centerledaren Annie Lööf - kommen direkt från skolbänken och in i politiken. Hon hånler eller gör arroganta grimaser åt sina meningsmotståndare. Då jag inte är tv-tittare har jag aldrig sett detta, men horoskopet bekräftar till fullo vad det handlar om.

Chandra lagna-metoden, om man vågar lita på den, visar faktiskt hur själen mår, utan att dölja eller "söva" den i en fysisk kropp. Enligt denna metod leder Månen i Jungfrun till en "psykisk" månascendent som motsvarar Fredrik Reinfeldts fysiska Jungfruuppenbarelse. Han har den onda Mars i första personlighetshuset och gör också arroganta miner mest hela tiden!

Men i Annie Lööfs fall är det värre.



Jungfrun i första huset, antingen via den lunära eller den jordnära ascendenten, gör som sagt Mars till verksam illgärningsman, och då är den förstås redan från början illasinnad. Mars i Tvillingarna är en intellektuellt spetsig version som ger ett gott intellekt. Hos Håkan Juholt såg man t.ex. denna placering men tempererad av en mycket välplacerad Venus i härskarläge i balanserade Vågen.

Både sinnelagets Måne och den merkuriska Mars disponeras tyvärr av Merkurius i Vatten vilket kanske förklarar varför Lööf bara pladdrar floskler. Men tycker sig ofta märka något överkokt i gränslandet mellan Tvillingarnas verbala stil och Kräftans känslomässiga affekter. Det blir ibland märkliga kommunikatörer, vilket paret Assange/Tolgfors visade.

Lööfs Venus är visserligen (med Merkurius) en verksam välgörare men den här klent placerad vad gäller huset och hon är därför inte bra på att uttrycka någon samförståndsanda. Frågan är om hon ens kan samarbeta. Även Reinfeldt har sin Venus i Lejonet inburad i tolfte. Möjligen bra för älskogslekar eftersom tolfte i Indien står för sängkammarens hemliga nöjen, men Venus i meningen "kooperation" kanske inte producerar lika bra utanför det slutna tolfte...

Mars däremot, står i det mäktigaste huset, det tionde offentliga (och karriärhungriga), och signalerar attack mot hennes psyke. Jag tror helt enkelt hon är so skitnödig i sin nya maktroll att de där hånleendena helt enkelt är irrationellt beteende med vilket hon söker försvara sig som upplevt hotfulla opponenter.

Men, som tidigare sagt, när det ena merkuriska tecknet bekrigar det andra, uppstår ofta ett tydligt elakt och snipigt personlighetsdrag. Om hon inte går till grunden med den karaktärsdefekt som får henne att hylla egoismen kommer hon att bli en avdankad häxa senare i livet.

På det gamla ämnet om Saturnus upphöjelse till sann rättrådighet i Vågen fungerade inte den lärosatsen vare sig för den rabiata marknadsliberalen Lööf själv eller hennes märkliga idol, Margaret Thatcher. Däremot kan man notera att liberal faktiskt inbegriper tecknet Libra (Vågen). Det finns något frihetslängtande över detta tecken som kanske förklarar deras något svala naturer vilket ibland tolkats som ytlighet. De är svala för att de inte vill förbinda sig för hårt, ett märkligt förhållande eftersom det också är tvåsamhetens tecken.

Ska man vara petig är Saturnus i andra huset för materiella resurser inte den bästa av placeringar och marknaden - som är det tredje huset - huserar här "lätta och stora pengars" Jupiter som är en verksam illgärningsman.

Väger man dessa båda komplementerande principer mot varandra, begränsaren Saturnus och förmeraren Jupiter, får jag en känsla av att Saturnus mest ser ut som "fixering vid det ekonomiska" medan Jupiter i Vatten som så ofta indikerar en gränslös girighet - Vattnet är kallt och upplever abnorma behov. Just som marknadens fallna själar brukar bete sig. Mycket vill ha ännu mer och de gamla grekiska tänkarna såg inte krämare som de rätta att styra ett folk. Svenskarna gjorde ett hiskligt fel som valde marknadskramaren Reinfeldt - landet är helt ur styr och att så många fortfarande tycker regeringen gör ett gott jobb är ett sorgligt underbetyg åt folkets förmåga att sätta sig in i stora frågor.

Samtidigt kan man fråga varför den "halshuggna" Draksvansen på Lööfs himmel inte förmår undertrycka eller begränsa Jupiters vilja till stora klipp, lätta pengar och oreglerad näringsverksamhet i tredje marknadshuset. (Om Drakhuvudet förstärker likt Jupiter själv, bör Draksvansen begränsa, likt Saturnus.)

Är det häcklaren Satan som korrumperar Jupiter fast den senare lämnat den exakta oppositionen med cirka fem grader?

Jag har inget vettigt svar, men man skulle kunna tänka sig att Jupiter som här förvandlats till verksam illgärningsman, i samma tecken som den naturligt onda Draksvansen och båda två disponerade av den naturligt omoraliska Mars - här också verksam som illgörare - är en så katastrofal serie av fula budskap om Lööfs tredjehusintellekt och husets innebörd av handelsmän, att det är den övergripande mentalsjukan som är det viktiga.

Kvinnan har bevisligen lagt sig till med värderingar så underlägsna en normalbegåvad människas, att horoskopet på det "psykiska" Chandra lagna-planet måste ses som ett allvarligt fall av den "blå-gröna" sörja som bloggen betecknar som "dissociation" - människor som i vissa fall inte längre förstår sina egna tankar eftersom de är helt drivna av den irrationella djursjälen som djuren också delar med växtriket.

Mänskligheten är överlag längre kommen än så, men ibland föds "grönsaker" som människor och när de tar till orda får man vidrigheter som Annie Lööfs hyllning av egoismen. En planta är nämligen bara en liten egoistisk varelse på en stjälk, för sig själv sträcker den sig upp mot solen för att få mer, mer mer. Den vegetativa själen är en ful själ när den blir programmatisk (Luft). I kombination med Eld kan den vegetativa själen bli karismatisk och oerhört vacker.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kosmiska nyheter är tillbaka! I like!
En annan skojsig grej med våra grannar i Kosmos är att dom styr över jordbävningar också....

Anonym sa...

http://sidereal.hall-of-man.com/search/label/jordbävning

Seaward sa...

Tack! Ska försöka få ut åtminstone ett-två i veckan fast jag inte har så mycket tid för bloggande längre.

Anonym sa...

Jag minns när jag såg Annie Lööf hålla tal på idrottsgalan, och tyvärr vann hon inte någon av åhörarna där heller... Hon skulle dela ut ett pris, och före det hålla ett som det var menat, smålustigt tal, där hon bl a berättade små anekdoter från sin "idrottskarriär" inom flickfotbollen. Men skämten föll totalt platt. Hon såg bara stel och besvärad ut, med små krampaktiga leenden, medan publiken satt knäpptyst. Det var nästan pinsamt att se, man nästan led med henne. Det där med hånleenden har jag däremot inte lagt märke till, men jag har väl inte sett så mycket av henne heller... men det slår mig att det kanske eg är osäkerhet som ligger bakom leendena, och inte i grunden hån. I vilket fall är hon knappast någon talare, och det kanske C skulle ha tänkt på innan de valde henne...
S

2000aldrig sa...

Sänk ingångslönerna nu!

Logiken är ju uppenbar...

http://bit.ly/GXaNm8