Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 mars 2012

Tolgfors en quisling?

[En cirkel har slutits. Ett inlägg den 17 maj 2011 slutade med frågan Tolgfors "en potentiell kvissling?" Det var nästan ett år innan Saudiskandalen.]



Begränsar man sig till de sju synliga planeterna, vilka är dem som indisk astrologi studerar, kommer vart tredje horoskop att uppvisa Sten Tolgfors samtidiga betoning av ett Lufttecken och ett Vattentecken. 

Dessa människor tenderar i varierande grad att rationalisera (Luft) dunkla instinkter (Vatten). För flertalet blir det här aldrig allvarligare än en tendens till vita lögner och ett sätt att lägga orden för att dissociera sig från en brännande fråga.

Faktum är frekvensen är ännu lite högre eftersom jag också sett tydliga exempel på det här när ett Vattentecken stiger i öster och särskilt Solen befinner sig i Luft. Som bekant är Vatten ett protektionistiskt och undfallande element.



Med tanke på hur gräsligt infekterat Tolgfors horoskop nu är av det dissociativa fenomenet som ibland övergår i en rent desinformativ läggning - en vanemässig lögnare varje gång det osar hett - genomsökte jag 6.000 sparade horoskop efter den tyngsta delen av försvarsministerns horoskop:

Solen som driver mot Vattnets försvarsinstinkt (Kräftan), Merkurius som kommunicerar ur samma "undervattensläge" (Platons irrationella själ) samt - och här kommer det kritiska - sinnelagets Måne i kommunikativa merkuriustecknet Tvillingarna för en oavbruten ström av mentalisering eller efterhandsrationalisering. 

Då även statsminister Fredrik Reinfeldt har huvudet (Solen) under vatten och det reaktiva sinnet i rationaliserande Luft bör det påminnas att t.o.m. högertidningen SvD förra hösten kommenterade regeringens politik som blinda experiment som först i efterhand motiverades! Huvudet under vatten och efterhandsrationaliseringen från Luft-sinnet...

Med multipla kriterier på ett dataunderlag finner man strax att inte ens 6.000 datapunkter är speciellt mycket. Ur den här filtreringen kom till sist, utöver Tolgfors, tolv namn här redovisade kronologiskt. Redan det första namnet får mig att tappa hakan. Den arketypiska landsförrädaren, en "quisling"!

  • Vidkun Quisling; 18.7.1887
  • Joseph M. Tucci; 13.8.1947
  • Margareta Winberg; 13.8.1947
  • Michael Richards; 24.7.1949
  • Ingrid Kampås; 25.7.1957
  • Maggie Wheeler; 7.8.1961
  • Dave 'The Edge' Evans; 8.8.1961
  • Anonym; 30.7.1962
  • Sten Tolgfors; 17.7.1966
  • Dave Silverman; 13.8.1966
  • Gerri Halliwell; 6.8.1972
  • Emma Lennartsson; 15.8.1974
  • Natasha Henstridge; 15.8.1974

Minimal identifikation av de övriga:

Tucci, vd för datorföretaget EMC.

Winberg, sympatisk men lite slängig fd jämställdhetsminister, senast jag kontrollerade styrelseordförande i Svenska Spel. Här bör påminnas om att spel och dobbel är det ultimata uttrycket för kaos eller Platons irrationella själ. Senantiken kände även obeständighetens mångudinna (Kräftans planet är Månen) som Fortuna. AstroLogiken är obönhörlig! 

Anm. Det är en skandal att Sverige tjänar pengar på det enklaste segmentet av dess befolkning, ett hån. Ersätt Svenska Spel med filosofisk skolning och Sverige är snart en världsledande nation i alla avseenden. Även fallna själar kan rehabiliteras.

Richards spelade den omtyckta figuren "Cosmo Kramer" i tv-serien Seinfeld. Efter rasistiska uttalanden kom hans gloria på sned. Notera hans parasiterande mentalitet som Kramer - samma tendens är närigheten i Kräftans tecken, i antiken ansett synnerligen lämpligt för handelsmän på grund av jakten efter en "gratis lunch".

Kampås, ingen info - har noterat att hennes "litterära syfte ej att göra människan god utan att fånga hennes villkor". Detta är typiskt för den amoraliska rapportören Tvillingarna och Kräftan är som sagt symbol för den vegetativa eller irrationella själen - människan fallen i nyck och ombytlighet, den ryggradslösa (principlösa) människan. Människan underkastad Fortuna!

Wheeler, en Seinfeld-figur till: "Cynthia". Spelade en neurotisk karaktär, om jag inte minns fel.

The Edge, gitarrist i U2.

Anonym - psykiskt labil individ, flerårig terapi, brott med hela sin familj. Har antecknat, "ond far".

Silverman är ordförande för American Atheists vilket påminner om den här bloggens tes att ateism är en form av sinnessjukdom eller extrem "dissociation". Ateister klarar ofta inte en ärlig diskussion utan ägnar sig att resonera mot halmdockor de själva tillverkad genom att dissociera sig från alla fakta som inte stämmer med deras irrationella känslor och dödsskräck.

Halliwell - en av de sjukt ytliga Spice Girls-sångerskorna, bröt ihop och övergav uppgiften som FN:s barnombudsman.

Lennartsson, ny stabschef för socialdemokraterna.

Henstridge, vacker men tafflig skådespelerska. Mest memorabel i Species där hon gestaltade just Kräftans tecken: den onda vegetativa själen som parasiterar på värddjur (människor) och med ett enda mål: hålla den egna arten vid liv!

Skapa nu en fantombild av alla dessa instanser och vi har Sten Tolgfors (och moderaternas) kaliber ganska klar för oss. Eller för att citera Fredrik Reinfeldt och hans dissociativa svar i regeringsskandalen:

"Jag har förtroende för alla mina statsråd tills annat meddelas."

"Tills annat meddelas [av mig]" - han dissocierar sig själv ur utsagan! Skrämmande feghet men ämnet ligger tydligen och kryper under hans egen salsmatta.

I medierna: 

AB - "Tvinga Tolgfors att tala sanning"
SvD: MP utmanar M och S i frågor om vapenexport
DN: ??? har de släppt ämnet?
Expr: En tidning som inte öppnar mot bloggosfärens material saknar demokratisk sensibilitet


Inga kommentarer: