Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 mars 2012

Titta inte på Venus och Jupiter

SvD meddelar en ickenyhet i bästa kvällspresstil: en frekvent konjunktion mellan två planeter på himlen kommer att inträffa i kommande vecka. Visserligen två klart lysande och enligt astrologin "goda" gudar, Venus och Jupiter. Det är dock oriktigt språkbruk att som SvD säga att deras banor "korsas". Det gör de inte alls, inte ens skenbart. Venus har sprungit ifatt Jupiter och kör nu om. En kort stund ser de ut att ligga lika, men strax är Venus förbi.

Är nyheten en astroNomisk avledningsmanöver mitt under pågående regeringsskandal med vapenaffärer med diktaturstat? Det är astroLogi vi borde prata nu - stjärnorna som de återknyter till jordiska vedermödor.

För bortsett från den slätstrukna Venus/Jupiter-konjunktionen morgonen den 14 mars innehåller dygnet så mycket mer dramatiska placeringar på himlen! Bland annat en knäckande katastrofsignal som jag tror kommer att märkas i Sverige, sagda ämne sorterar ju under krigsvapnens Mars och soltecknet är vårt eget, Vattumannen.


Klicka för större bild
D = debilitated, F = fall, E = exalted

Onsdagen den 14e lämnar dock Solen Vattumannen och förenar sig med en fallen (förklenad) kommunikationsplanet i Fiskarna. Det betyder att den nu träffas av onda olycksplaneten Mars på ett än värre sätt än de gångna 30 dagarna, där oppositionen mellan Sol och Mars varit av konstruktiv natur. Svenskarna har vaknat upp inför det mygel deras regering håller på med. Nästan 80% av svenska folket reagerade precis tvärtom Fredrik Reinfeldts desperata försök att försvara Kapitalet.

Den 14e "kollapsar" Solen in i Fiskarna och ett Eld- och Vattenkrig uppstår, samtidigt som den fallna Månen i Skorpionen vid dygnets exakta öppning ställer sig rakt i skottlinjen för Mars 90-gradersattack. Ännu ett Eld och Vattenkrig. Leva eller Dö? Vara kvar eller Försvinna? Det är dramadrottningarnas dag, det här.

Eftersom Månen också presenteras via norra månnoden eller Drakhuvudet uppstår en MEGAFON-effekt. En större olycka kommer att delges den observante.

Vem avgår?? Vad mer kommer att haverera i vida världen?

Vem bryr sig om en kombination av pengar (Venus) och lätta pengar (Jupiter) i egoismens tecken när övriga himlen stinker av problem? Dessa är åren när domaren Saturnus vandrar genom de rättrådiga Vågskålarnas tecken och stirrar egocentriska Väduren i vitögat och frågar: Vad håller du på med? Varför samlar du sådana groteska rikedomar på hög medan du låter betydande delar av folket förfalla i fattigdom?

*****

Jag har inte varit värst intresserad av hur tal flimrar framför ögonen och förefaller leva sitt eget liv, men det här dygnets öppning hittar vi faktiskt 5 av 8 planeter i den 16e graden! Exceptionellt. (Jag räknar här Drakhuvudet/Draksvansen som en enda placering.)

Numerologiskt är detta ett tal jag associerar med mörker, misslyckande och kravet på att göra om och göra rätt: evighets-åttan.

(1+6) x 5 = 35 = 3 + 5 = 8.

Minns att Månen faller i det åttonde tecknet, dödens Skorpion och att vi här har en megafoneffekt påkopplad och därtill en attack från Skorpionens härskare Mars mot sitt eget tecken. Låt nu se om den 13e/14e innehållet något som kan berika sätta kött på benen på dessa numerologiska lekar!

*****

Venus konjunktion med den långammare Jupiters ser kanhända exakt ut för ögat, men kartans lista visar att Venus ligger lite ovanför Jupiter. Venus rör sig +2 grader relativt solekliptikan och Jupiter nästan 1 grad under (båda planeterna har "latitud"). Som skrivbordastrolog har jag aldrig varit ute och tittat på planeterna så jag vet inte om det tregradiga glappet går att se med blotta ögat, men jag har en stark känsla av det.


Se också Nationalhoroskopet och vapenskandalen för en diskussion om att den vandrande Saturnus bekräftar vilket rollspel Sverige har.

Inga kommentarer: