Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 15 mars 2012

Tid för liv, tid för mord

Efter den fula månpassagen genom Skorpionen häromdagen som synliggjordes dels i en förstasidetragisk busskrasch och dels, kanhända, i över 100 drunknade i en båtolycka långt från lilla Sverige, noterade jag nu också att den avrättade mc-ledaren/gangstern Jörgen Lindskog kan sortera under dem vars födelsehoroskop vittnade om en sårbarhet inför den onda himlen.

Här är Lindskogs födelsehimmel innerst och tisdagsmorgonen den 13e i yttre kretsen (det framgår inte exakt av skriverierna när han oroad över något lämnade hemmet, men klockslaget spelar ingen roll för det här inläggets poäng).


Den fula attacken från våldets Mars mot ett fallet psyke (Månen) i Skorpionen är som tidigare nämnt illa nog. Men under 1½ år är varje transit genom Månen i Skorpionen extra kritisk eftersom den förstärkande Rahu passerar genom tecknet. "Zooma in på korruption och död", så att säga. Det gör det viktigt att veta vad Mars (Skorpionens) härskare håller på med, eftersom detta underliggande besked spelar in.

Gangstern kan naturligtvis ha varit född halvfem på eftermiddagen eller senare när Månen hunnit in i Skytten. Men det verkar nästan solklart att det är en Skorpion. Inte minst för att Månen anses signalera "livets slut" och inte sällan fungerar som en sekundvisare i transithoroskop. Den ger det sista lilla som får bägaren att rinna över.

Om man återvänder till Mars belägenhet vid gangsterns födelse, står den inte bra. Ingen kan övertyga mig om att en fallen Måne i Skorpionen och där dess egen disponent opponerar sig mot sig själv är en bra indikation. Den märkliga Blondinbella har samma negativt polariserade psyke och även där verkar hungern efter pengar osund. 

Minns för övrigt att Månen i pengarnas tecken Oxen visade sig signifikant överrepresenterad i 100+ horoskop för moderata politiker. Inte för inte har jag kallat axeln mellan Oxe och Skorpionen för Satans axel - och det t.o.m. innan statistiska fynd började visa hur rätt det var! (Måste ha varit astrolog i ett tidigare liv som nu bara återkallar tidigare tankar i detta...)

Vad vi alltså hittar på gangstern Lindskogs sista dag i livet är en attack från våldsplaneten Mars mot den Måne som "ligger i tiden" - händelsevis triggar denna Måne hans medfödda placering för "livets slut". Men Mars "i tiden" passerar också över gangsterns medfödda Merkurius (död pga affärsverksamhet?) och eftersom Mars indiska 210-gradersaspekt också träffar den transiterande Merkurius har vi också här ett dubbelbudskap!

Kan en medfödd planet aspekter "himmelen därovan"? Jag antydde det vid studiet av massmördaren Anders Breivik och Norges horoskop. Här är i så fall ett exempel till: Lindskogs medfödda våldsplanet - som "naturligen" angriper hans fallna psyke i Skorpionen hade vid denna tid "korn på" sig själv uppe i himmelen - i tiden - och var därför hyperaktiverad så långt nu en Mars-Oxe förmår bli aktiverad - den är slö och släpig och tenderar ofta att ta sig rent somatiska uttryck - se t.ex. fd politikern Mona Sahlins aggressiva rodnad över halsen under debatt - Oxen regerar fysiologiskt bl.a. över strupen/halsen.

Lindskog hade båda Ljusen angripa av naturliga illgärningsmän, Månen opponerad från Mars och Solen från Saturnus. Alla blir nu inte kriminella av den anledningen, men här är Månen fallen, Mars i olämpligt tecken, Solen i Kräftan sannerligen inte karaktärsstark (se Reinfeldt!) och därtill infekterad av girighetens demon Rahu. Sammantaget är detta lite väl många negativa besked. T.o.m. pengarnas Venus är "fallen" i den rätt själviska och vinsthungrande Jungfruns tecken! Jag skulle tro att det här är ett rätt typiskt affärsmanshoroskop i den lägre divisionen - där affärerna börjar övergå i skumrask. Lindskog var en som korsade gränsen och fick betala dyrt för sin materialism och girighet.

Spelade det in att de demoniska månnoderna, som betonade hans medfödda Sol nu - i tiden - istället betonade hans Måne (livets slutfas)? Jag vet inte, men jag studerar varje märkligt fall noga och memorerar egenheter som kanske bildar ett återkommande mönster.


Bonusspaning.

Andra Kräftor årgång 1962 i en samling av 6.000 kartor. Det här är ett år där jag har eller har haft bekanta och därför resulterar lite fler "anonyma" än normalt.

  • Carina Rydberg;18.7.1962 - författare (Den högsta kasten)
  • Joakim Nergelius;19.7.1962 - professor i rättsvetenskap
  • Anonym 1;19.7.1962 - ungdomsmöte på krog, söt ung kvinna men mörk i sinnet
  • Anonym 2;30.7.1962 - undersätsig kvinna med psykiska problem och flerårig terapi. Bröt totalt med hemfamiljen (som ägde fastigheter)
  • Wesley Snipes;31.7.1962 - actionskådis, 3 års fängelse för skattebedrägeri
  • Anonym 3;1.8.1962 - ungdomsmöte på krog, ung kvinna med hjärtproblem
  • Anonym 4;1.8.1962 - hemmafru, födde barn med hjärtproblem (!)
  • Bitte Assarmo;2.8.1962 - debattör på Newsmill
  • Michelle Yeoh;6.8.1962 - aktris (Tomorrow Never Dies)
  • Anonym 5;9.8.1962 - horoskopkund (på den tiden jag gjorde sådant) var medveten om sin Mars i åttonde huset och mycket orolig över det! Kom från brustet hem (notera, detta är Sol-Kräftan, hemmets soltecken)
  • Anonym 6;11.8.1962 - rastlöst skilsmässobarn, en drivande vind-för-våg-natur - född samma dag som den mördade gangstern!
  • Steve Carell;16.8.1962 - komiker (40 Year Old Virgin) - gör mycket hem- och husnära filmroller!

Inga kommentarer: