Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 13 mars 2012

Stilrent horoskop för en religions- och främlingshatare

Jag noterade en bloggare som tände till på DN-artikeln om att brittiska regeringen försöker förbjuda kristna att bära ett kors som uttryck för deras personliga övertygelse på arbetsplatsen. 

Det tog inte lång tid att förstå att denna enligt egen utsago "rabiata" och "anti-teistiska" bloggare måste vara samma Roger Sahlström som också ligger bakom en islamofobisk blogg som presenterar ett innehåll av "våldsamt, blodigt, och av sexuellt slag" - allt för att demonstrera religionernas och särskilt då islams djävlighet. 

Eftersom vi redan här ser en perversion i själen, en fixering, kan det vara spännande att se hur horoskopet ser ut. Tecknas motsvarande psykiska skada redan dygnet då den här andesjälen återföddes? Vad kan man i så fall misstänka att den har gjort sig skyldig till i tidigare liv - en skam som nu förvandlats till direkt självhat men riktat mot lämplig yttre syndabock?

Sahlström föddes i Kalmar men hittas enligt Birthday.se boende i Västerås (ett annat rasistiskt tillhåll). Det kan dock bara vara samma person, i synnerhet när man ser vilken katastrof stjärnhimlen bjöd på denna dag (vissa timmar lugnar ner sig, men tidpunkten är inte känd här).


Här följer en kort genomgång, endast för bloggens återkommande läsare som redan känner igen vissa tydliga signaturer. Notera hur död, sex och brutalitet skriker från nästan varje placering och tecken på denna himmel.

Månen/sinnet fallen i Skorpionen. Detta mörklagda sinne som i sig tenderar mot vämjelse och avsky förvärras denna dag av oppositionen från inskränkande eller fixerande Saturnus i ett redan i sig inskränkt tecken.

Oxen tillhör nämligen Jordelementet och saknar därmed i hög grad förmåga att registrera livets högre eller mer abstrakta sidor. Det Oxen ser med sina ögon, det är den enda verkligheten. Problematisering är inte dess starka sida. Tvärtom, den gillar enkla svar. Det är ingen slump att tre av Nordens fyra främlingfientliga partiledare alla är födda med Solen i sideriska Oxen.

Generositetens Jupiter är det här året lika fallen i mörka Jordtecknet Stenbocken som sinnelagets Måne i den irrationella själens Vatten. Än värre, den är kombinerat med hatets och krigaren Mars, för sin del extra stark i den härsklystna Stenbocken! Och detta elände är således fundamentet till den inskränkande Saturnus som i sin tur ger mannens psyke en räckvidd som ryms på en tumnagel. Så här ser trångsynta fanatiker ut. Horoskopet är klockrent.

Att sedan den ogenerösa och hatiska Jupiter-Mars attackerar egoperspektivets Sol i Väduren är ytterligare ett tecken på begåvningsreserven. Eftersom Solen symboliserar den egna andesjälen är det här vi tydligast ser ett självhat projicerat på lämpliga syndabockar.

Den här mannens själ har förmodligen själv mördat i religionens namn i tidigare liv. Nu är han tillbaka för att lära sig hur illa det ser ut. Han lever ut sin privata psykopatologi via bloggar. Att se och acceptera sin egen inre ondska är han ännu inte mogen.

Eftersom både Sol och Måne "radiostyrs" från krigaren Mars och denna "väljer" att förstärka den fallna filosofi- och religionsplaneten Jupiter får vi horoskop som formligen slits i bitar av hat till religion. Det är en ganska otäck inblick i insidan på en människa, det här.

Ja, människor tjänar till tecken för varandra. Hela släktet bidrar kollektivt till artens tilltagande upplysning! Därför är även detta ett nödvändigt horoskop.


*****

Den här bloggaren tar också gärna tillfället i akt att patologisera en smula, en gång rik men orättfärdig handelsman söder om Gibraltar sund! Jag förstår det här horoskopet. I nästa liv kommer denne Roger Sahlström säkert att ha rasat av sig och t.o.m. kunna skaka hand med människor från jordens alla hörn. Men i det här livet är han smutsig i sitt innersta, och Saturnus tyder på att han kommer att vara det intill döden. Vissa av våra liv är föga mer än första avbetalningen på en större skuld.

 

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du är banne mig inte rätt person att ställa horoskop, dessutom är du fylld av hat. Är själv astrolog sedan 40 år tillbaka och hatet ger dålig "karma" det vet du väl:-) Usch säger jag bara. Som man sår får man skörda.

Kim sa...

Att ställa diagnos på någon man ogillar och förvänta sig annat än negativt resultat är skrattretande.

Anonym sa...

"Sahlström föddes i Kalmar men hittas enligt Birthday.se boende i Västerås (ett annat rasistiskt tillhåll). "

Du menar att Kalmar och Västerås är 'rasistika' tillhåll? Kan du utveckla detta med vad du menar samt lägga till fler tillhåll på listan?

Roger S sa...

Har väl inte så mycket mer att säga, än tack för skrattet. Delar även med mig av en detta från Bullshit-redaktionen http://youtu.be/lwjvhnIg60o

Anonym sa...

hmmm... Sarnning svider

Anonym sa...

Hej! Jag heter yvonne och saken är den att en kollega och god vän berättade för mig att jag har samma födelsedata som roger. Nu stämde ju inte det helt för jag är född en dag tidigare men jag blir ändå lite illa till mods. Har jag tendenser till ondska och rasism? Jag är uppväxt i kalmar men bor numera i lenhovda i kronobergs län. jag är född den 20 april 1973. tacksam för svar. mvh yvonne

Seaward sa...

Yvonne. Den lilla brasklappen i texten om födelsetimman är viktig. Detta är indisk astrologi med den ursprungliga zodiaken. Dessutom finns för dem som känner sin födelsetimma ett antal regler för att förstå om det kommer gott eller ont ur den egna tagningen på dygnet. En av de mest intressanta är den komplexa indiska läran om planeternas "verksamma natur". Se under "Planeters hemmatecken" i höger spalt. Det bär för långt att försöka återberätta alla det som skrivits på bloggen. En synnerligen fascinerande observation är hur förövare och brottsoffer tenderar att ha snarlika horoskop och hela frågan blir inte enklare av att den antika astrologin hävdar att det är en själ som återföds - horoskopet beskriver bara "lämpliga materiella kvaliteter". Inlägget härovan är förstås lite tillspetsat för att reta gallfeber på vissa (vilket verkar ha lyckats). Känner du dig god är du med största säkerhet det också!
:-) Häromdagen noterade jag f.ö. hur "den fallna Månen" kan användas till gott också. Se taggen Per Ahlmark.