Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 mars 2012

Statssekreterare grillad i helvetet

Moderate statssekreteraren på Försvarsdepartementet Håkan Jevrell kniper ihop i den gryende regeringsskandalen och hänvisar till sekretess. Det här dygnets horoskop (i yttre planetkretsen nedan) involverar tydligt hans medfödda stjärnor - men det gäller förvisso också många andra i den här spiken i Nya Moderaternas kista. 

För det är naturligtvis samma gamla högerkorruption i vapenfrågor som när moderata politiker skänker bort svenska folkets sjukhus och skolor till sina vänner! En korruption av sällan skådat slag kryper under ytan i det nya, egoistiska höger-Sverige. Ett skammens folk har vi blivit.



För moderaten räcker en födelse runt fyra på morgonen för att ett sinnelag i Oxen ska vara på plats. Och argumentet för detta ligger i den helvetes stekande hetta han nu utsätts för med ett sinne i närheten av den store Satan själv! 

För Oxen behärskas av Venus, jämvikt, jämnmod, sensuell tillfredsställelse etc. (Det är knappast ett av zodiakens världsförbättrartecken...) Med Månens traditionella upphöjelse i Oxens tredje grad enligt såväl den hellenistiska som den indiska astrologin följer emellertid ett problem ingen astrolog någonsin verkar ha adresserat. Varför "upphöja" Månen/sinnet i det tecken som tydligast identifierar sig med den falska materialismen? Och varför i samma grad mot vilken, långt ut i universum, den onda planeten Algol lyser mot jordborna?

Som den här bloggen världsunikt noterat, hävdade asket-astrologerna i Döda havet att ondska kom från "Oxens fot", dvs Oxens inledning. Det kan inte ha varit något annat än en referens till Algol, men den traditionen är numera död och glömd. 

Och gissa varför? Vi har alltmer sjunkit in i Satans eller materialismens domän under de gångna 2.000 åren. De heliga män som lanserade Jesus som en ledargestalt var de sista som verkligen förstod den antika astrologin. Redan 200 år senare har Alexandrinaren Ptolemaios redan missuppfattat hela systemet och tror att Väduren ska vara kopplad till vårdagjämningen bara för att den koinciderade (nästan).

(Paradoxalt nog hade grekerna redan upptäckt vårdagjämningens precession, men den kunskapen omsattes inte i teorin. Babylonierna höll koll på sin zodiak med hjälp av fixstjärnorna och som den här bloggen visat med kvantitativa studier är det den zodiaken som stämmer.)

Efter att Ptolemoios blev normgivaren i väst rasade astrologin sakta men säkert samman tills dagens astrologer i väst inte ens talar om zodiaktecknen längre, eftersom de så uppenbart inte längre stämmer med de antika beskrivningarna. Min far föddes i Tvillingarna enligt den tropiska zodiaken men han läste aldrig en bok. Kom igen! Han var försäljningschef och en tydligare penga-Oxe har aldrig skådats! Allt konverterade han till värde i pengar. Precis som Fredrik Reinfeldt med den expansiva Jupiter i Oxen tycks oförmögen att föra en multidimensionell politik värdig en stor statsman. Han är och förblir enbart en räknenisse.

En Måne i Oxen för statsekreterare Jevrell är närmast självklar då Månens disponent Venus befinner sig i Lejonet och därför GRILLAS under just denna tid då omoraliska krigshetsaren Mars passerar genom Lejonet. Mars transiterande genom zodiaken sägs bara skapa mild turbulens, men jag vet inte jag. Det var under den rådande oppositionen mellan Mars och Solen vi hade Polens största tågolycka "på årtionden" och ett helt vapenförråd som exploderade i Afrika för bara några dagar sedan. Oppositionen var då nästan maximalt stark men avtar nu pga. Solens fortsatta resa genom Vattumannen.

Men hettan i Jevrells öde kan eventuellt också tillskrivas Ödets planet Saturnus som nu nått Vågen för sin upphöjelse till Sann Rättvisa. Och vad riktar då Saturnus in sig mot: Jo, Saturnus i dess motsatta läge, "fallet" ner till godtycklig maktutövning, eventuellt i direkt strid med lag och ordning! Jevrell föddes med den fallna Saturnus i egoprincipen Väduren, och då Saturnus nu backar (retrograd rörelse) på himlen och närmar sig en exakt opposition har vi det läge då Saturnus resulterar i "medelålderskrisen" eller "fyrtioårskrisen". (När "krisen" sätter in skiljer sig en del från horoskop till horoskop.)

Jevrells horoskop fångas även i en andra axel i tiden: de ständigt backande månnoderna rör sig nu genom Oxen och Skorpionen och den "halshuggna" Draksvansen närmar sig den moderata ämbetsmannens Måne i Oxen. 

Det är emellertid en bra bit kvar, och det är kanske intressantare att notera att den backande Mars i Lejonets 18e grad [1] i likhet med Saturnus transit bara är två grader ifrån en klockren attack mot den giriga norra månnoden (Drakhuvudet). Ekon av denna Mars-attack ser vi också i det misslyckade horoskopet för Reinfeldts debattartikel i dagens DN. Han hade planerat att med vattnig propaganda ta tillbaka kommandot efter (s) återkomst till form, men får istället en vapenskandal (Mars!) rakt över sig!


Medierna:

DN, SvD, SvD 2 - Fredde "talar ut"

____

1. Programvaran ZET visar Mars i Lejonets 19e grad men eftersom den backar bör det exakta värdet vid midnatt, 18°47', rimligen läsas som den 18e graden! Den ukrainske matematikern bakom programmet är uppenbarligen en skicklig astronom, men i mina ögon dikterar logiken att man vänder på avrundningen upp till närmast högre heltal när planeten är retrograd.

Inga kommentarer: