Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 30 mars 2012

Regeringen Reinfeldts krigsidol

[Skåpmat från den 6 mars - i efterdyningarna till den senaste turen Tolgfors i regeringen Reinfeldts sjabblande med sitt mörklagda vapen- och oljefuffens].


Naturligtvis lär man sig ingenting om verkligheten genom högermedierna. Jag var hittills inte ens medveten om den fanatiske anhängaren av marknadsekonomi, Eric Prince, som från att vara elitsoldat blev grundaren av världens största armé av betalda soldater. Det vill säga, yrkesmördare. Hans samröre med CIA röjdes av politiska skäl enligt Wikipedia och han bor nu i Förenade arabemiraten. 

Men denna figur nämndes på en blogg kallad Kommunisternas. Och fastän inlägget kanske är väl konspiratoriskt får inte minst den svenska borgerliga diplomatins feghet sin förklaring. Och det måste finnas högerpolitiker som beundrar Eric Princes radikala entreprenörsanda och tycker att också Sverige borde slå mer mynt av samröre med arabiska diktaturer! Regeringen Reinfeldt borde avgå.



Eric Prince horoskop är högintressant eftersom det dels innehåller den sataniska axeln och dels det sociala utstötningssyndromet. Att hans hemliga identitet som yrkesmördare för CIA röjdes är väl ett så tydligt exempel som något!

Men enligt Wikipedia hade han redan som barn tagit djupa intryck av ett studiebesök i ett av nazismens dödsläger och det var folkmordet i Rwanda som fick honom att bygga en privatarmé. Det här horoskopet döljer säkerligen ett svart, svart öde. Kanhända är den nuvarande Eric Prince en själ som i sitt förra liv gasades ihjäl i nazismens händer. Och en själ som hamnat i häftigt spinn kan mycket väl bli en obalanserad extremist i sitt nästa liv. På ett plan så välvillig och engagerad, men också helt förryckt. 

Efter praktik hos kaliforniske kongressledamoten Dana Rohrabacher kommenterade denne att unge Prince var "en klipsk och driftig ung man". Men ordet "driven" på engelska tangerar också betydelsen fanatisk, och det är ingen slump att den här "terrorbekämparen" nu bor i Arabien, varifrån Osama bin Ladin började sitt krig mot ... USA. 

Bin Ladin hade också en kuriös version av det sociala utmobbningssyndrom som brittiske astrologen Charles Carter ansåg kunde leda hela vägen till "urskillningslöst massmördande". Här är det alltså UPPLEVELSEN av två folkmord (judarna, rwandierna) som fyller en individ och slutligen fyller henne med uppfattningen att hon själv innebär ett framsteg genom att själv börja mörda "för den goda saken". 

När en människa blir besatt av de astrologiska krafterna slutar frågan om god och ond att spela någon roll. Individen har tappat bort sig och krafter större än han kan föreställa sig driver med honom! Eric Prince är ett prima exempel på något vi också ser bland moderaterna i Sverige: besatta människor.

Underskatta inte potentialen för demoni som lurar i vissa ideologer.

*****

Medierna i svallvågorna efter Tolgfors avgång:

DN (Tolgfors "stolt"), SvD (Tolgfors lämnar ett försvar i kris), AB/Mellin (Vek och ynklig)


[Nu daterade länkar]

DN: Saudiarabien ser chansen att bli en stormakt

DN 2: Regeringen lägger på locket om den Saudidarabiska vapenskandalen!

SvD: Björklund (fp) var kritisk till avtalet med Saudiarabien.


Se även:

Täbyandan och vapen till diktaturer

Statsekreterare grillad i helvetet

Fridolin - korrekt svar på Ödets tilltal

Sällan har en skandal givit så många värdefulla möjligheter att studera hur stjärnorna visar människan vägen mot det goda men också mot korruption och död. Den här regeringen representerar död i allt de företar sig, från behandling av cancersjuka till slutförvaringen långtidsarbetslösa i fas 3-läger. Och nu också i frågan om vad demokratin är värd när klirret av pengar ljuder...

Den svenska tågskandalen, apoteksskandalen, vårdskandalen - dessa ting är ingenting mot det som rullas upp här. Inte en svensk i medelklassen (de som bara trott de vunnit på regeringens politik) kommer att vilja kalla sig moderat hädanefter.


Inga kommentarer: