Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 mars 2012

Räkenskapens dag för Schlingmann

I några inlägg har jag noterat att den "upphöjda" färd genom rättvisans Vågskålar som Saturnus påbörjade i november förra året kan vara en tid för utrensning och moralisk uppryckning för dem som hamnar i dess blickfång.



Högst på min önskelista är naturligtvis att grävande journalister på samma sätt som de nu gjort med Sten Tolgfors tittade på den märkliga figur Fredrik Reinfeldt smusslade in i regeringen, sin partikamrat Per Schlingmann med vilken han 1993 skrev en fascistiskt färgad bok som varnade (fast ingen såg det då) om att de tänkte återinföra över- och undermänniskotänkande i det svenska samhället.

Effekterna börjar märkas nu. Efter sex år med moderatledda regeringen Reinfeldt har t.ex. stödet under arbetslöshet inte höjts med en krona. Däremot chockhöjdes a-kassorna i en djävulsk plan att göra svenska folket naket och oskyddad vid arbetslöshet och "bakvägen" leverera allt billigare (mer lågavlönad) arbetskraft till samma näringsliv som tvivelsutan betalat Reinfeldt och anhang för denna politik som gynnar den som redan äger. 

Reinfeldt och Schlingmann vet vad de gör man de ser inte den större bilden, hur de själva villigt deltar på den onda sidan i en moralisk världsbild, de är förtryckare i klassisk mening, onda despoter.

Och Schlingmann är hjärnan bakom allt moderaternas nyspråk - och helt klart också regeringens - eftersom SvD vaket noterade att han satt bakom kulisserna och vaktade så att inte Sten Tolgfors dabbade sig ännu mer i en presskonferens där han sökte flytta hettan från regeringen till lägre instanser! 

Vi har sett moderater med samma beteendemönster alltför länge nu! (Minns Juholt, som överraskad av en fabricerad nyhet om påstått bidragsfusk genast gjorde en avbön, fast egentligen obehövlig. DET var en mer ärbar man, än det sluskspel vi ser från moderat håll, månad efter månad. Jag tror ingen av de två borgerliga politiker som också fick skrämselhicka och "bekände" att de fyllt i bidragsblanketten på samma sätt, återbetalade några pengar.)

*****

Jag följer här den romerske 200-talsfilosofen Plotinus som ur ett allmänt perspektiv hävdade att enbart oppositioner förändrar båda parter. Jag har länge misstänkt att t.ex. kontrollören Saturnus väl illustrerar detta. 

I indisk astrologi kastar den bara fyra aspekter, eller egentligen tre eftersom konjunktionen betraktas som att Saturnus har immobiliserat den andra planeten fullständigt. Stockholmssyndromet. En planet "kidnappad" av Saturnus går direkt dess ärenden, nästan som en zombie eller en människa i hypnos. 

Sinnelagets Måne i konjunktion med Saturnus har t.ex. föga distans till den "ordergivare" som inifrån tycks driva dem framåt. "Den perfekt socialiserade människan", men egentligen bara någon som gör de rekommenderade rörelserna, säger de rekommenderade sakerna. Det bästa som kan sägas om konjunktionen är att de antingen blir prydliga och städade männsikor. Men det kan också röra sig som totala sociopater!

Men i oppositionen kan Saturnus och en annan planet mötas öga mot öga, och därmed finns en möjlighet även för sista ordets Saturnus att inkorporera ett nytt perspektiv. I Saturnus övriga två aspekter, sextio- och tvåhudrasjuttiogradaren är det återigen en fråga om att Saturnus indirekt styr planeten (eller huset) som mottar aspekten.

Plotinus tanke om att bara i direkt konfrontation med "slavdrivaren" Saturnus kan en förbättring komma till stånd rimmar väl med hur flygingenjören och astrologen Arthur M. Young betraktade 3/4-delsfasen i zodiaken. Inspirerad av en kvantfysiker talade han om en "kontrollens fas". Jag upprepar en illustration från det gamla inlägget i två delar.




Eftersom Young själv roade sig med den tropiska (västerländska) zodiaken var han säkerligen ovetande om att indisk astrologi tilldelar just Saturnus och Saturnus enbart, en "lång" aspekt som griper över 3/4 av zodiaken. Man kan undra om Young, själv med den saturniska Månen i Stenbocken, stod i omedveten kontakt med den äldre astrologins insikter! 

Se det som att det existerar två system i den tidlösa verkligheten. Dels det sideriska, som alla tillräckligt gamla själar når, och dels det korrupta västerländska som först formulerades i bokform av Manilius i Rom under det 1a århundradet och inte långt senare av Ptolemaois i Egypten. I väst gick något snett och vid importen av astrologin från österlandet fick man för sig att zodiaktecknen var knutna till kalenderårets fyra hörn, solstånden och dagjämningarna! 

Resten är historia, och den här bloggen har världsunikt påmint om att dödens och vederstyggelsens tecken Skorpionen faktiskt producerar remarkabelt mycket mördare på den skuggbelagda månsidan. I västerlandet sitter alla och stirrar på en zodiak som hamnat ur led. De är därför tvingade att plötsligt skriva om sin historia och förklara att det i själva verket är Skytten som är zodiakens syndabock, i total konflikt med den astrologiska traditionen.

Det är rätt tragiskt egentligen hur psyket hjärntvättas och inte ens lyssnar på reson när man "valt sida". Inte konstigt att psyket måste brytas sönder i döden och en ny kropp återfödas, så att själen till sist vaknar upp till vett.

Åter till det egentliga ärendet, frågan om mytspridaren Per Schlingmann kommer att nås av den gudomliga rättvisan under den tid Saturnus passerar sin "upphöjelse" i Vågen. Möjligheten finns eftersom han föddes ett år då Saturnus stod i sitt mest korrumperade tillstånd, fallen i egoperspektivets Vädur. 

Förvisso kan Saturnus organisera och rita upp planer i alla tolv tecken, men det är uppenbart att det alltid finns en egocentrisk agenda hos dem som ritar planer ur det fallna perspektivet. Sann rättrådighet saknas men det är bara om de väljer politiska karriärer som deras karaktärsbrist går i dagen. I folkdjupet skiljer sig säkerligen Saturnus fallen i Väduren inte särskilt mycket från andra placeringar.

Per Schlingmann föddes med en retrograd (backande) Saturnus i Vädurens 28e grad men det exakta värdet vid midnatt, 27°43', bör hellre ses som att Saturnus är på väg mot Vädurens 27 grad. Programvaran ser det annorlunda...

Det vore intressant att veta vad Schlingmann hade för sig eller var med om några dagar i maj 2000, då Saturnus för första gången nådde tillbaka till sitt startläge för den så kallade 30-årskrisen!

Realization intervals (begin - end):
15.05.2000  0:00 (GMT) - 21.05.2000  0:00 (GMT)

("Realization intervals" är otymplig engelska av en ukrainsk matematiker, men visst kan man tala om planetens rörelse inom en grad som "förverkligandet" av sökkriteriet.)

Exaktitud är förstås bara stormens öga - enligt västastrologen Charles Carter (efterapad av Stephen Arroyo i sin bästsäljande "Astrology, Karma & Transformation") "kickar" transiter till en grad före exakt aspekt. Som med alla tumregler tycker jag det här stämmer in ibland, men inte alltid.

Men snart har Schlingmann sin "medelålderskris" hos sig, och det är i samband med den man gärna skulle se något graverande om propagandaministerns ständiga manipulation av sanningen komma till allmän kännedom. Något som får honom att stanna i steget och undra vad han har vigt sitt liv åt till för snuskgöra.

Gratis programvaran ZET:s utmärkta söksystem lokaliserade snabbt samtliga tre punkter då den ädla Saturnus kommer att drabba hans gemena medfödda Saturnus inom kort, först i direkt rörelse, något senare i retrograd rörelse och till sist direkt en sista gång.

In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.lib[28]

Realization intervals (begin - end):
10.01.2014  0:00 (GMT) - 22.01.2014  0:00 (GMT)
12.04.2014  0:00 (GMT) - 26.04.2014  0:00 (GMT)
 7.10.2014  0:00 (GMT) - 15.10.2014  0:00 (GMT)

Ska Sanningen om denna propagandachefs fabrikationer gå i dagen och hans Verkliga Värde bli synligt för var och en, kommer det att ske valåret 2014! Och inte bara valåret, utan själva valmånaden september. För om vi applicerar Carters regel om en trigger-effekt en grad före exakt aspekt (här: opposition), så får vi justera den tredje posten här ovan till:
27.09.2014  0:00 (GMT) -  6.10.2014  0:00 (GMT)
Det här är alltjämt någon vecka efter valdagen, så om svenska folket med sin röst tackar för sex år av moderata lögner och destruktion av samhället till det skämt av privatiserade och illa fungerande lapptäcke allmännyttiga verksamheter vi nu har fått, då tycks det vara en mer komplex härva av planeter som spelar in och inte enbart den långsamme Saturnus opposition till sig själv. 

Man påminns om att indierna backade några steg och tog in ett större perspektiv. Saturnus HELA färd genom Vågen är en prövningens tid för Schlingmann, en tid att vakna upp och inse att allt kanske inte var så väl formulerat, organiserat, etc... 

Eftersom steget från Saturnus fall till dess upphöjelse är extremt tror jag den senaste generationen "principiella egoister" (för det är vad "Saturnus i Väduren" betyder) kommer att få ett mer extremt uppvaknande än andra kullar av saturnusbarn. (Eller rättare sagt, den komponent i våra själar som är saturniskt, ett logos eller förnuftsprincip som kan vara mer eller mindre dominant i personligheten.)

Här ser vi tidsfönstret för de miljoner själar som kom till jorden med bakläxa i frågan om själviskhet (Saturnus indikerar alltid gammal surdeg eller karma i ärendet i fråga):

Range of search: 1.01.1965 - 1.01.1975
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.ari

Realization intervals (begin - end):
18.06.1968  0:00 (GMT) - 28.09.1968  0:00 (GMT)
 8.03.1969  0:00 (GMT) - 28.04.1971  0:00 (GMT)


Första gången jag nämnde den fallna Saturnus var i inlägget om dottern till den fallna Saturnus, Petra Mede då jag noterade att medborgarrättskämpen Martin Luther King mördades kort innan Saturnus gick in i Väduren. 

De raskravaller som följde i spåren, just som Saturnus gjorde entré i jagiskhetens Vädur, bör kanske hellre läsas som att Saturnus insisterar på jaget i detta tecken och att kravallerna därför ska läsas som en sund reaktion från alla färgade i USA: "Ni vitingar kan mörda vår ledare, men ni måste erkänna det svarta jagets existens i er saturniska samhällsorganisation". 

De barn som föddes dessa år härbärgerar alltså själar likna omogna i rättvisefrågor som det rasistiska svarta USA var vid den tiden. Detta jordeliv handlar för Per Schlingmann och hans resesällskap om att lära sig tänka större än bara till sina egna privilegier.


Undantag finns! Och det är de horoskop dessa år då Saturnus byter skepnad och verkar för det goda enligt läran om planeters verksamma natur! Eller de fall där Saturnus egocentricitet körs över av andra, starkare och mer överblickande budskap.

Men eftersom både Schlingmanns sinnelag (Månen) och sinnelagets disponent (Mars) klassificeras som verksamma illgörare i Chandra lagna-horoskopet, och den fallna Saturnus bara är verksamt neutral, och konjunktion med Algol (Satans huvud), finns anledning att befara en svår medelålderskris! Ödet kommer att visa honom vad hans liv på jorden så här långt varit värt i samband med valet 2014.



Inga kommentarer: