Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 mars 2012

Om krabban (den sämre sorten)



Svenska Wikipedia: 

"Med sina kraftiga klor och snabba reflexer kan krabban krossa skalen på både snäckor och musslor, och även fånga små fiskar och räkor..."

Länge trodde jag bara uppslagsverket syftade på hur Fredrik Reinfeldt, Solen i krabbans tecken, krossade det svenska småfolket, sjuka och arbetslösa, och, det har jag börjat förstå, svenska folket i stort genom den hänsynslösa invandringspolitik som ytterst syftar till att göra Sverige till ett låglöneträsk - ett villkor för att Reinfeldts hemliga bidragsgivare ska stanna i landet istället för att välja barnarbetare i Sydostasien för sina arbetsuppgifter.

Tilläggas, apropå bildens två män födda med Solen i krabbans tecken, med försvarsministern till höger, är att den här arten kryper in i sitt skal så fort minsta oro kan anas. 

Således handlar plötsligt ALLT i svenska medier om SEKRETESS några timmar efter att den moderatstyrda regeringen ser ut att ha ställt till det rejält för sig i vapenaffären med Saudiarabien! Krabban motsvarar horoskopets fjärde hus som, givetvis, handlar om just det privata eller så kallad sekretess...
"Eftersom krabban lever i en strandnära miljö och riskerar att hamna ovan vattenytan har de utvecklat sin förmåga att klara sig även i den miljön under en tid. Så länge de inte torkar ut och deras gälar är fuktiga så klarar den sig och kan andas luft." (Wikipedia)

Men lika uppenbart är det att Fredrik Reinfeldt, Sol i Vatten och Måne i Luft, har problem med det väsensfrämmande luftelementet. Han behöver numera en propagandaminister som skriver alla längre tal.

Detta kommer att få en fortsättning, helt klart. Man säljer inte bara bort allt tal om demokratiska principer som den här regeringen om och om gör!

Se också romaren Manilius (första århundradet) korta skiss av krabbans tecken.


I medierna:

DN: Folkpartist med munkavle
GP: Reinfeldt hänvisar till sekretess
SvD: "Därför kontroversen"



2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad sa horoskopet om Sossekrabban som skrev under avtalet från början?

Seaward sa...

Några timmar förflöt innan jag såg detta och jag utgår från att du också följt medierna och nu vet att din fråga är felaktig. Jag kommenterar påståendet om "sosseskuld" i ett senare inlägg.