Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 31 mars 2012

Och än Hitlers & Reinfeldts miljö?


Klara Hitler och hennes son Adolf...

DN:s ledarredaktion har idag skrivit - anonymt - en av de mer vedervärdiga texter jag läst i denna, högerregeringens direkta megafon. 

Bakom en fabricerat vetenskaplig eller rationell hållning torgför DN ännu en gång Moderaternas arbetslinje och säger nästan rakt ut att arbetslösa människor är det för att de lärt sig att håglöshetens konst av sina föräldrar! DN pådyvlar - likt Reinfeldt och hans cyniska anhängarskara - individen ansvaret för sitt eget sociala utanförskap. 

Svensken har "lärt sig" bli en soffliggare (Reinfeldts budskap i "Det sovande folket" från 1993), men skälet är inte längre en alltför generös socialdemokratisk välfärdspolitik utan genom miljöfaktorn: "Vad apan ser, det härmar den."

Arbetslös blir man genom att registrera sina arbetslösa föräldrars situation och mentalt förbereda sig själv på detsamma. Och minsann, enligt den forskning DN hänvisar till, snart nog finner sig barn till arbetslösa föräldrar snart nog själva i samma sits!

Högern byter här försåtligt ut Reinfeldts nu ogångbara smutskastning av välfärdssamhället men fortsätter på den Lögnens väg där man låtsas som det bara existerar en arbetstagare och dennes motivation. Inte ett ord från DN:s anonyma "ledare" om arbetsgivarna, som nu fått blodvittring och inte längre är intresserade att anställa utom genom Reinfeldts mest sataniska gest åt näringslivet: fas 3-slavar som beordras in från arbetslöshetens kyla, fast nu utan lön!

Det vore intressant att se en framtida biograf skriva om hur Fredrik Reinfeldt kom att bli en så cynisk och lögnaktig hatare av den svenska välfärdsmodellen snarlikt till hur Alice Miller en gång beskrev hur en patologisk diktator vid namn Adolf Hitler formades av ett patriarkalt och kärlekslöst hem. 

För om miljö- eller präglingsargumentet - "den dresserade apan" - nu har något som talar för sig, gäller det förstås i bägge riktningarna. Och det är naturligtvis en sjufaldigt viktigare uppgift att studera vilka miljöer som fostrar framtida psykopatiska ledare, in i helvetet beslutade att driva folk in i fattigdom för att som de rövslickare dessa mellanhänder är, som belöning kanske själva få lite guldglans från de verkligt rika.

Reinfeldts "negerrötter" minns vi från den 2006 fortfarande rätt humoristiska släktforskning Aftonbladet gjorde. Efter sex år med den här människohataren vet vi att något gick väldigt fel i familjen - en avlägsen skugga som hänger kvar - och att här troligen finns ett självhat hos sittande statsministern som kan förklara en del av hans kallsinniga politik. 

Problematiken med släktförbannelsens miljö ska hållas isär från den vidare mentala störning som går under många namn: själviskhet, egoism eller Täbyandan. Täby är Sveriges kanske mest ondskefulla och själviska kommun, den utan pengar behöver inte ens besvära att titta dit. Man har sett till att hålla alla borta som inte kan KÖPA sig sin boyta. Det är ett inverterat judegetto! Styrt av moderater förstås. Är det en enklav återfödda tyska nazister som nu med ödets ironi burat in själv själva och markerar sin status av undermänniskor? Ödets lagar är faktiskt finurliga.

Det är ingen slump att dagens nyhet för några dagar sedan var upptäckten att ungdomsarbetslösheten är värre i blå kommuner än i de röda. Det har att göra med den själviska mentalitet som traditionellt odlas på sådana platser som där Fredrik Reinfeldt fick sin prägling. Dessa människor är sedan "skadat gods" under resten av sina liv, för konsten att uppfinna sig själv på nytt, är sällsynt och enbart given de gamla själar som i vilket fall aldrig skulle urarta till den nivå där moderat politik befinner sig.

*****

Låt oss kort titta på Alois och Klara - Adolf Hitlers föräldrar - och se om några spontana idéer infinner sig. När nu DN stoppat in armen i bikupan och rört om är det bara att följa ... pengarna så att säga. Hur kan sådan skit som animerar båd Fredrik Reinfeldt eller Adolf Hitler uppstå?

Precis som fege Fredriks anfader, negern som sol-och-vårade tills han kördes ut från Sverige, var Adolfs pappa ett praktfullt svin som lägrade unga kvinnor - närapå inför ögonen på den äldre kvinna han gift sig med. Beroende på hur man bedömer Alois paternalitet skulle han faktiskt kunna ha avlat fram sin ondskefulla son Adolf med en nära släkting! Klara kan ha varit Alois syssling.

Att Adolf brås på sin mor - särskilt de stålblå/grå ögonen - går inte att ta mista på, och detta bekräftas också av horoskopen, där Adolf har fler beröringspunkter med mor Klara än den åldrade och högst distanserade fadern Alois som med Klara var inne på sin tredje hustru.


Alois planeter i övre kartans inre krets. Notabelt är den skadliga attacken från Saturnus i äktenskapets tecken Vågen mot Månen i Kräftan. Han har beskrivits som en ond man med dåligt humör. Vi ser här samma slag av "dissociation" mellan förnuft och irrationella begär som i Fredrik Reinfeldts horoskop, som också drivs av de båda begärande tecknen Kräftan och Vågen. 

Men Hitlers far hade ett långt mer problematiskt sinnelag (Månen) eftersom också Jupiter späder på den ombytlighet och instabilitet som kan förutspås när mentala föreställningar söker styra ett i sig oregerlig instinktsliv. Hitlers far var urtypen för en som sökte rationalisera sina affekter - ett drag som tydligt märks även hos Fredrik Reinfeldt och som troligen är en falskhet som gått i arv i hans släkt, kanske ända tillbaka till sol-och-vårar-negern.

Alois Hitler hade ett kraftfullt stellium i Oxens slutparti, Solen, Merkurius och Venus, vilket omvittnar en primitiv och hedonistisk natur. Fredrik Reinfeldt har faktiskt sin livsfilosofi (Jupiter) i samma sluttamp av den enkla Oxen. Det enda genuina över den mannen är hans dåliga litterära smak och fäbless för skitmat på McDonalds. Han är verkligen så primitiv! Och "livsuppdragets" Sol i matsäckens tecken Kräftan lyfter honom inte nämnvärt över den snarlika Oxen.

Intressant nog är Alois Hitler och hans tredje hustru Klara en "match gjord i himmelen". Både näringstecknet Oxen och hungerns Kräfta dominerar dem sinsemellan, mannens Sol troligen på kvinnans Måne i Oxen, kvinnans Sol helt klart på mannens Måne i Kräftan!

Den som följt den här bloggen kan nu dra sig till minnas vilka tecken i zodiaken som är mest disponerade till rasism och notera hur Adolf Hitlers föräldrar tillsammans bildar den perfekta basen för ett rasistiskt rötägg genom att erbjuda just dessa två snäva och begränsade symboler.

Oxens territoriala fixering säkrades dock inte genom statistiska undersökningar utan anekdotiskt genom Nordens fyra främlingsfientliga partiledare, av vilka tre var födda i Oxen och den fjärde hade svåra problem i just detta tecken. Kräftan å andra sidan, är som måntecken tydligt associerat med snäva och xenofobiska attityder.

Detta talar för att "skit" går i familjer och jag har många gånger noterat hur vissa släkter tycks "förvalta" vissa zodiaktecken, så att de ständigt återkommer i familjemedlemmarnas horoskop, företrädesvis som sol- mån- eller ascendenttecken, men ibland på lite mer kluriga sätt.

I fallet Adolf Hitler och han mor Klara ser vi t.ex. att Tvilling/Skytt-axeln gått i arv från mor till son. Jag misstänker att det är Skytten som ligger bakom de ljusa, glödande ögonen hos båda. Med denna observation knäcker vi också frågan om Mikael Persbrandts månplacering. Nog för att Månen når Skytten tidigt hans födelsedygn, men hans oroliga inre Eld förklaras väl av ett sinne i Skytten. Och Skyttar har ofta oerhört starka ögon.

Det mest framträdande i Adolf Hitlers horoskop är annars den dåligt placerade diktatorsplaneten Saturnus i sitt starkaste hus, det tionde makthuset. Saturnus är kall och det är Vattenelementet också. Men aggressorn Mars i Väduren eldar på, samtidigt som Saturnus söker döda Elden i barnet (Väduren). Det är en synnerligen problematisk "evighetsloop" som pågår i Hitlers horoskop mellan dessa båda onda planeter och man förstår bättre att han VILLE se världen brinna från det ögonblick man återvänder till den ursprungliga babyloniska zodiaken som ger korrekta signaler. 

Faktum är att den som sett hans skrikande och härjande i talarstolen i gamla journalfilmer kommer att bättre förstå den anda som "animerade" Maud Olofsson under hennes tid som centerledare. Det är inte bara i Sverige, således, folket är så bakom flötet att de röstar fram helt rabiata figurer till maktställning.

Som synes är det från modern Klara Adolf fått den här "sensationalismen" eller "sinnen i brand". Moderns horoskop har en Mars i Eld som kastar sitt långa "dödsöga" mot moderskapets Kräftan. Klara förlorade på kort tid sina första tre barn med Alois men Adolf överlevde. Tyvärr. Sedan födde hon ytterligare tre och det är inte svårt att förstå överhettningen som kartan visar runt moderskapets tecken Kräftan.

Både Adolf och hans mor har den excessiva libidons symbol: våldets Mars konfigurerad med amorösa Venus. Adolf Hitlers horoskop antyder att han måste ha sett en hel del våld, utövat av den diktatoriska äldre fadersfiguren (Saturnus i maktfullkomliga tionde) mot sin mor.

Men han förlorade också en bror runt tretton och den blivande massmördarens skrämmande brist på vett - bara Eld och Vatten - är typisk för dem som lever ut - om och om igen - bilder som fastnat på näthinnan men där förmågan att bearbeta dem intellektuellt saknas. Hitler var, hur märkligt det kan tyckas, en helt visuell natur. Det har sagts att han hade en kuslig intuition och detta bekräftas fullständigt av Elden i det tredje intellektshuset. Men bara i den österländska zodiaken, västastrologin är som vanligt ute på sitt villospår.

*****

Om någon tycker att inläggets delar saknade integration, håller jag med! I huvudet föddes en vision i ämnet som hade krävt cirka 25 sidor. Sorgebarnet Reinfeldt fick gå sin väg med släktförbannelsen från sol-och-våraren, och Hitlers astrologiska förhållande till sina föräldrar får vänta till en annan gång på sin fulla utredning...

Inga kommentarer: