Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 8 mars 2012

Ny bulvan i moderaternas smutsiga exportplan

Mer och mer material framkommer i den svenska vapenexporthärvan. I en ytterligare finslipning av mörkläggningen - och för att hålla regeringen Reinfeldt skadelös i händelse av problem - uppdrogs Grontmij AB att leda projektet (SvD). Vice vd vägrar svara på frågor, men låt oss titta på högsta hönsets horoskop.


Google/Blogger gör ändringar och miniatyrbilderna
ser plötsligt ut som skit. Klicka för full storlek.

Man måste samla in mycket data innan man ser att mänskligheten verkligen går i vågor. Jag tror det är barnen födda cirka 1968-71 som nu får veta vad det varit värt att satsa på egoism. Hela den högervind som blåst i flera år bottnar i att människor kommit till makt men var födda då omdömets Saturnus passerade några primitiva och rätt själviska tecken, i synnerhet sagda period då Gränsdragaren stod "fallen" i egoperspektivets Vädur.

Saturnus passager
genom Vågen 1930-2020

26.11.1952 - 24.04.1953
22.08.1953 - 12.11.1955
 7.10.1982 - 21.12.1984
 1.06.1985 - 17.09.1985
16.11.2011 - 16.05.2012
 5.08.2012 -  2.11.2014 
(Saturnus backar för närvarande och kommer under året att tillfälligt titta in i sideiska Jungfrun, som den egentligen hade lämnat.)


När Saturnus nådde sin "upphöjelse" i rättrådiga Vågen i november förra året stavas detta "medelålderskris" på många olika sätt för dessa människor! Den här direktören i anläggningsbranschen är inget undantag! Saturnus är den hårda domaren som prövar individen för att se till så ingen korruption finns kvar i själen. Som Jesus sade en gång: Sannerligen, du kommer inte ur det här förrän du betalt till sista öret! Själavandringen är en dold process som söker göra folk av oss, vi simpla hungriga och näriga djur! 

Att Sverige leds av den mest primitiva regeringen som går att tänka sig, astrologiskt, är naturligtvis et deprimerande besked om folkets hälsotillstånd. Det är ett moment 22, i vilken ända ska man börja arbeta? Om folket väljer sådana här skumraskfigurer kommer det aldrig att bli några positiva signaler tillbaka ner till folket, inga bra rollmodeller. 

Allt svensken växer upp på nu är konsten att göra snabba och egoistiska klipp. Det börjar vid datorn med nätpoker för pojkarna och flickorna skolas in att sälja och köpa vårdbehövande som om människohandel kommit åter.

Vd:n för Grontmij (moderbolaget i Beneluxländerna) föddes med en tunnelseende Saturnus som verkar från egoprincipens Vädur. Det första kontrollplaneten får syn på är "lätta och stora pengars" Jupiter mitt över i Vågen. Sådan är hela årgång 1970 skadad i grunden. 

Jupiter passerar Vågen:

12.11.1969 - 11.12.1970

Det finns en karaktärssvaghet skriven i himmelen under ett helt år och lycka den som föddes vid perioder då den här oppositionen var nedtonad! 

Andra blir vettlösa anhängare av ekonomism och marknadskapitalismen, som vi nu ser skadar ett samhälle i grunden. För att inte tala om hur insensitiva och kallsinniga dessa människor kan blir när deras själva spelplan ifrågasätts! Ekonomism är inte en människovärdig förståelsehorisont. Den är helt i paritet med naziutrotningen av "underlägsna raser" för Blodets skull. Byt bara ut Blodet mot Penningen, så ser man den strukturella likheten. Allt och alla kan offras för Penningen.

Jag läste nyss att den romerska 200-talsfilosofen Plotinus menade att oppositionen är det enda förhållande mellan två ting där båda modifieras av spänningen. (Jag har länge misstänkt att Saturnus i andra vinklar "håller i" den planet som mottar dess aspekt men, möjligen, i opposition/dialog, kan förändras något lite.)

Det goda som kan komma ur denna tid för den fallna årgången är att det som händer kommer att bringa tillväxt till deras själar. Många av dem kommer inte återfödas lika naiva någon mer gång. För samtidigt som Saturnus i egocentriska Väduren i sig är BROTTET pekar Jupiter i Vågen ut lösningen: delad rikedom är dubbel rikedom. 

Att Jupiter i Vågen visar sig signifikant överrepresenterad i 402 horoskop för brottsdömda berättar förvisso en annan historia: att Jupiter, lagens planet, är den minsta gemensamma nämnaren för dessa kriminella. Vågen står för balans och rättvisa mellan två individer - det är här Gränsdragaren är upphöjd för en korrekt förståelse av ömsesidighetsprincipen. 

Att Lagens Jupiter står här är begripligt då den är Saturnus principiella motpol. Det vi ser i de kriminellas horoskop är nämligen den korrupta versionen av Jupiter, den som istället uttrycker sig genom chanstagare, klippare, snabba vinster, etc. De indiska astrologerna noterade detta så till den grad att Jupiter blivit karaka (signifikator) för horoskopets 5e spekulationshus (som i värdepappersspekulation). Se vidare horoskopet för filmen Wall Streets premiär där femte huset som spekulation kommenteras.

På den här vd:ns karta - designad med en månascendent - ser vi den sataniska axeln tydligt markerad mellan 2a ekonomihuset och 8e mörklagda korruptionshuset. Vi har således Eld- och Lufttecken för "kreativ planering" i ekonomiska frågor. Ett ganska tydligt omen givet den vändning den här okände mannens liv plötsligt har tagit och just under hans saturniska "medelålderskris"! För minns att månascendenten ofta kastar ljus över psykets inre skrymslen och vrår!

Denna Jupiter är en formidabel akilleshäl i horoskopet eftersom den inte bara opponeras av en fallen Saturnus utan också själv utgör fundamentet för en nymåne i Fiskarna. Vi har återigen ett praktfullt "dissociationssyndrom", precis som hos den mörkande försvarsministern och, i en annan dialekt, hos den mörkande näringsministern!

Jag har även i samband med privatvårdskandalerna pekat på att nästintill varenda moderat verkar ha den här "judestjärnan" inbränd på sin födelsehimmel. Den finns visserligen på var tredje himmel i varierande styrka, men den verkar närapå alltid vara med när det kommer till egoister som söker runda staten och bli rika för egen del. Dissociation, desinformation. Korrupta själar. Undantag finns naturligtvis, men de dyker aldrig upp i medierna och bilden blir därför att glidningen mellan Vatten och Luft skapar individer som alla kör med dubbel bokföring.

Vad är detta för folk, moderaterna, som snott åt sig ledningen över Sverige? Jag hävdar att de är återfödda nazister, men den här gången kommer de inte som rasbiologer utan som fanatiska ekonomister!

*****

Bonusspaning.

Hur gick det för andra födda i Fiskarnas tecken det här året?

Bland 6.000 sparade kartor hittar jag tretton ytterligare:
  • Joakim Berg;16.3.1970 - artist, hyllade bandet Kent
  • Daniel Westman;20.3.1970 - jur kand, kallade TPB-domen välskriven
  • Andreas Johnson;22.3.1970 - artist, mycket modersbunden
  • Lara Flynn Boyle;24.3.1970 - aktris, "konstig", modersbunden
  • Sharon Corr;24.3.1970 - musiker, folkmusikbandet The Corrs
  • Mariah Carey;27.3.1970 - artist, diva, gifte sig för pengar, mentalt sammanbrott
  • Vince Vaughn;28.3.1970, skådespelare, extremt svartsynt
  • Stefan Stern;1.4.1970, (s)-svikare, näringslivskonsult, Monas man bakom petningen av (v) ur den instabila alliansen före valet 2010
  • Daniel Sachs;2.4.1970 - vd för investeringsbank
  • Jonas Linderot;3.4.1970 - docent i pedagogik, hyllar våldsamma dataspel
  • Narasimha  Rao;4.4.1970 - dataprogrammerare, designer av astrologiska dataprogram
  • Jessica Gedin;12.4.1970 - självgod och inte så lite elitistisk människa i förlagsbranschen
  • Fredrik Thoresson;13.4.1970 - Newsmill-debattör efter massmordet i Norge - alltjämt lika islamofobisk.

Med en blick mot Gedin, dygnet innan Thoresson, kanske man kan ana någon slags överskattning av de eller det egna (fyll i lämplig sekt/åsikt) och motsvarande behov att förklena dem på "utsidan" - Gedin var, om jag inte missminner mig, med på en elitistisk mailinglista skapad av Alexander Bard, också han född i Fiskarnas tecken!

Här anas kanske tecknets svaghet. För minns vad Fiskarna också står för: slutna sällskap, människor som lever avskilda från samhället i övrigt. Bokmalen i Gedin är väl det mest harmlösa uttrycket för den här typen av genuin introvert. I värsta fall blir de dubbelnaturer, men astrologin har många sätt att uttrycka dubbelhet förutom Fiskarnas symbol.

Inga kommentarer: