Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 mars 2012

Nationalhoroskopet & vapenskandalen

Det är en viktig fråga, huruvida Ekots dynamitnyhet i sin första morgonsändning den 6 mars triggar nationalhoroskopet på något avgörande sätt. Här ges ett perfekt tillfälle att prova om den Vågascendent stämmer som gällde för huvudstaden vid öppningen på det dygn som den officiella dokumentation anger.

Tillkännagivandet således, till skillnad från klubbslaget i riksdagen dagen innan. Jag har resonerat som att tillkännagivandet motsvarar ett barns faktiska födelse. Sedan finns förstås det datum då nya grundlagen började gälla, f.o.m. midnatt den 1 januari 1975, men ingen verkar seriöst ha övervägt detta datum, och jag gör det inte heller. Gällandedatum låg inbakat i tillkännagivandet till nationen av att en ny grundlag hade klubbats igenom.


Nationalhoroskopet i inre kretsen.
Ekots morgonsändning i den yttre.

Ämnet är värd en lång studie men jag inskränker det här till några korta iakttagelser.

Saker på himmelen talar faktiskt för att Sverige har en ovanligt kylig Vågascendent (disponenten Venus står i Jordtecknet Stenbocken i det kalla, privata och slutna fjärde huset). Inte minst att Saturnus i slutet på förra året gick in i sitt upphöjda läge i Vågen, där den stränga Saturnus kräver rättvisa och balans. En tid för moralisk upprustning kan man säga. 

Typiskt nog har Sveriges regering börjat darra sedan Saturnus nådde nationens första jag-hus! Socialdemokratin har börjat återhämta sig efter en lång svacka och fler och fler har börjat märka att regeringen Reinfeldt ljuger som borstbindare och oftare har mer fel i sak än den arme Håkan Juholt som högerpressen drev bort för relativa småsaker. Givet socialdemokratins snabba återhämtning ser man att detta tydligen var ödets vilja. Den något förstelnade svenska folkmentaliteten kände bättre igen sig i Löfvens personlighetstyp än den eldfängde och rappe Juholt...

Jag sätter ett utropstecken i Sveriges första hus för att Saturnus nu börjat röra om när det kommer till svenskarnas förljugna självbild. Detta budskap stämmer perfekt in i den märkliga ändring i väderleken som inträffade efter att Juholt gjordes till syndabock och fick gå. Nu var medierna helt enkelt tvingade att gräva efter något nytt. Och de hittade guld. Tvättäkta korruption - en regering som smyger bakom svenska folket med djupt oetisk vapenhandel och i flera dagar söker ljuga sig ur den uppdagade härvan med bulvanbolag och allt.

Märk hur oppositionen från den rättrådiga Saturnus stirrar rakt mot Sveriges allianshus. Det är välkänt att sjunde huset inte bara är äktenskapspartnern utan också affärsavtal. Eftersom detta är ett nationalhoroskop handlar sjunde huset således om allianser med utlandet. Det är högst signifikativt att stora pengars Jupiter under ett år rör sig genom huset för Sveriges utlandspartners!  

Den här månaden är dessutom pengarnas planet Venus i huset, och den betecknar ju förstås primärt allianser. Men den upphöjda Saturnus stirrar den själviska Väduren stint i ögonen och kräver att den växer till sig eller får finna sig i att decimeras. Det är något i tiden som involverar Sverige och dess allierade i utlandet, och med två monetära symboler i sjunde är det en rätt uppenbar signal om handelsförbindelser.

Sveriges "medfödda" Venus - tillika vår rollspelssignifikator - står i "dolda" fjärde huset vilket visar vilket hysch-hysch det är bland svenskarna om att tala om sina inkomster! Nationen är generande materialistisk men vågar inte erkänna det för sig själv. 

Faktum är att också "folksjälen", Månen i Väduren, med sin disponent Mars i åttonde huset för "andras pengar" beskriver att svenskarna är besatta av pengar. Så varför skulle inte regeringen Reinfeldt - som anklagat svenska folket för att vara fifflare och passiva bidragstagare - upprepa Nationalsynden i smusslande och oetiska affärer. Fredrik och Filippa Reinfeldt har verkligen varit praktfulla exempel på den smutsigaste typen av svensk, hycklande och svårt materialistisk. 

Men nu har således Luftplaneten Saturnus nått det svenska egot och genast vädras unkenheten ut, eller rättare sagt lyfts fram till allmän beskådan. I horoskopet som studerar transiterande planeter över en individ eller en nation är ofta Månen en slags sekundvisare. Och titta hur "rätt" ett antal budskap faller här:

Saturnus, ödesplaneten, har nått Sveriges självbild (ascendenten) för en 2½ år lång självsanering.

Saturnus opponerar sjunde huset för partners. Sjunde huset innehåller under ett år lätta pengars Jupiter.

Pengarnas Venus låg när skandalen briserade i sjunde för en indikation om affärspartners.

Ekot släppte nyheten bara en vecka efter landets "födelsedag", Solens årliga passage genom sitt eget tecken Vattumannen. Skandal- eller olycksskapande Mars ligger här ännu i en stark opposition med Sveriges hjärta (Solen)! Tänker på NASA-rapporten om de starkaste soleruptionerna på fem år. Solen opposit eruptiva Mars... Nu blev den här omgången inte så stark som först varslat enligt Expressen.

Och Månen, "sekundvisaren", befann sig dagen för nyheten i nationens tionde hus för den officiella ytan, den yttre prestigen, etc. Men Månen står för hemliga och mörklagda ting - fjärdehusets "sekretess". Är detta vår "naturliga" sjundehus-Måne (som relaterar till landets utländska allianser) som här lyfts upp till allmän beskådan? 

Märk hur skandalen eskalerade under de kommande dagarna med otaliga lögner allteftersom Månen gled in i fullmåneläge, och därtill in i en förödande skadegörelse förorsakad av kombinationen i Lejonet (de stora ledarna) med den omoraliska Mars. Behöver mer sägas? Himlen "undertextade" det som hände Sverige dessa dagar. Det är högst signifikant att vi har Sveriges egen Vattuman-Sol "klämd" av denna dramatiskt omoraliska fullmåne!

Det är notabelt att Ekot-horoskopet inte innehåller vilken Måne som helst utan en av de åtskilliga Månen-i-Kräftan Sverige nu kommer att vara med om där Saturnus kastar sina dom över de hemliga strukturerna bakom Kräftans slutna dörrar. Eftersom Saturnus står i Luft och Månen under två dygn varje månad passerar Kräftans Vatten kommer det att bli många tillfällen att studera svenska lögnare under de kommande två åren! Många privata (Månen) saker kommer att gå i dagen.

Nu har showen börjat! Operation återställande efter moderaternas fullständigt horribla ego-cirkus som lämnat sjuka liggande i rännstenen och arbetslösa travade i fas 3-läger. Vad var det här för mardröm svenska folket röstade fram? Vad hade nationen att lära sig? Att den socialdemokratiska välfärdsmodellen kanske inte var så sexig men åtminstone inte människovidrig och förnedrande!

Fredrik Reinfeldt har i alla avseenden varit en mardröm för Sverige. Inte något har han gjort rätt, till följd av sin obegripligt cyniska världsbild och människosyn.



Tillägg. 

Missa inte att Ekotsändningen med nyheten om regeringens hemliga vapenaffär går ut i etern från radiohuset i Stockholm halvsju på morgonen, just när Stenbockens 5e grad stiger i öster och så att säga stryker förbi Sveriges "hemliga pengar" i det sekretessbelagda fjärde huset! 

Man kan läsa detta som "spotlight på en makthavarnas/Stenbockens allians/Venus av typen fjärdehus-dold". Men det är ju lätt att se saker efteråt. Väg dock in detta ascendentomen som toppen på ett isberg av sammanträffanden här ovan. Om Månen är sekundvisaren är ascendenten millisekundvisaren.

Ur morgonhimmelens perspektiv är det den rättrådiga domaren Saturnus som basunerar ut sitt budskap från tiondehusets myndiga position - och hur det kändes i Sveriges första ego-hus!



I medierna:


SvD granskar kritiskt Tolgfors eländiga presskonferens och alla de frågetecken den lämnar efter sig. DN släpper snabbt nog skandalen från förstasidans fokuspunkter men har en bra ledare. (Konstigt annars av högertidningarna när folkets röst i en blixtsnabb opinionsundersökning sagt sitt om vapenexport till diktaturer!)

I SvD kommenterar också statsvetaren Ulf Bjereld (s) saken: allt hänger nu på Fredrik Reinfeldts nästa steg. Men Reinfeldt har redan spelat ut populistkortet och låtsas värna om svenska arbetares jobb!

Vad gjorde regeringen Reinfeldt under den plågsamt utdragna SAAB-skandalen? Gömde sig, i hopp om att slippa ingripa, pratade nonsens och förberedde i hemlighet "omställningsbidrag" åt de blivande arbetslösa!

Vilken hycklare, vilken dubbelspelare!

Men Saudiavtal, det gillar Reinfeldt, för där luktar det massor av pengar. Mannen saknar, som med nästan alla räknenissar, sunt omdöme. Han är livrädd för att involvera sig i de motiga frågorna. Friskförklara cancersjuka, så låter en galen människas politik, en människa som inte kan hantera livets komplexitet.

Det är märkigt att svenskarna har så svårt att väga in alla ledtrådar och se den förskrämmande helheten om Sveriges kanske mest inkompetenta regering någonsin.

1 kommentar:

Anonym sa...

men reinfeldt är väl ansiktet utåt, eller?