Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 12 mars 2012

Mörkade partibidrag vs. redovisade vd-löner

Här är ett förunderligt stilrent exempel på hur hyfs och ohyfs avslöjas genom astrologin.

Jag hittade tillbaka till Andreas Cervenkas avslöjande artikel från den 13 november 2011, om hur Stockholmsbörsens beslut att ledningslöner måste redovisas f.o.m. 1994 faktiskt fick även den svenska kapitalismen att helt gå i spinn. Män utan kultur men med desto mer kriminella gener gjorde det nu till en tävling att övertrumfa varandra i inkomst. 

Minns hur detta var tiden när socialdemokratin var som djupast nere i sveket mot sina värderingar om mänsklig rättvisa - marknadskapitalismens (ekonomismens!) ruttna värderingar smög sig på den naiva svensken genom själva det parti som borde ha markerat mot de giriga krämarna!

Idag har vi katastrofen nästan fullbordad. Arbetslösa har hamnat under fattiggränsen sedan regeringen Reinfeldt fryst ersättningsnivåerna i sex års tid alltmedan vd-lönerna är tiotals gånger så höga som de anställdas....

Bloggen har nått allt för långt i sin validering av den antika astrologin för att kunna rekapitulera varje steg i varje inlägg. Men symbolerna fungerar och horoskopet för Stockholmsbörsens löneredovisning bekräftar precis varenda tes så här långt! Horoskopet rymmer klassiker som "sensationalism", "girighet" och många andra avigsidor i den mänskliga erfarenheten.



Vi får dras med Fredrik Reinfeldts eget rollspel (ascendent) i Jungfrun för alla horoskop ställda för det nya året länge till. Vårdagjämningens precession låter de 12 principerna sakna rotera under det 26.000 lår långa Storåret. Den platoniska månaden "Jungfrun" vittnar således om att mänskligheten nu genomlever ~2160 år av privategoism eller villfarelsen att man är "sin egen lyckas smed".

Det är Jungfrus kritiskt-reduktiva intellekt (Merkurius) i kombination med uppelvelsen av i rummet solida och åtskilda kroppar (Jordelementet) som omvittnar att mänskligheten just nu befinner sig i i djupaste okunskap om verklighetens beskaffenhet.

Vi är halvvägs genom detta materialistiska rollspel på planeten jorden. Jungfrun är också jordbrukaren som strävar efter profit i varje handgrepp, men det skulle bära för långt att här söka förklaringen till hur dess totala haveri uppstått i vår egen tid, när människor helt börjat mätas i pengar och ingen vill betala ett öre för tider då löntagaren inte är aktiv i en profitalstrande verksamhet. Människan har reducerats till en slav i det ekonomistiska systemet på ett mer omänskligt sätt än t.o.m. i Romarriket!

Talande för nyordningen på Stockholmsbörsen är horoskopets Måne hemma i härskarläge i Kräftan denna första januari. Detta är den naturliga girighetens placering. Månen i härskarläge tar inte order från någon annan planetär disponent utan är helt enkelt rov för sin egen omättlighet. 

Om inte denna kvinna (detta sinne) har en man (Solen) - en ande - som ger henne tydliga direktiv, är hon förlorad i sina irrationella begär. Se bloggens "normhoroskop", SEB-chefen Annika 'Fallskärm' Falkengren med inte bara Månen i Kräftan utan dessutom girighetens demon Rahu i samma tecken och även Solen fallen i det kalla och hungriga Vattenelementet!

Men vad gör ledaren Solen detta år? Jo, gemensam sak med den omoraliska krigaren Mars, som angriper Månen för ett stormande Eld- och Vatten-krig som eggar den irrationella eller vegetativa själen maximalt!

Och för Jungfruascendenten antar Månen rollen av en verksam illgärningsman eftersom den tillfälligt äger det elfte huset för förmögenhetsbyggande. Detta är en styggelse, ansåg de visa män i antiken som konstruerade detta sublima schema som obönhörligt avslöjar själar på irrvägar.

Vi har också "stora och lätta pengars" Jupiter i andra ekonomihuset för samma förödande penningfixering som brukar resultera när båda ekonomihusen är aktiverade. Jag vill nämna Fredrik Reinfeldts horoskop på den punkten, just för att hans sätt att mörklägga informationen om vilka från näringslivet som köper den löntagarfientliga politik han nu drivit i sex år kontrasterar mot budet i ovanstående horoskop. Titta på planläggaren eller dirigenten Saturnus i båda kartorna. Enkelt nog eftersom båda företeelserna föddes under Jungfrun.


Stockholmsbörsen inför regeln att ledningens löner ska publiceras: horoskopet har ledningens Saturnus i aspekt till Rahu i tredje publikationshuset. Rahu är som bekant den giriga demonen som agerar som en slags megafon för allt som kontaktar den.

Reinfeldts dolda dirigenter (Saturnus) önskar istället det motsatta: istället för den blåslampeeffektens Rahu vill de av Reinfeldt ha mörkläggning och tystnad om partibidragen, således har månnodsaxeln vänt sig 180° så att den nedtystade eller dämpande södra månnoden Ketu täpper till tredje kommunikationshuset! (Samma aspekt förklarar varför Reinfeldt inte klarar att tala sanning heller i alla de andra frågor han yttrar sig.)

Det är inte ätt att avgöra vilket horoskop som är värsta. Att vara frispråkig om ledningen och därmed stimulera ytterligare girighet eller att vara den monetära maktens köpta mörkläggare och lydiga spratteldocka... 

Reinfeldt kommer på ålderns höst att ångra att han sänkte sig och blev en hora. För notera hur även i detta horoskop den giriga Månen är "verksam" för det onda och stadigt placerad i det monetära andra huset! Ett ynkedomens horoskop, en man utan värdighet eller kultur. En usel folkledare som lyckas förgifta stora grupper människor till monetär själviskhet genom lömska mutor, pengar han tog från de sjuka och fattiga. En verklig folkförvillare.


Anmärkning. 

Andreas Cervenka tycks radiostyrd från stjärnorna, han också. Artikeln publicerades bara två dygn innan Saturnus lämnade sitt vinstlystna läge i Jungfrun och tvärvände i beteende genom att bli "upphöjd" i rättrådighetens och rimlighetens tecken Vågen. Saker och ting "ligger i tiden".

Och se vad som hänt på bara några månader: jämlikhetspartiet socialdemokraterna har återtagit dominansen i Sverige enligt dagsfärska undersökningar. I USA har Wall Street bannlyst de vettlösa bonusarna - kräken drar nu västerut till Kalifornien och it-branschen där de hoppas få tillbaka sina kriminella ersättningsnivåer.

Världen kommer åtminstone att till del självsanera sig under den omdömesgilla Saturnus 2½ år långa färd genom rättvisans tecken. Marknadskapitalismens undergång ligger lite längre fram i tiden. Vattumannens tidsålder (eller platonska månad) blir en egalitär tid på jorden.

Platons vision i "Staten" kommer att besannas och det ser f.n. ut som om det är Kina som kommer närmast den store västerländske teoretikerns vision om den korrekta tredelade samhällsstrukturen, särskilt som det hörs viskningar om Konfucius återkomst efter lång tid ute i kylan.... Hos Platon håller sig marknaden på botten, där den hör hemma. Den har inget att göra på politikernivå och har per definition ingen släktskap alls med toppskiktets filosofer, vilkas uppgift det är att rådge politikerna så att det inte går så illa som det tyvärr gjort för väst.


I medierna: 

En svensk doldis i storfinansvärlden talar ut i SvD om den perversa vändning kapitalismen har tagit.

Se även: Innevarande Saturnus i tropisk zodiak - det är den österländska och inte den västerländska zodiaken som exakt koinciderade med avhysningen av Occupy Wall Street-demonstranterna, vilket i sin tur kan sägas ha varit början på omtänket i finansvärlden.


Inga kommentarer: