Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 11 mars 2012

Materialismens ultimata svek mot individen




DN:s rubrik är så absurd att jag först skrattar åt den oavsiktliga humorn. Sedan slår det mig att vi här ser hela västerlandets tragik i koncentrerad form: så omyndigförklarad är människan att till och rasism, en kombination av rädsla och okunskap numera ursäktas och ges en kemisk förklaring! (Noterar att tidningen stängt av bloggmöjligheterna till artikeln!)

All mänsklig värdighet har dessa galna vetenskapsmän krossat. Västerlänningarna är nu hjälplöst darrande offer för sina kroppar, sina känslor, sina egna tankar!

ALLT MÅSTE MEDICINERAS. Sömnsvårigheter, trötthet, gråa hårstrån, andedräkten, perspiration, underlivskrämer för erotiskt frusna kvinnor (herregud, allt har väl sin tid). Den verklighetsbild västerlandet serverar sina medborgare är sanslös. Den värdelösa Marknaden styr allt och alla som lyssnar till den blir snart nog Värdelösa. Hela deras liv blir en enda lång rad av rituella undvikanden.

Samtidigt ligger det något djupt talande i att det är pillerindustrin som nu "tar sig an" rasismen i avsikt att skapa ett kommersiellt botemedel. För har inte bloggen noterat hur särskilt Månen i Jungfrun tenderat mot rasism och främlingsfientlighet i ett studium av politiker av viss sort?

Och vad symboliserar Jungfrun? Jo, ett fysiologiskt fitnesstänkande. Friskvård och hälsa brukar sortera under Jungfrun och/eller dess naturliga sjätte horoskophus. Det är intressant nog också "fiendens hus" enligt indisk astrologi, vilket genast blir begripligt med den här bloggens unika fynd av främlingsfientlighet i det motsvarande tecknet.

Och jag skulle dessutom vilja placera kemin - dvs. ytterst hela pillerindustrin - i detta Jordtecken vars drivande princip är den hårklyvande Merkurius. I det materiella söker den finfördela vad som på "Jordelementets vibration" uppfattas som materia, klassificera (namnge) och montera samman det sönderdelade på nya sätt. Merkurius manipulerar. Etymonline.com kastar underbart ljus över planeten som styr händerna:
manipulation

c.1730, "a method of digging ore," from Fr. manipulation, from manipule "handful" (a pharmacists' measure), from L. manipulus "handful, sheaf," from manus "hand" (see manual) + root of plere "to fill" (see plenary). Sense of "skillful handling of objects" is first recorded 1826; extended 1828 to "handling of persons" as well as objects.
Och t.o.m. pillerindustrin kom med i en referens om farmaceuters don för dosering!

I ohöljt förakt över kemisternas reduktionistiska världsbild (det är den som är upphovet till vår tids utbredda ateism) har jag inte brytt mig om att studera Nobelpristagarna i kemi. (Men det kanske kommer.)

Det var dock - till skillnad från ekonomi - ett av de ämnen Alfred Nobel nämnde i sitt testamente, och då Nobel själv var född i Vågen men med Solens disponent Venus fallen i materialistiska Jungfrun - och därtill immobiliserad av den stränga Saturnus - tror jag det finns visst fog för att placera såväl inorganisk och organisk kemi i Jungfrun.

Men inte enbart där, för organisation är väl om något det som utmärker det periodiska systemet och för sådan är det Saturnus eller den saturniska Stenbocken (Jordelementet) som ligger lika nära till hands. Nu råkade Alfred Nobel ha sitt sinnelag just i Stenbocken!



Det ser alltså ut som om hans eget horoskop perfekt beskriver kemin astrologiskt. Det är ett fenomen begränsat till det lägsta av de fyra elementen, det med sämsta förklaringsvärdet (annat än i rent materiella frågeställningar). Men det är dock det element som "förklarar" varför själarna är här på jorden: själarna fascineras av den objektifiering som den här dimensionen erbjuder!

Att Alfred Nobel dock hade Solen (och Merkurius) i Vågen, i Luft, förklaras kanske bäst av hans havererade författarambitioner.

Men man kan förstås också se Luftelementet som rationaliserandet i idealistisk riktning av hans samtids extremt materialistiska böjelse. Hade han inte varit född i Vågen hade aldrig Nobelpriset instiftats. Jungfrun och Stenbocken är alltför jordnära och pragmatiska för att komma på tanken att uppföra en hyllning i Luften för framstående vetenskapliga rön.

Jag noterar än en gång hur firandets och celebritetens planet Jupiter står i direkt och kreativ opposition till Nobels Sol. Den fallna Solen kommer således på idén att hylla starka vetenskapliga framgångar. På Nobels egen sida, solsidan, hittar vi krigiska Mars. Och för all del, han sägs ju (med orätt) vara dynamitens uppfinnare.

*****

Se även: Där DN-artikeln nämner ett test av 36 rasister som fick betablockerare har den här bloggen granskat 133 rasisters Sol och Måne för upptäckten av det lunära "sinnelagets" aparta beteende just i "kemins tecken" Jungfrun. Tankväckande, eller hur?


Inga kommentarer: