Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 mars 2012

Madsens misshandel

Jag kommenterar sällan frågan om alkoholen skadeverkningar jämfört med marijuanans. Den senare är ju narkotikastämplad i Sverige medan det i själva verket är "vår kulturs" alkohol som är den stimulantia som ligger bakom horder av sociala problem. 

Det är därför rätt parodiskt att läsa i Aftonbladet hur B-skådisen Michael Madsen under alkoholpåverkan misshandlat sin son för att denna rökt på! Det avgör väl nästan frågan. Det påminner också om hur provinsiellt och rent godtyckligt det svenska förnuftet är.

Michael Madsens horoskop visar sig vid närmare påseende vara den typiska misshandlartypens. Men här måste man också sticka in att de vanartiga budskapen lika gärna kan betyda någon som är i riskzonen att bli brottsoffer. Det är det som är så frustrerande med astrologin (på den nivå jag behärskare) - man ser att våldet ligger i luften, men ser inte vem som kommer att spela vilken roll.




Blogger trasslar med bilderna. Här är länken till kartan, utanför systemet:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYLNaJKfR8Ct1XOAQVwINGsQDQh1iv6bH3iPNIn7c_OUXKQ516WvvZWJSC9Gxyn8AlTTrccGVqK5gVwW1E9sHxV6NTSEaeIw-LbHjP3jVKMKlMMxeugKxVBRJOpaomMFGQk7TNap51xSE/s1600/madsen-michael.jpg

Det är i synnerhet när storkorset i mörkrets, ignoransens eller rent av galenskapens kvalitet Tamas har aggressorn Mars på en av korsarmarna, som varningen för våld eskalerar. Här en Mars i svag kombination med Satans huvud och i angrepp mot Venus. Som älskare torde den här mannen vara en insensitiv buffel!

Man kan också notera att storkorset i Tamas automatiskt leder till "det sociala utstötningssyndromet", och med Oxen/Tjuren som en av zodiakens naturliga "bullies" (bufflar) uppstår här precis den typ vi sett Madsen göra i den ena hårdkokta kriminalfilmen sämre än den andra.

Jag undertextade en ren skräpfilm för några år sedan där Madsen verkligen ramlat ner några snäpp i filmindustrin sedan Tarantinos Reservoir Dogs. Det blev ett och annat småfel i texten, minns jag, men ingenting mot det patetiska slutet på rullen.

Det fanns nämligen ingen slutscen. Madsen och några gangsters gick runt och försökte improvisera fram en dialog. Filmen bara rann ut i sanden! Det sämsta jag sett i hela mitt liv. Det här horoskopet stämmer på något sätt in med detta, mitt sista intryck av Michael Madsen.

Se även storkorset i mörkret hos Anders Borg och Fredrik Reinfeldt, två som också spånar mer eller mindre övertygande för att skyla okunskapens mörker.


Inga kommentarer: