Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 7 mars 2012

Kopplerskan ISP

Sanningen om det pengahungriga och moraliskt indifferenta Sverige rullas nu ut i och med vapenexportskandalen - med moderater som Rovkapitalets villiga springpojkar. Radio och tidningar berättar om tillsynsmyndigheten som den villiga affärsförmedlaren med diktaturer. (DN, SvD, AB, GP)

Försvarsminister Tolgfors moltiger och oberoende exportkontrollanten generaldirektör Andreas Duse på Inspektionen för strategiska produkter tycks mer fungera som kopplerska än restriktiv bedömare av främmande nationers stabilitet och grad av demokrati. 

Fatta! I bakvattnet Sverige sitter en enda man och bestämmer när och till vem Sverige ska exportera vapen! När det här är över kommer Löfven och nuvarande opposition att ha ett digert arbete på att återställa Sveriges förtroende inför omvärlden. 

Vi är ju ett skämt. Svälter ut våra egna sjuka och fattiga fast vi håvar in pengar från diktaturer! Sådan är Reinfeldts och Borgs så kallade "ekonomism" där allt räknas i kronor men människor inte har något plats. Räknenissar finner tvärtom den variabeln problematisk och oönskad.

Därför tvingas ryggliggande skadade av moderaterna att söka arbete och de långtidsarbetslösa stuvas in i fas 3 förvaringsläger, från vilka inte ens två på tio lyckas ta sig ut! (Regeringen har sett till att hålla förvaringskostnaderna låga medan entreprenörer i människoförvaringsindustrin kan hämta ut mångmiljonlöner!)

Generaldirektör Duses horoskop ser vid första anblick positivt ut, och det säger en del om hur även den bäste kan falla för korruption och falskt beteende för att gynna "laget".

Livsuppdrag: Skytten/Utlandet.
Disponent: Jupiter (förmögenhet) i Vågen/Alliansen.

"Förmögenhet via partnerskap med utlandet"


Notabelt är dock den totala bristen på Jord. Det öppnar för extremism eftersom det saknas "reality checks" - allt bedöms i det mentala. En extrem skrivbordsanalytiker. 

Vid närmare anblick hittar jag dock ett formidabelt frågetecken för människans heder, trots att Månen i Lejonet, baserad på Solen i Skytten brukar ge en oerhörd känsla för heder. Lejonet, för att det är så hårdnackat och stolt, Skytten för att den drivs av en sanningslidelse. 

(Jupiter är religionens planet och den faktor i människan som söker svar på de stora frågorna, även om en lägre Jupiter - lätta pengar och snabba klipp - är vanligare förekommande i korrupta och sekulära kulturer som vår egen.)

Antydan om bristande heder syns både hos expansiva Jupiter ("ja till export") och kontraktiva Saturnus ("begränsning eller nej"). Båda dessa två stora ödespenslar verkar nämligen i det abstrakta och teoretiska Luftelementet. De manipulerar språk och bygger "luftslott". Så långt kan Luften ge fantastiska logiker och analytiker. Men Luftens rationalitet kan också ge fenomenala lögnare eller desinformatörer när motiven är dunkla.

Och här har generaldirektören - precis som Sveriges horoskop - den förnuftiga gränsdragaren Saturnus i det moraliskt indifferenta försäljartecknet Tvillingarna, medan förmögenhetsbyggandets Jupiter står i pengarnas tecken Vågen (där den för övrigt är överrepresenterad i horoskop för kriminella). Man kan eventuellt säga att viljan till förmögenhet är större än mognaden i frågor om att rättrådigt säga nej eller dra en gräns. Tvillingarna liknas vid en pojke, Vågen är en äktasmogen människa. Det finns en turordning inbyggd i zodiaken och steg ett måste vara avklarat innan steg två vidtar.

Men det verkliga problemet med dessa magnifika planeter i det antika kosmos sjätte och sjunde krets - som båda behövs för omdömesgillhet när ansvaret är stort - är att såväl Jupiter och Saturnus lider av skadad rationalitet.

I båda fallen slirar Luftelementet på Vatten - därav de små vattengröna missfärgningarna på kartan. Irrationella instinkter läcker in i luftkonstruktionerna! Tankar föds och söker legitimera irrationalitet eller det som ren instinktsnivå upplevs som den yttersta verkligheten.

Och Vatten ÄR kallt och närigt, det om något har bloggen tryckt på. Det är alltså vilja att FÅ något (att motta gudomlig Eld) som driver individen när vi backar ändå upp till vårt solsystems utkant och tittar på grundstrukturen till det som på en lägre nivå blev livsödet Andreas Ekman Duse. 

Vad är det då för djuriskt, irrationellt Vatten som strömmar i exportgranskarens undermedvetna? Ja-sägaren Jupiter disponeras av pengarnas Venus i sitt skadade läge i mörkande Skorpionen. "Ja" till försvarsindustrins byggande av förmögenhet via vapenexport - sådant är det grundbud Duses eget horoskop harmonierar med. Att pengarna/Venus ligger i dödens tecken Skorpionen, vars härskare Mars representerar vapen, passar perfekt i det här fallet.

Och nej-sägaren Saturnus med dess noggrant reglerade ramverk då? Också här undermineras den unga Tvillingarnas systematik genom att disponenten Merkurius - handelsmannen - dealar med död i Skorpionen den också! I generaldirektörens dödstecken möts alltså handelsmannen och det förmögna äktenskapets disponent, pengarnas Venus. Redan här ser vi historien om ISP-chefen, Sveriges störste kopplare!

Men sista spiken i kistan kommer genom Skorpionens egen disponent, krigaren Mars. Den är "fallen" i Kräftans tecken, tecknet som inte har det i sig att tänka längre än till sin egen säkerhet vilket regelbundet leder till en girig natur som krafsar och rakar åt sig i blindo. Se Sol-Kräftan Reinfeldts kroppsspråk - ständigt dessa krabbklor som harvar och krafsar. Samla på hög pga. den extraordinära (och korrekta) föraningen om den egna dödligheten - sådan är den instinkt astrologin beskriver genom Kräftans tecken.

Och på det stadiet kickar konflikten in mellan kallt och hungrande Vatten och visuell och livgivande Eld. Mars i Kräftan får vattnet att åtminstone sjuda genom att dess disponent Månen i Eldtecknet Lejonet mottar energi från Solen i Eldtecknet Skytten. Eld/Vatten - hålla grytan puttrande, exportera mer vapen!

Men den moraliska kullerbyttan, den ligger i den suspekta dissociationen mellan Vatten och Luft. Dessa människor är fenomenala på att bygga livslögner och - när så behövs - desinformera andra! Tolgfors, som nu inte alls vill tala i frågan, har också han en dissociation mellan Vatten och Luft. (Faktum är att ett av tre horoskop har en mildare eller grövre variant av "syndromet".)

Hos Duse är det Solen som verkar för försvarsinstinkten Kräftan, medan soldisponenten Månen ligger i Luft för en väl informerad intellektuella grundstruktur. Men notera: Solen i Vatten lever ändå för motiv som i sig representerar djurmentalitet, inte människomentalitet. Antiken var benhård på den här punkten: människan delar den vegetativa (Vatten-) själen med växter och djur, men skiljer sig från djuren i sitt högre förnuftsväsen - indikerad genom Luft i astrologin.

Därför accepterar indisk astrologi bara de tre Lufttecknen som fullgångna människosjälar. Husen 3, 7 och 11 kallas "kama", social instinkt, och tredje sektorns språkliga kommunikation, sjunde husets allians och elfte husets sociala organisation, bildar tillsammans det unikt mänskliga. Det är möjligt att människor som i huvudsak lever på Jord- eller Vattennivån menar sig se mänskligt beteende även i djurriket. Dessa är bara dunkla projektioner av det mänskliga på djurens värld.

Se t.ex. DN:s vetenskapsredaktör Karin Bojs förvirrade sammanblandning i samma artikel - två vetenskapliga rön som motsäger varandra och där det ena avslöjar hur oändligt mycket mer intelligent t.o.m. små barn är än apdjur. Barn löser problem i grupp (Vattumannen, kollektiv intelligens, social organisation) medan aporna var och en individuellt sökte lösa uppgiften. 

Vi kan extrapolera och dra en politisk slutsats: socialdemokrater och vänsterpartister representerar genuina människor, medan privatistiska högermänniskor liknar aporna som var och tror de är sin egen lyckas smed!

Jag förstår redaktör Bojs förvirring och försök att skohorna in motstridiga fynd i samma artikel. Hon lider själv av den s.k. dissociationen, där instinkten säger ett men det rena förnuftet ett annat. Uppenbarligen är det så instinkten leder till efterrationaliseringar - precis som i fallet med Andreas Ekman Duse. 

Jag har noterat att Bojs en tid hade en stor och hängiven skara motståndare för en del ståndpunkter på DN/Vetenskap. Det tog också lång tid för Bojs att acceptera folkets kommentarer i formen av kommentar/bloggfält på vetenskapssidan! Och mycket riktigt har hon folket (Vattumannen) och avståndstagandets Skorpion samtidigt aktiva. 



Solen hänger märkligt för sig själv i luftslottskonstruktionernas Vattuman medan merparten av horoskopet drivs nerifrån den blinda biologiska instinktens Vatten. Så får man en individ som med lätthet instämmer i vår tids västerländska materialistiska myt. Den här typen av horoskop har det inte i sig att naturligt ifrågasätta de politiskt korrekta mainstream-uppfattningarna. Och det är bl.a. där Bojs hamnade på tvären med stora delar av engagerade svenskar i klimatfrågor.

Notera att också vetenskapsredaktörens horoskop kommer "till ro" i ett element: bara i Vatten stannar elementens underliggande berättelse av. Mannen involverat i krigsmaterialprofit har en "lugn" Skorpion eftersom också härskaren Mars står i Vatten. Detta betyder kronisk hunger efter mer!

Bojs har en helt grönfärgad Fiskarna eftersom Jupiter här befinner sig i Vattentecknet Skorpionen. Vad hon har och som den extremistiska generaldirektören saknar, är den "sataniska axeln" mellan Skorpion och Oxe och som får henne att handlöst falla för den materialistiska myten. Hon tror verkligen att naturvetenskapen undersöker verkligheten i "materien". Romerske 200-talsfilosofen Plotinus svidande och komplexa vidräkning med det ömkliga och ytterst sett overkliga substratet "materia" rekommenderas.


Inga kommentarer: