Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 28 mars 2012

Filippa i sanningsspegeln



I sanningsspegeln ser man tydligt hur både olycklig och farlig denna kvinna är! En riskkapitalistkramare som inte förstått att vård måste vara undantagen människans sämsta sida: profitmentaliteten. Med rätta kallar stockholmspolitikern Birgitta Sevefjord den egenmäktighetspolitik Filippa Reinfeldt ägnar sig åt en skandal (AB).

Den senaste kapitlet i det moderata bortslumpandet av skattefinansierad och därmed folkägd sjukvård till privata vinstdrivande företag motiverar en ny titt på kvinnans horoskop. Vad är det för fel på den här himmelen? Hur kan den i sig sunda individualismen som ett sinnelag (Månen) i Lejonet tecknar övergå i sjuk ideologisk fanatism?



Redan tidigt på bloggen pekades Eld och Jord ut som två element som inte var bästa vänner. Det visuella Eldelementet har visioner eller skådar ting som det söker realisera men Jordelementet står för hinder på vägen så att kämpaglöd ofta kan ses hos sådana här individer. 

Fastän senare Nobelpristagare i matematik och fysik visade sig rymma signifikant många horoskop med en Eld/Jord-drabbning, är vanligt - bland vanliga dödliga - att individen på något sätt urartar och att t.o.m. ett korrupt jävlaranamma resulterar. Individen är så stridbar att han eller hon tycks ha tappat allt vett. Värsta effekten verkar uppstå när både Sol och Måne befinner sig som hos Filippa: i tecken av Mörkrets kvalitet (Tamas guna).

Med ett sinne i storhetens, framgångens, lyxens och individhävdelsens Lejon-Eld men där Lejonets härskare Solen själv befinner sig i det extremt materialistiska och pengafixerade Jordtecknet Oxen har vi alla varningstecken på en djupgående simpelhet i naturen, en fixering vid en flashig och materialistisk livsstil - inte en människa som borde ägna sig åt politik utan snarare själv vara en riskkapitalist.

Men så ser det alltså ut när näringslivet köpet sig en politiker som Filippa Reinfeldt - alltjämt polisanmält för sin förra utförsäljning av ett sjukhus för fickpengar till vänner och bekanta: horoskopet är grovt, förtvinat och simpelt som kapitalisterna själva.

Med ett sinne i Lejonet fast den kognitiva klarheten här är tydligt grumlad av smutsig jordbrunhet (materialism) kan man lite löst prova den indiska läran om planeternas verksamma natur. Med Mån-Lejonet som "psykets ascendent" (utblick) leder ägandeskapen över husen till följande kortlista:


yoga karaka Verksamt god Verksam neutral Verksamt ond
Lejonet Mar Sol,Mar,Jup Mån Mer,Ven,Sat

Krigaren Mars, vanligen en problemskapare, får med Lejonet som ascendent titeln "yoga karaka" - sambandssignifikator - eftersom den äger både ett hörnhus (4e) och ett triangulärt hus - här dessutom horoskopets bästa hus, det 9e för filosofi.

Så långt förstår man att Filippa verkligen TROR att krig (konkurrens) gör saker bättre - även inom vården. Hon må vara duperad ända in i benmärgen, men hon förstår faktiskt inte bättre. Lejonet - djurens konung - har naturligtvis krigaren i sitt innersta (4e) som en källa till lycka. Lejonet är ett rovdjur och med Mars som äger även till 9e filosofihuset blir kamp dess filosofi. Det är denna evolution en själ på jorden nått med Lejonet som ascendent.

Resonemanget är förstås förenklat, här talar vi bara om ett Lejon i fantasin, i Månen, i sinnelaget! Men det stämmer på Filippa som inte förmår se konsevenserna av sitt sinne utan kallar den stundande försämringen på St. Görans akutsjukhus "tuffare kvalitetskrav" - en idiots sätt att med ord söka vända bakfram den enkla sanningen att alla nu måste slita häcken av sig för att riskkapitalisten ska dra in vinst på ett arbete som tidigare gjordes med människors hälsa i första rummet.

För Filippa är det Solen i Oxen - livsmissionen i pengarnas tecken - som är det viktiga. Det är faktiskt sjukt att hon kommit att bli boss för Stockholms sjukvård - ett sämre horoskop för den uppgiften är det faktiskt svårt att föreställa sig.

Notera att också Solen är "verksamt god" i Oxen och det måste upprepas: Filippa är något som ödet dragit in från ett parallellt universum. HON TROR VERKLIGEN PÅ SIN IDEOLOGI.

Vi måste emellertid se även på de verksamt onda för att bättre förstå vari hennes fel består.

Nu ska jag släppa en nyhet, aldrig nämnd i något tidigare inlägg.

Jag misstänker att Saturnus, som antikens visa män kallade "själens form", kan indikera om individen är född som rötägg. Den saturniska faktorn är så djup att den kan tyckas dold bakom t.ex. Månens personlighet eller Merkurius intellektuella stil. Filippas Merkurius i Tvillingarna tyder på en snacksalighet och en slängighet - Tvillingarna kommer i två grundtyper, djuptänkare och tomma pratmakare.

(Man måste överblicka alla budskap innan man kan säga vilken sorts Tvilling det rör sig om. Som tumregel är förstahus-Tvillingarna narcissistiska och ytligt aktualitetsfixerade - det har jag sett många exempel på. Första huset anses visserligen gott, men det är dock ett egocentrerat hus och Tvililngarna är redan i sig en amoralisk symbol.)

Ur psykets eller Månens perspektiv är nu Saturnus en verksam illgärningsman pga de hus den äger och den blir sannerligen inte bättre av placeringen i 8e huset för korruption och död. När nu denna onda själsliga form (som fotot överst har avslöjat!) angriper Solen i monetära Oxen - i makthungriga tionde huset - då har vi plötsligt hamnat i ett helt nytt läge i tolkningen.

Denna själ är tydligen inte här för någon god livsgärning! Det kan vara ett av rötäggen som kommit till jorden för att ställa till problem för andra, en själ vars enda mening är att fungera som en katalysator - kanske väcka det själviska sovande svenska folket om att saker kan gå för lång!

Själens form (Saturnus) är ur det lunära perspektivet placerad i den åttonde sektor där den håller på att ruttna bort för att till sist upplösas! Filippa Reinfeldt håller på att förlora sin själ medan hon lever dessa sina dagar på jorden! Själv tror hon bara hon ägnar sig åt sjukvård - åttonde husets yttre innebörd för att inte tala om att Fiskarna i sig har en association till sjukhus.

Men hon vet inte om att hon spelar med sin egen själs fortsatta öde. Nu förmildras visserligen Saturnus onda natur något av att dess disponent Jupiter är en verksam välgörare. Men det är innan man insett att Jupiter står tillsammans med den lyxsökande och monetära Venus som här har rollen av ond kraft! Sällan har man sett ett horoskop där varje ansats till det goda omgående blockeras! Det finns något djupt problematiskt med den här människan...

Eftersom även Merkurius är en verksamt ond planet i det här horoskopet blir det direkt klarare varför hon står polisanmält för att ha slumpat bort ett sjukhus till moderata bekanta. Av Merkurius flera betydelser, kommunikatören, handelsmannen och tjuven, ligger det senare närmast till hands. Enligt det lunära perspektivet ligger Merkurius också i 11e huset som i Indien står för förmögenhetsanhopning och är ett ondskefullt hus. Det är notabelt att Filippa har planeter i alla hus som handlar om pengar, elfte, andra och det åttonde för "andras pengar"! Likt ex-maken Fredrik är hon en omvänd Robin Hood, hon stjäl från folket och ger till de bättre bemedlade.

Det är inte svårt att med facit i hand förstå hur en verkligt ond Saturnus i det kalla giriga Vattenelementet i korruptionens åttonde hus aspekterar och lamslår det goda Mars i andra ekonomihuset nu kunde tänkas stå för såsom "verksam välgörare". Den "omvända" Mars är när allt kommer omkring kanske inte någon större tillgång i andra finanshuset. Den onda "själens Form" perverterar den.

Att också Venus, pengars planet och Solens disponent är en verksam illgärningsman, knäcker till sist den i sig "goda" Solen. Denna materialistiska Sol kan inte göra gott i maktställning när den undermineras av både en ond och försåtlig Venus och aspekteras av en verkligt ond själslig Form. Filippas livsöde kommer hon efter döden inte att vilja se tillbaka på. Detta var det sista livet som skitstövel hon levde. Hon kommer att ges ett nytt direkt inför eventuella återfödslar på jorden som inte har ett dyft med den djupa privategoism som fått hela hennes andliga struktur att ruttna.

*****


Missa för all del inte kommentaren till Filippas realiseringsdårskap på bloggen Ett hjärta rött - det är troligen Sveriges bästa blogg för dem som fortfarande har förmågan att tänka tydligt kring det sluttande plan som är Sverige i moderata händer....

Inga kommentarer: