Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 14 mars 2012

Hemska planeter - bussolycka i tunnel


Mars attackerar färdmedlens Merkurius -
och mycket mer...

Det är naturligvis inte svårt att "förutsäga" en olycka någonstans i världen under onda planeter som jag gjorde apropå det här dygnets konjunktion mellan "de goda" Jupiter och Venus. Var och varannan dag för ju med sig sorgkantade rubriker. Men en bussolycka med 22 döda barn är ändå tragik på hög nivå - som om människan nu är så ond att ödet kräver offer av dem som ännu inte korrumperats av den galna jakten på vinst och pengar och som därför är de enda som kan sona vuxenvärldens förfall med sin död. Ondska kostar.

Astronomin tittar på tindrande stjärnorna - är idag den avfallna och förytligade släktingen till astrologin, som utöver spektaklet också ställer frågor om vad stjärnorna signalerar till människan. För den senare vetenskapen var det inte natthimlens starka ljus i Väduren som var det intressanta detta dygn utan den övriga hemskheten som tecknas. (Se djupet av moderat korruption i den vapenskandal som just nu rullas upp.)

Vi har t.ex. dårens mörka storkors på himmelen en kort stund - ett sådan varning för pestsmitta som rådde också då män som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg föddes (Borg som bisarrt nog sagt sig vara medveten om en existerande objektiv ondska och ändå driver den politik han gör...)

Olyckan inträffade 21.15 centraleuropeisk tid och med koordinaterna för närmaste stad sker den i Vågens första grad. Dvs. den "stjärna" som råder över platsen är Venus, samtidigt involverad i en exakt konjunktion med den stora välgöraren Jupiter!

Är då detta hur Gud lönar sina barn?

Nej. För välviljans Jupiter har inte sista ordet. Läran om planeters planetära disponenter stämmer här perfekt. Det är olycksplaneten Mars som i skymundan äger både Venus och Jupiter eller "pengar" och "lätta pengar" som man kan säga, när horoskopet är svagt nog och inte längre förstår varken Venus som kärlek eller Jupiter som religion och filosofi.

Och det är mörkt i solsystemet just nu, vilket den svenska vapenskandalen omvittnar (rullade igång med vapnens Mars i opposition till Sveriges egen Solen i Vattumannen...).

Rent tekniskt gäller i horoskopet tumregeln om triggers - Månen har nästan exakt en grad kvar till exakt sammangående med den giriga demonen Rahu och båda planeterna är, som tidigare sagt, under attack från illgöraren Mars. Avruntat till hela grader låg Månen fallen i Skorpionens 14e grad vid olyckan och närmade sig den backande Rahu som pga sin retrograda rörelse vid 15:05 snarare ska läsas som den 15e graden istället för den 16e (som min horoskop mjukvara anser när den anger hela grader). 

Mars stod 21.15 i Lejonets 16e grad, så olyckan inträffade några timmar tidigare än jag snabbt och inte alls grundligt spekulerat för några dagar sedan.

Vi har en undervattensjordbävning just nu, men med avblåst tsunamivarning.

Liemannen Saturnus som skördar människoliv stiger i Vågen just som olyckan inträffar - det ger perspektiv på den onda marknadsliberalisten Margaret 'the Milk Snatcher' Thatcher som föddes under just den signaturen - alltmedan Venus och Jupiter (välgörarna) sjunker just i dödens väderstreck väster, ägda, som sagt, av olyckans Mars.

*****

Tiduppgift i tyskspråkig tidning (AB länkade dit)
Även i DN, SvD

*****

Tillägg. 

Talet om martyrer för västlandets (bussen lämnade banklandet Schweiz) degradation var inte bara tomma ort. SvD skriver: "Bussen var en av tre som en kristen grupp hyrt för skidresan, sade Belgiens utrikesdepartement. De flesta av barnen var 12 år. "

Notera hur den av ondskan Mars attackerade färdmedlens Merkurius - som också symboliserar barn mellan 5-14 - är "fallen" i martyrens eller det världsliga offrets tecken Fiskarna - den symbol den tidiga kristendomen valde då man var medvetna om att Fiskarnas tidsålder vid den tiden stod för dörren.

Se även: Belgien: Tunnelolyckan en nationalkatastrof - en jämförelse av de onda himmelen med Belgiens horoskop.


Inga kommentarer: