Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 17 mars 2012

Fula pengar och ärbart förtjänade

Så länge människan har apan i sitt blod - vårt djuriska arv från naturen - så länge lär det finnas individer som använder den extra nivå av intelligens vi har till att upprepa djurens behovsstyrda beteende fast tusen gånger värre.

Där ekorren samlar nötter för sin närmaste framtid, där tappar vissa människor allt vett till följd av sin intelligens. De söker bygga upp ett nötförråd som ska räcka till världens ände! Man har tidigare kallat dessa män (för det är i allmänhet män) för imperiebyggare, men de är i själva verket mentalt sjuka. När framförhållningen går bortom all sans talar vi inte längre om smartness utan om ett naturens haveri, om sorter och slag naturen med sitt sedvanliga eftersläp rensar ut då de stör sig mot den kosmiska ordning som även människan är underkastad.

Därav släktskapen mellan ord som näring i bemärkelsen födointag och näring som ett värv, det man gör, samt den "näriga" människan som är något mycket fulare.

De fula pengarna förtjänas av folk som göra sig vinning på andra människors grundläggande rättigheter till en skolgång i tidiga år och human och god vård på äldre dagar eller vid sjukdom. Människor som söker krama vinst ur dessa verksamheter är inte verkliga näringsidkare, de är vampyrer och som sådana människosläktets egen ohyra.

Aftonbladet - tidningen som allt tydligare bekänner färg med stora Filippa Reinfeldt-reportage på löpsedlarna - innehåller en kort men bitande artikel om hur t.ex. konservativa britter betackar sig för dessa svenska vampyrer som i flera år förgäves sökt exportera den svenska friskolemodellen till England - tydligen är ärkevampyren en Anders Hultin, grundare av Kunskapsskolan.

Det är lika spännande att jaga födelsedata för obskyra profitörer på nätet som att sedan rita deras horoskop! Den här mannen har halvt om halvt lyckats hålla sig gömd....

(Här följde en FEL karta och en text om den. Det korrekta födelsedatumet meddelades två år senare och det är den korrekta kartan som visas här nedan utan någon ny tolkning. Faktum är att Lejonet som riskkapitalist dominerar också detta horoskop!)




Nog står riskkapitalism och chanstagningar skrivna över himlen! Se t.ex. spekulationens planet Jupiter i det lekfulla Lejonet som är naturlig herre över det femte huset. I indisk astrologi råder Jupiter och femte över spekulation och värdepappershandel.

Den stora triangeln i Eld jublade jag över i fallet Jonas Sjöstedt (v). Den ingav tanken om en hög grad av klarsyn och jag kommenterade då Skyttens tecken som själva idén om välståndets universalisering. Skyttens planet Jupiter står ju för alla goda och önskvärda ting och tecknet tillhör zodiakens avslutande universalistiska tredjedel. 

Så hur förklara att denna Anders Hultin (om det är rätt person vi hittat) inte alls vill allas bästa utan är intresserad av sin egen vinst?

Enkelt uttryckt: en kedja är bara så stark som dess svagaste länk. Se Solen strävsamt arbeta i Vattumannen - för ett mål som antingen rör en ideologi eller en hel grupp människor - eller deras tankeinnehåll. Skolverksamhet eller en grupp individer som delar samma kunskapsbas passar väl under Vattumannens symbol!

Detta är ett universellt tecken, den organiserade tankens (eller bildningens) universalisering och spridning till alla och envar.

Men Solens disponent är här bedräglig, för den står i den döende privatismens Skorpion, ännu inte redo att släppa "mig först, sedan kanske för dig". Skorpionen är inte Skytten, zodiaken är uppbyggd som en serie logiska steg. För den egenkära Jungfrun med dess fitnessfixering måste Fiskarna - zodiakens sista tecken - te sig hemskt. Där bryr man sig inte längre om sig själv utan lever helt för andra! Hu. 

Det korrigerade horoskopet har förstås Solen i den åkerbrukande Jungfrun - tecknet som arbetar för att "det ska löna sig", men jag tror det är oppositionen mellan egoismens Vädur och balansens Våg som är källan till problem här. Eftersom Månen når Skytten flera timmar före lunch är det nästan meningslöst att spekulera över det, men bloggen innehåller några extremt själviska personer som varit födda med Jungfrun och Skorpionen som mest dominanta tecken (via, typiskt Sol och Måne i endera tecknet).

(Flera raderade stycken)

*****

Lyckligtvis tycks svenska folket ha fått vittring på varifrån läran om dynghögens själviskhet sprids och vindarna har nu definitivt vänt till ett nytt och trevligare Sverige. Medierna meddelar att Löfvens sociala demokrater går starkt framåt för andra mätningen i rad, att de nu petat ner den sjukdomshatande Fredrik Reinfeldts bisarra parti från tronen.

DN, AB, SvD, Expr - vem bryr sig för övrigt om en tidning som inte välkomnar länkar från bloggosfären/folket? Sånt stinker ideologisk megafon lång väg, Expressen vet att högerns mediedominans kompenserats genom vänstervridring i bloggosfären. Högerns maktspel i "etern" är satanisk.

Vore det val nu kunde Reinfeldts förnedringspolitik fas 3 för långtidsarbetslösa och många andra idéer från en förryckt hjärna snarast monteras ner och ersättas av rimliga insatser.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Daniel Swedin satte prick på punkten...hahaha siewert du är helt spot on...FReinfeltd ÄR som en surbuttug 12-åring...

Anonym sa...

Två år senare kan jag berätta att det är fel Anders Hultin härovan... Igår i AB stod en artikel om Vård till salu där "Storspelarna som blivit rika på den svenska vården" porträtteras. Anders Hultin (som var vd för JB education, inte Kunskapsskolan som det står här) är 45 år, och född 28/9 1968. (Birthday har tre AH, men jag tror knappast han bor i Lycksele el Kvissleby, utan i Sigtuna.) Fascinerande nog är han född samma dag som en fantastisk människa som verkar vara hans motpol: Lena Maria Klingvall, läs gärna om henne på Wikipedia om du inte känner till henne. Sannerligen ett par fall där man velat veta födelsetid... Driftiga och framåt är de tydligen båda två, men tänk så olika man kan omsätta denna egenskap i praktiken! Det var äcklet Hultin som firade nedläggningen av skolorna med att dricka årgångschampagne och lägga ut det på FB med orden "Because I'm worth it".
S

Seaward sa...

Tack för att du hittade den uppgiften! Kombinationen av Jungfru och Skorpion (här Sol resp Måne) har jag kommenterat som den kanske mest själviska jag mött, men uppenbarligen finns det då undantag. Jag stryker innehållet i det här inlägget tack vare din observation. Etikettlistan innehåller cirka 3000 personnamn (3193 totalt för tillfället) så det är väl oundvikligt att några dussin horoskop är helt uppåt väggarna...

PS. Anders Hultin grundade Kunskapsskolan, det minns jag eftersom han också försökt exportera idén till britterna. Han var bara vd för JB Education något år innan konkursen.

Seaward sa...

PS. Fast går man på middagstid är hans Måne i Skyttens andra grad. Trots lite större sannolikhet för det senare tecknet, är det frestande att välja en "fallen" Måne i Skorpionen eftersom tecknets "dödshot" i kombination med Jungfruns intresse för goda skördar kan ge en kronisk girigbuk !!!

Anonym sa...

Med skilda månar förklaras ju den skilda läggningen på de två bättre också. Lika frestande som det är att anta en skorpionmåne för Hultin, lika frestande är det att tro att den positivt lagda Klingvall har en måne i Skytten. Dessutom har hon ju mycket med utlandet att göra: hedersmedborgare i Taiwan och har en stiftelse i Thailand enl Wikipedia, som lustigt nog inte nämner hennes stora populariet i Japan.

Om Hultin grundade Kunskapsskolan står det fel i AB för där står det att Peje Emilsson grundade det företaget. Men det är ju möjligt att AB har fel... i Wikipedia står heller inget om PJ och Kunskapsskolan, däremot att han grundade Kreab. Samt blev moderat redan som 17-åring, vad förvånad man blir...

Seaward sa...

Ja, jag tänkte också att ditt "hedervärda" exempel från samma dygn perfekt illustrerar psyket innan det hunnit igenom "dödsskuggans dal" och när det kommit ut i ljuset på andra sidan (Skytten).... Men klockslag för båda skulle säkert förklara skillnaden på ytterligare något sätt...