Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 mars 2012

Fridolin - korrekt svar på Ödets tilltal

Det är intressant att kontrastera horoskopet för statssekreteraren som kniper käft och hänvisar till sekretessen inför vad som kan bli det som knäckte den orättfärdiga moderatregeringen med födelsekartan för miljöpartisten Fridolin. Den senare har anmält försvarsminister Tolgfors till KO för att få alla korten på bordet om svenskt vapenfuffens. (DN, SvD)

Jag sade tidigare att det naturligtvis är många flera än bara statssekreteraren som berörs av planeternas färd på himmelen. Ytterst sett ingår alla i det drama som ständigt skrivs från himmelen och där människorna mest verkar vara marionetter.

Men eftersom Fridolin agerade som varje redbar människa borde, tittade jag på hur hans födelse hänger samman med detta skammens dygn för Sverige. Och det är inte dåligt hur talande skillnaden är mellan den förtegne Jevrell och den påstridige Fridolin! 

Där moderaten just nu gått in i sin "medelålderskris" och har den medfödd och tekniskt sett orättfärdig Gränsdragare (Saturnus) i krig för att väcka till insikt om egoismens begränsningar, där når Fridolin istället sin "trettioårskris" där Saturnus för första gången frågar människan om hon är sina ideal trogen. Och det är tydligen Fridolin!





Precis som hos moderate statssekreteraren har vi här en transiterande planet som nästan vidrör en annan: det är rättrådighetens Saturnus som för tillfälligt backar tillbaka mot den position där den stod då Fridolin föddes.

Och precis som i inlägget om Jävrell måste det påpekas att Fridolins Saturnus i Vågens sjunde grad bör läsas som sjätte graden eftersom planeten backar. Och på samma sätt med den transiterande Saturnus, vars position vid midnatt detta dygn var 4°50' retrograd vilket inte bör avrundas som femte graden eftersom den är på väg mot Vågens fjärde grad! Men även i Fridolins fall en avvikelse på två grader. 

Fridolin har förstås också han Mars attack mot Drakhuvudet på sin himmel, men här är det intressanta att Mars långa 210-gradersaspekt träffar kommunikationens Merkurius (präktig skandalnyhet) och hur denna upphettade mediaturbulens (Eld bringar Vatten till kokpunkten) i sin tur aktiverar hans re-aktiva sinnelag i Fiskarna. 

Ja, dagens händelse gör att vi får stöd för antagandet att Fridolin har Månen i Fiskarna. Cirka 19.15 når sinnelaget Väduren, men hans empati i frågor som rör människors välfärd i ett allt kallare Sverige har redan tidigare fått mig att anta det förra tecknet. (Det betyder nu inte att Månen i Väduren inte också kan känna empati, bara att den blir mer som Håkan Juholt: en hårdför, utåtriktad agitatorstyp.) 

Den olyckssaliga transiten som ligger på himmelen mellan omoraliskt ledarskap (Mars-Lejonet) och martyren/vittnet Fiskarna stärker tanken om att han har den i grund väldigt goda Månen i Fiskarna och därför i affekt reagerar på denna skandal av sällsynta proportioner. 

Nu ska vi se hur duktig Reinfeldt är att distansera sig från allt samröre den här gången. Den mannen vet hur man håller sig undan för att sedan signera populistiska debattartiklar om att visa handlingskraft och inte gömma sig inne på kontorsrummet! (Det är rent löjeväckande hur propagandaartikeln i DN spegelvänder kritiken som riktats mot hans uppenbarligen avsiktliga passivitet. "Sitta stilla i båten", hette det nyligen om jag inte missminner mig.)


Se även: samma jämförelse mellan denna historiska dag och Fredrik Reinfeldts horoskop. Här bränner det till rejält!

Se även:

Täbyandan och vapen till diktaturer

Statsekreterare grillad i helvetet

Vapenexperter och (regeringens) skadekontroll


*****

Fascinerande nog verkar Aftonbladet ha introducerat Expressens specialare: de tar bort svenska folkets möjlighet att blogglänka närhelst ämnet är det minsta viktigt! För att förvissa mig klickar jag runt på AB och hittar en dagsfärsk öppning till bloggsfären vid en ren trivia-artikel: huruvida prinsessan Madeleine lever rullan i USA för svenska skattepengar!

Unken, Aftonbladet, denna tydliga signal till bloggsfären att ni inte accepterar annan opinionsbildning än vad högerkrafter som äger AB till 91% önskar se på era sidor. För det går inte att tolka saken på annat sätt. Någon avgör vilket nyhetsmaterial där folkets analyser ska få förekomma. En potentiell regeringsskandal är en alltför het potatis.

Vad håller på att hända med landet? Inser Tredje statsmakten att bloggosfären numera levererar den fakta tidningarnas ägare inte vill befatta sig med? Hur länge kommer de stora dagstidningarna att behålla kopplingen till bloggosfären innan högern beställer nedtystning av folkets röst och de analyserande vänsterbloggarna (och en och annan student av astrologins moraliska nivå)?

 

Inga kommentarer: